Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, dnes dělám k obědu vepřovou pečeni (kotletu bez kosti) dle Vodochodskýho, jak vaří v Tescomě. Dělám něco takového poprvé. On tam popisuje, lehce osmahnout celou pečeni v celku aby se zatáhla a pak jen 15 minut v troubě. Ale on má teploměr v mase a nějakou chytrou troubu co mu teplotu uvnitř masa vše pohlídá. Tak se ptám vás zkušenějších…opravdu bude stačit 15 minut? A mám to péct na horkovzduch nebo normálně horní a dolní ohřev? Potřebuju udělat oběd přesně na 12 tak abych to pak nepekla až do jedné hodniny, hned po obědě musíme odjet. Průměr pečeně cca 6-7 cm.
Záleží, kolik nastavíš teplotu. Bohužel ti neporadím, protože já peču standardně na stovku - takže takový kousek masa bych měla na půl dne - je to spousta elektriky, spousta času, ale to maso je pak jiné a chutná nám víc.
Jinak horkovzduch bych určitě nedávala - maso mi z něj přijde vysušené. ![]()
Já bych dala na normální dolní/horní ohřev, na 180 st., tak na hodinu ![]()
No tu hodinku bych počítala, my máme teda starší troubu, jede jak ďas, takže dávám na míň.
Já mám troubu, která hodně peče a maso mám hotové přibližně za tu hodinku. Nepoužívám teploměr a ani nic jiného. Já myslím, že na hodinku při těch 180-200 st. ho za hodinku můžeš mít hotové. Za 15 min. upéct maso, tak to jsem jak živ neslyšela ![]()
@Tykvička Taky mám ráda pomalé pečení. Masíčko luxus.
@Martina8888 15 minut je rozhodně málo, na tvém místě bych pekla až do 12ti hodin na 200st.na normální ohřev, škoda, že jsi začala tak dlouho. Pečení masa chce svůj čas.
A nebo je super pečení v pečících sáčcích. Zas hodinku maso hotové na úplně se rozpadá, jak je měkkoučké a šťavnaté:)
V 11 řešit, jak dlouho péct maso a ještě se třást, že to nestihnu přesně do 12 - tak na to bych neměla nervy
tak hodinu určitě počítej, jak velký kusa masa to máš?
horní dolní bych dala, přikrité, aby se nespálilo dřív než má, a taky bych dala dost vody, aby se spíš dusilo než peklo na sucho ( tak to máme radši my)
ale jinak souhlasím s pomalým pečením - ta šťavnatost je nesrovnatelná
kachny už nepčeme jinak, než na 80C celou noc, pak už jen aby schroupla, jak říká slavný pražský hoteliér Šroubek
@princeznaII píše:
V 11 řešit, jak dlouho péct maso a ještě se třást, že to nestihnu přesně do 12 - tak na to bych neměla nervytak hodinu určitě počítej, jak velký kusa masa to máš?
ale jinak souhlasím s pomalým pečením - ta šťavnatost je nesrovnatelná
horní dolní bych dala, přikrité, aby se nespálilo dřív než má, a taky bych dala dost vody, aby se spíš dusilo než peklo na sucho ( tak to máme radši my)
kachny už nepčeme jinak, než na 80C celou noc, pak už jen aby schroupla, jak říká slavný pražský hoteliér Šroubek
Tak s tou kachnou to zkusím:) A to dopečení vychází pak pěkně na oběd?
Já to vždy peču v remosce a je to luxusní. Peču hodinu. Ale záleží na kuse, jak je velký.
Nemůžu si pomoct, i obyčejný pečený kuře je z remosky lepší než z trouby.
@lumáťa píše:
Já to vždy peču v remosce a je to luxusní. Peču hodinu. Ale záleží na kuse, jak je velký.Nemůžu si pomoct, i obyčejný pečený kuře je z remosky lepší než z trouby.
Tak to je pravda. Babička ji hodně používala, ještě tu starou a vše bylo rychle hotové a moc dobré. Jsou i nějaké novodobé nebo už se nevyrábí?
Stejný výrobce, jen vypadají trošku jinak, mají teflon. povrch (lze dokoupit i hliník) ale zdá se mi že mají menší životnost než ty kupované před 30 a více lety (asi jako dnes se vším
). Ale možná jsem ji odrovnala sama, používám ji hodně často, troubu vůbec ![]()
Příspěvek upraven 11.05.13 v 12:23
Já našla tohle, možná ji pořídím, ale taky si myslím, že ty původní měly životnost úctihodnou. babička ji používala skoro 20 let.
To je ten původní výrobce z frenštátu
j. a vyrábí ji už i jiné firmy např. eta, ale s tema nemám zkušenost. Teď používám 30let starou remosku s novou teflonovou nádobou.
@Nicki.Minaj píše:
Tak s tou kachnou to zkusím:) A to dopečení vychází pak pěkně na oběd?
do křupava ji máš dopečenou hned, jen ji musíš hlídat, aby se při velké teplotě nespálila
kolikrát je i 5 minut moc ![]()