Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj : )
na sobotu jsem pozvali pár přátel na grilování : ) A jdu si k vám pro radu čím oslnit jejich chuťové buňky ![]()
Co nejčastěji připravujete a co chutná
Ocením typ na salát, dresing, marinádu na maso, špíz, no prostě vše, co máte rádi a o co se rádi podělíte ![]()
Ahoj, já mám jeden tip - dávám do marinády na maso (nejlépe kuřecí spodní stehna) pampeliškový med. A chutná to i lidem, kteří moc nemusí maso na sladko. Získá to prostě takovou zajímavou chuť.
Jen poznámka - rada je obvykle „tip“
Pokud bys hledala týpka na grilování, tak těch najdeš všude dost…
Jinak obvykle při grilovačce nejvíc přijde k chuti marináda a příp. koření typu „barbecue“ nebo „mexicana“. Takže mírně ostré. Ovšem to jen pro dospělé, zvlášť teda menším dětem bych nabídnul něco jiného…
Ahojky ![]()
Tak na tohle téma ti ráda poradím sice je to obyčejné ale nám to moc chutná
říkáme tomu „špíz“
Utrhneme kus alobalu…Dospod dáme slaninu na to brambory pak na kolečka buřtíky poházíme cubily a na vrch sýr…(občas papriku) dáme přesně na 11 minut na kámen (my máme v krbu na grilování žulový kámen) A je to výborné slaninka pustí stávu a super ještě osolit ![]()
Pomazanku doporučuji česnokovo sýrovou ![]()
Nebo tvz „sloní žrádlo“ najdeš recept všude
at chutná!
Nebo si najdi recept na kuřecí maso v jogurtu
stačí den předem…Recept je jednoduchý a maso super štavnate ![]()
Vybornej salat ke grilovanymu masu je coleslaw. Nikdy nezklamal
Dobry je i na takovej ten alobalovej tacek nakrajet zeleninu. cuketu, chery rajcata, lilek, co kdo ma rad, posypat korenim na gril. zeleninu, pokapat olejem a dat na chvilku na gril.Mnam
Já mám strašně ráda plněné žampiony třeba nivou, vynikající:) a jako maso mám ráda kuřecí stehna v hořčicovo-balsamikové omáčce
moc mi nechutná barbecue ale zase někdo si to nemůže vynachválit.
@tejuho píše:
Vybornej salat ke grilovanymu masu je coleslaw. Nikdy nezklamalDobry je i na takovej ten alobalovej tacek nakrajet zeleninu. cuketu, chery rajcata, lilek, co kdo ma rad, posypat korenim na gril. zeleninu, pokapat olejem a dat na chvilku na gril.Mnam
jéé už ať je teplo pořádný, nemůžu se natěšit na na grilovanou zeleninu ![]()
Dělám ráda plněné žampiony: Neloupu je, sundám nožičky a ještě vydlabu dírku, aby se tam vešla pěkně směs, tu udělám tak, že nožičky nakrájím na drobno i cibulkou a slaninou, pak osmažím nejdřív cíbu se slaninou, pak tam dám ty pokrájené nožičky, přisolím lehce opepřím. Kdyř směs schladne, tak tam přidám strouhaný sýr- jaký chceš, nivu, goudu, eidam,,, promíchám a plním. No a pak griluju, je s tím celkem piplačka, nejdřív pouští na grillu ty žampíky šťávu, tak je to takové křehké, ale pak když se ta šťáva vypeče, tak už je to ok. Je to ale moooc dobré ![]()
Maso děláme nejradši krkovičku, dětem kuřecí a létama jsme zjistili, že nejlepší koření a marináda je zkrátka jen oliv. olej, sůl a pepř, vynikne tak ta zprávná chuť masa
Když chcem obměnu, tak k tomu přidám ještě česnek, nebo cibuli, nebo různé bylinky- k vepřovému je skvělý rozmarýn a ke kuřecímu bazalka- dle našich chutí teda ![]()
Jako dezert je výborné grilované jablko, nakrájené na větší kusy a hodně posypané hnědým cukrem, krásně to zkamarelizuje, je takhle výborné ale snad většina ovoce ![]()
Postě v jednoduchosti je krása ![]()
Jo a ještě jsem si vzpoměla, že dělám i takové bochánky v alobalu: Nakrájím na malé kousíčky libovolné maso, slaninu nebo klobásku, brambory na kostičky, cíbu na kroužky, rajčata, papriky na kostičky, když jsou nějaké houby, tak je taky přidám, promíchám s trochou oliv. oleje, sůl a pepř, někdy i trochu slad. papriky, vezmu alobal, dám tam „bobek“ směsy, pořádně zabalím, je takhle třeba 5-6 bochánků a dám na grill, chce to párkrát obrátit a hlídat, aby se to nespálilo, ale aby bylo maso a brambory pořádně dodělané a bacha na alobal, ať se neprotrhne. Dá se to dělat i v troubě a je to taky výborné ![]()
Tak k tomu, co tu už je, doplním grilovanou panenku v celku (naložit den předem). Nebo cukety s česnekem a solí.
@Drovers píše:
Tak k tomu, co tu už je, doplním grilovanou panenku v celku (naložit den předem). Nebo cukety s česnekem a solí.
Žampiony na grilu super, jen vychytat nádivku. Co se marinád týče, tak na dobrý gril zas nejsou tolik potřeba, obecně nic nezkazíš krkovicí nebo panenkou, ale nepřegrilovat, pak to bude vysušený. Pak není špatný brambor v alobalu, ale povařit předem, klasika pak křídla nebo kuřecí steaky, raději stehenní, ty jsou měkčí. Hlavní je dobře roztopený gril a sfoukávat oheň, ať to nejsou karciňáci.
Ještě je luxusní hovězí pupek, ten jsem teda na grilu neměl, ale je to docela podceňovanej kus masa, kterej všude nemaj, ale chutná pomalu jako svíčková a stojí asi třetinu. Tím bys mohla hosty odrovnat ![]()