Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Měla bych otázku, jsem v 34 tt ve 32 tt jsem byla na posledním ultrazvuku a poradně a pan doktor mi při vyšetření řekl, že to mám dole tvrdé, že musím brát víc magnéska alespoň 4 tablety deně. Při ultrazvuku zjistil, že je malá hodně nízko, kvůli tomu ji nemohl ani pořádně změřit. Byla jsem s toho vyděšená a nějak jsem se nestihla zeptat co myslel tím, že to mám dole tvrdé. Myslíte, že myslel čípek? To je špatně že je tvrdý? V těhotenské průkazce nemám ani napsané CS takže névím jestli nám něco hrozí nebo jestli mám být klidná.
Děkuji za radu či názor .......
Spíš ti asi zrovna při vyšetření „ztvrdla“ děloha. To není žádná tragedie, pokud břicho tvrdne nebolestivě a čípek se neotvírá, tak není potřeba v podstatě nic
Děloha musí trénovat na porod. Hlavně se to magnézko musí tak ve 36.tt vysadit.
To mi doktor neřekl. A z jakého důvodu se musí vysadit? Co se týče tvrdnutí to mi tvrdne furt, ale nebolí to už jsem si zvykla.
No aby se právě ta děloha před porpdem měla čas pořádně procvičit, je to sval, jak ten sval pak bude fungovat, tak od toho se bude i odvíjet efektivnost kontrakcí
NO pokud jde o tvrdý čípek, špatně to neí, ale spíš pokud ti zvednul magnézko, tak ti ztvrdla děloha a to taky není žádná hrůzy.
POkud není mangezko i z jiných důvodů, tak se vysazuje, jak píše Gladys, ale třeba já ho brát musím furt… těhotná, netěhotná , kojící nekojící a taky jsem porodila
a budu zas.
Tak jestli myslel dělohu, tak to jsem v klidu. Ta mi tvrdne i třikrát do hodiny. Beru to jako normální věc
i s Magnéskem ![]()