Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Počítá se to nejprve od poslední MS podle toho bys měla začínat 8tt (7+0) ale lékaři se orientují podle UTZ. Zpočátku se totiž plod vyvíjí podle tabulek -vsechny cca stejně, kdy v určitém týdnu by měli mít určitou velikost…pokud se tedy prvotní vyšetření liší o nějaký ten den /týden od počítání dle MS nemusí to nic znamenat…
Rovnou ale říkám že pokud před týdnem těhotenství odpovídalo 5+5 a teď odpovídá 5+6 tak to asi není úplně dobře…
@Vladusxx
A co přesně na tom není Dobre? Srdíčko prej bije a všechno vypadá v pořádku, asi by nelhali?
No že po týdnu je progres velikosti jenom o den…bylas dle utz 5+5 a po týdnu jsi 5+6
Minimálně je to podezřelé, ale mohli to taky blbě změřit, i to se stává…
Tohle může být matoucí, ale někdy to může záviset na tom, jak lékař měří a jaké údaje bere v úvahu. Každý ultrazvuk může ukázat trochu jiný výsledek, což může vést k malým rozdílům. Doporučuji počkat na další kontrolu u své doktorky, která to s vámi probere podrobněji.
Holky, minulý týden jsem byla v nemocnici a řekli že jsem 5+5 tt. Po týdnu jsem u nich byla (dnes) na kontrole a jsem 5+6 tt. Příští tyden jdu ke svoji dr. (měla dovolenou).
Tak prave vůbec nechápu jak to berou. Ms byla 10.7.2024 poslední.