Týden těhotenství - tak jak?

Anonymní
28.8.24 13:32

Týden těhotenství - tak jak?

Holky, minulý týden jsem byla v nemocnici a řekli že jsem 5+5 tt. Po týdnu jsem u nich byla (dnes) na kontrole a jsem 5+6 tt. Příští tyden jdu ke svoji dr. (měla dovolenou).
Tak prave vůbec nechápu jak to berou. Ms byla 10.7.2024 poslední.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11825
28.8.24 13:50

Počítá se to nejprve od poslední MS podle toho bys měla začínat 8tt (7+0) ale lékaři se orientují podle UTZ. Zpočátku se totiž plod vyvíjí podle tabulek -vsechny cca stejně, kdy v určitém týdnu by měli mít určitou velikost…pokud se tedy prvotní vyšetření liší o nějaký ten den /týden od počítání dle MS nemusí to nic znamenat…
Rovnou ale říkám že pokud před týdnem těhotenství odpovídalo 5+5 a teď odpovídá 5+6 tak to asi není úplně dobře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.8.24 14:03

@Vladusxx
A co přesně na tom není Dobre? Srdíčko prej bije a všechno vypadá v pořádku, asi by nelhali?

• Citovat
  • Upravit
11825
28.8.24 14:10

No že po týdnu je progres velikosti jenom o den…bylas dle utz 5+5 a po týdnu jsi 5+6
Minimálně je to podezřelé, ale mohli to taky blbě změřit, i to se stává…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1859
28.8.24 14:24

Asi špatně chápeš počítání 5+6 znamená 5tt a 6 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kralovnal
29.8.24 07:50

Tohle může být matoucí, ale někdy to může záviset na tom, jak lékař měří a jaké údaje bere v úvahu. Každý ultrazvuk může ukázat trochu jiný výsledek, což může vést k malým rozdílům. Doporučuji počkat na další kontrolu u své doktorky, která to s vámi probere podrobněji.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky