Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
Chodila jsem normálně, až do porodů jsem chodila s dětmi na plavání, cvičení s dětmi. Nemoci si asi odnášet budeš, protože pro batole je kroužek vrchol týdne a řada matek si řekne, že to by dítě nešlo nikdy. Takže tam chodí i dost nemocné děti. To nebylo na tom plavání, kde si přeci jen rodič rozmyslí, zda chce tu nemoc vodou zhoršit nebo ne. Ale zase se musí vybrat dobrý klub, který je jen plavecký a nemíchají se v herničce s nemocnými dětmi z tanečků, dílniček apod.
Nechodila, protože u nás nic takového není a hodinu někam dojíždět se mi opravdu nechtělo…jediné co u nás je tak je seznamování se školkou pro budouci žáčky (cca na hodinku se chodí do školky a tam si děti hrají ve třídě nebo i na skolkovem hristi, seznamují se spolu děti i rodiče a učitelky) a to je od roka a půl vždy od ledna do cervna. A to už jsem měla doma novorozence…tam jsem teda se starší chodila a prcka hlídala babička. Nemocná nijak extra nebyla, měla tak normálně rýmu a kašel v tom lednu/únoru…letos jsem tam chodila s oběma a opět leden- březen běžné rýmy a kašel nic vážného…jakmile se udělalo hezké počasí tak to přešlo…chodilo nás tam průměrně tak 10 -15…a teda nikdy se tam neobjevilo nemocne dítě…ale taky je to zdarma takže nikdo neřeší jestli se půjde nebo ne…jen tomu dítěti je to líto…dcera se mě ptala každý den a do teď se ptá jestli půjdeme do školky…no za týden jí to za ně na ostro tak jsem zvědavá…😂 🤭
Příspěvek upraven 28.08.24 v 09:51
Já jsem během druhého těhotenství chodila s malou do Sokola na cvičení a na plavání, dále do hernicek. Samozřejmě jsem měla kde co, ale nechtěla jsem se izolovat. Měla jsem i neštovice ve 12tt, dcera je nechytla, dodnes nevím kde jsem to drapla.
@lucynka25 můj syn zas měl v 9m šestou nemoc..a to jsme v té době nikam nechodili…jen k prarodičům na zahradu a do obchodu…taky netuším kde to mohl chytit..nikdo v okolí to neměl… ![]()
Normalne jsem chodila, zacali jsme teda uz pred tehu, nic jsem kvuli tomu nerusila. Nic extra jsem nechytla.
Normálně bych chodila, přece nebudeš zavřená někde v izolaci
Když syna budou bavit pohybové kroužky, tak bych chodila ![]()
Normálně jsme chodila. Poslední lekce týden před porodem a další lekce pak jsem šla už s týdenním miminem. Vynechala jsem jen jednu v den porodu což se da pochopit, ze v kontrakcich nepůjdu. Těhotenství září-květen takže pekne plna sezona
Ahojte, chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti. Mám rok a půl starého chlapečka a jsem na úplném začátku dalšího těhotenství. Doteď jsem s malým nechodila na žádné organizované kroužky, jen se vídáme s kamarádkami, které mají podobně staré děti.
Ale o co mi jde - syn má hrozně rád pohyb a tak jsem si říkala, že bych ho ráda přihlásila na nějaký pohybový kroužek, jenže jsem na začátku těhotenství a bojím se, že si z kroužku budeme odnášet nemoci a těhotenství by nemuselo dopadnout dobře.
Mohu se zeptat na vaše zkušenosti nebo postřehy z okolí? Chodily jste jako těhotné do dětských kolektivů? Moc díky!