Tip na grilování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
chatwenna
14.5.13 14:54

Tortilly - moje nejoblibenejsi. Na grilu ogrilovat kousky kurecich prsou v marinade z olivace a bazalkoveho pesta, opect (ohrat) tortilly, salat z polnicku, kyselych okurek, olivace, pepre a soli, salat promichat s nastrouhanym cedarem… A naplnit tortilly! MNAM! :)

Nekdo si dava dovnitr i dresink - zakysana, majoneza, cesnek…

• Citovat
  • Upravit
napresdrzku
14.5.13 14:57

Vida, tortily zní dobře, ty mě grilovat ještě nenapadlo :) Ale jinak je mám rád. Ještě jako příloha - určitě kukuřice, dá se sehnat vakuovaná, chvíli ugrilovat, pak nakrájet na kousky, hlavně dětem moc chutná.

• Citovat
  • Upravit
5303
14.5.13 15:00

Tak pro odlehčení jsou dobré plněn papriky či rajčata různými sýry a máslem a zapéct na grilu, papriky a ostro a rajčata do alobalu. Já už chci zralou domácí zeleninu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
14.5.13 15:02

My grilujeme nejčasteji vepřovou krkovici, steak je výbornej a šťavnatej. Pak ryby (pstruhy, makrely, lososa), potom samozřejmě kuřecí stehýnka a prsa. Kuřata dělám často s medovou marinádou, ale někdo nemá maso na sladko rád. Tak potom dělám marinádu jen z oleje, česneku, soli, papriky a pepře. Když dělám hovězí, tak jen solím, bez marinády. Dál na grilu děláme papriky, cukety, ty jsou výborný a někdy i brambory.
A salát - no většinou klasika. Zelenina co dům dá nebo listový saláty všeho druhu. Ale většinou nakrájím hory zeleniny a každej si vezme na co má chuť. A milujeme nakládaný beraní rohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3617
14.5.13 15:21

Tak já můžu doporučit žampiony plněné slaninou, na to kousek mozzarely a posypat oregánem, dát do alobalu a šup s tím na gril. Paradoxně to zatím slavilo větší úspěch než maso samotné :mrgreen: Manžel je schopný sníst i 30 na posezení :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9223
14.5.13 15:31

Naložit krkovičku do oleje koření a sladký sojovky :jazyk: mňam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8653
14.5.13 15:33

U nás vedou hamburgery, mleté maso, nejlíp mix hovězí vepřové, jen osolit, opepřit, trochu kvalitní sojovky, vejce a hodně zelených bylinek, dávám majoránku, petrželku, bazalku. Lze přidat nějakou kořenicí směs. K tomu dělám dip ze zakysanky, majolky a strouhané nivy. Vytvarovat pořádné placky, ony se při grilování smrsknou. Grilovat z jedné strany do doby, než se odlepí od roštu a pak dodělat z druhé strany, žádné otáčení tam a zpátky. Kdo nemá rád hamburger jako takový, jí to normálně na talířku s tím dipem a zeleninou. :mavam:

Příspěvek upraven 14.05.13 v 18:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
14.5.13 17:01

U nas je v kurzu grilovany hermelin.Das ho do alobalu, trochu potres olejem, posypes korenim-my na to davame grilovaci a nebo barbecue. Alobal poradne primacknes a kdyz se syr zacne nafukovat, tak je hotovo :)Je to fakt basta, v zime to delame doma v troube, ale uz to neni ono ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3037
14.5.13 17:11

My ty zampiony grilujeme bez naplne.Jen odstranime nozku a potreme marinadou, co mame na maso a super!
A vybornej je grilovanej lilek se syrem-lilek se rozpuli, nareze se podelne tak po cca 1cm,(ale nedoreze),do tech kapes se daji nakrajeny platky cesneku a nejaky vyraznejsi syr (chedar, emental),posypem oreganem a soli, poleje olejem a dame na gril.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3037
14.5.13 17:13

@marti81 to zni dobre, asi udelam o vikendu  :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50155
14.5.13 17:19

My rádi grilujeme hermelín, který předtím potřu kořením na sýry a olejem. Chutná mi to víc, než maso :jazyk: Dále dělám na grilu vepř. krkovici a panenku. Na tohle maso je dobrá marináda z utřeného česneku, bylinek (rozmarýn, oregano, bazalka), pepře, soli a pár kapek oleje :palec: Ze zeleniny griluju lilek, cuketu, papriky a cibuli ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
3.6.13 20:39

Dobrá diskuze, jen v nevhodnou dobu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
3.6.13 20:46

@tasa Co bylo 14.5. tak nevhodne na diskuzi o grilovani?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10959
3.6.13 21:01
@tasa píše:
Dobrá diskuze, jen v nevhodnou dobu

taky nechápu :zed: jako kvůli povodním, nebo co? to jako máme přestat kvůli tomu žít? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
3.6.13 21:36

Já můžu doporučit papriky plněné nivou ( 1/4 tavený smetanový sýr a 3/4 nivy nebo balkánského sýru). Hodit do alobalu a mňamka je na světě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí