Vychytávky do dětského pokoje

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
81476
1.8.14 09:29

Typy do dětského pokoje

Ahoj. Potřebovala bych poradit nějaké osvědčené vychytávky do dětského pokoje. Ani ne tak nábytek, ten mám už pořešený. Spíš nějaké prvky, co je snažší udělat ještě před vymalováním a zařízením pokoje. Plánujeme asi jeden společný pokoj na paní, druhý společný na hraní.
Zatím mám v plánu určitě hák do stropu, s tím, že tam jde zavěsit variabilně cokoli od závěsného křesla, houpačku, lano, provazový žebřík až po boxovací pytel. Pak řešímm něco na zd- nevím, jestli nechat volnou jednu stěnu pro vlastní malířskou realizaci dětí ( to bohužel asi neprojde u manžela) nebo zvolit nějakou velkou tabuli ( to mi zas trochu štve prašnost kříd) nebo instalovat něco na přidržené velkoformátového papíru, papírové role..
přišla mi super magnetická barva, ale co tak čtu, tak zkušenosti spíš negativní. je tu někdo s dobrou zkušeností? :think:
chtěla bych i něco, po čem by mohli děti lézt, z čeho skákat do fatboye. Zas do toho nechci investovat balík, nemělo by to zabírat moc prostoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5199
1.8.14 09:40

@Lama Lama Taky plánujeme předělávat pokojíček. Budeme naši dceru pomalu přesouvat do velké postele, ráda bych jí zachovala nebesa. Budu je asi muset někde nechat ušít, nikde jsem neviděla žádný hezký. Na Fleru se sem tam něco objeví, ale některý ženský jsou fakt nesoudný, kolik za trochu popošitý látky chtějí - kolikrát to ani není baldachýn, ale jen takovej „ubrus“ a počítají si za to skoro 3 tis… Ale je blbý, že nejsem v tomhle zručná, takže si za svoji nešikovnost budu muset zaplatit. Kdyby měl někdo nějaký tip, dejte prosím vědět. Představuji si nebesa podobná jako na dětskou postýlku, jen že by byla rozměrově větší, aby pasovala na dospěláckou.

Budu nakupovat nějaký úložný prostory na hračky v Ikey. Ale nemám na tohle moc nadání, kolikrát, když vidím, jak krásný mají děti pokojíčky, tak je mi líto, že nemám takovou představivost.

Co třeba lustr, nemáte někdo nějakej typ na hezkej? Nebo stoleček a židličku? Nebo další vychytávky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3210
1.8.14 09:43

Jednou jsem viděla dřevěný trám přes celý dětský pokoj - začínal tam, kde končila postel a byla k němu od postele ke stropu natažená síť, po které se dalo lézt. Na tom trámu byla také zavěšená houpačka - takový ten pytel z Ikea a děcka se vyblbla přeskakováním mezi sítí a houpačkou. Přišlo mi to šikovné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
1.8.14 09:56

Ahoj, my mame tabuli na fixky a ta se smaze pouzitim hadriku a vody :)
dale kdyz bl kluk mensi, pral si horolezeckou stenu, ale meli jsme vysoke zdi :)
a pokot chtel piratsky, tak jsme mu na zed pridelali kormidlo, a na zdi byli namalovane vlny ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
1.8.14 09:59

Taky budem na podzim dělat nový pokojík pro skoro dvouleťačku. Jendou jsem někde - snad na FB, snad tady - narazila na fotky opravdu krásných pokojíků. Každý pokoj byl jako íimitace nějakého prostředí a vše bylo sladěno. Např moře, kde postel byla začleněna do korábu, odpovídající výmalba a doplňky na stěnách. Nebo prales, tím se asi nechám inspirovat, kdy byl na zdi namalovaný strom, z větví vyselo lano, houpačka a tak. Bohužel už si to přesně nevybavím a za boha to nemůžu najít, ale i když některé provedení bylo dost náročné, jako ispirace to bylo super. Prostě bych chtěla opravdu králoství, pokojíček, na který dítě bude pyšné a bude ho milovat. Ještě mě čeká hodně přemýšlení. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81476
1.8.14 10:07
@Kapaz píše:
Taky budem na podzim dělat nový pokojík pro skoro dvouleťačku. Jendou jsem někde - snad na FB, snad tady - narazila na fotky opravdu krásných pokojíků. Každý pokoj byl jako íimitace nějakého prostředí a vše bylo sladěno. Např moře, kde postel byla začleněna do korábu, odpovídající výmalba a doplňky na stěnách. Nebo prales, tím se asi nechám inspirovat, kdy byl na zdi namalovaný strom, z větví vyselo lano, houpačka a tak. Bohužel už si to přesně nevybavím a za boha to nemůžu najít, ale i když některé provedení bylo dost náročné, jako ispirace to bylo super. Prostě bych chtěla opravdu králoství, pokojíček, na který dítě bude pyšné a bude ho milovat. Ještě mě čeká hodně přemýšlení. :)

když já nábytek neřeším. budem se stěhovat, nábytek mají tady, kvalitní, masiv. sladění je fajn, ale já chci masivní dřevo, ne dřevotřísku, takže barevné moc nehrozí. Navíc mám pocit, že se to okouká, chci kvalitní nábytek, co bude mít dítě i v 16ti, 18ti letech, to zrovna asi prales nebo pirátská lod splnovat nebude.
dtské budou doplnky, menší dekorace, které řádově za několik set nebo málo tisíc vyměním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81476
1.8.14 10:09
@rézi2 píše:
Ahoj, my mame tabuli na fixky a ta se smaze pouzitim hadriku a vody :)
dale kdyz bl kluk mensi, pral si horolezeckou stenu, ale meli jsme vysoke zdi :)
a pokot chtel piratsky, tak jsme mu na zed pridelali kormidlo, a na zdi byli namalovane vlny ;)

o té lezecké stěně jsem přemýšlela.
ty fixy jsem taky řešila. Ale ti naši pakouši to nebudou určitě zavírat :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.8.14 10:11

Co třeba takové ty zebriny, jak bývají v tělocvičnách - dítko se na tom vyblbne a pubertak vybuduje svaly:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
1.8.14 10:13

@Lama Lama Nevím jak máš staré děti, jo, už to vidím. Pokud máš přírodní dřevo, pak bych volila doplnění interiéru vhodnou výmalbou. Asi bych to hodila do zeleno hněda a fakt nějak zkusila naimitovat to prostředí džungle, jak jsem uvažovala já. Zvláště pokud plánuješ ten hák na zavěšení houpačky. My jako malí měli provazový žebřík, byl super. V koruně stromů rty ikeácké boxy na zeď jako úložné prostory, nad postelema ten ikeácký list namísto baldachýnu, stan pro správné dobrodruhy. Ale samo záleží na vaší představě, vkusu, pohlaví dětí a taky dispozicích pokoje. ;)

Příspěvek upraven 01.08.14 v 10:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81476
1.8.14 10:14
@Bačavelmistarý píše:
Co třeba takové ty zebriny, jak bývají v tělocvičnách - dítko se na tom vyblbne a pubertak vybuduje svaly:-)
:think: ty jo, to by bylo možná fajn. to mám tak pořád v povědomí jako takový komunitický prvek domácnosti :lol:, ale když to tak vemu, tak proč ne.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
1.8.14 10:25

Jestli máte někdo nějaký odkazy, nebo fotky, hoďte je sem. Pro inspiraci. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
1.8.14 11:20

My máme tabuli jako kryt na radiátor. Vzhledem k tomu, že máme staré radiátory, tak to slouží jako ochrana před rozbitím hlavy a jako malířské plátno. Na stěnu chci do budoucna takovou tu „barevnou síť“ dá se sehnat třeba na mimibazaru a na ní se kolíčkama už jen přicvaknou výtvory. Jde taky použít do rohu místnosti ke stropu jako držák na velké lehké hračky (v hernách často na gymnastické míče).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81476
1.8.14 11:24
@Nainuva píše:
My máme tabuli jako kryt na radiátor. Vzhledem k tomu, že máme staré radiátory, tak to slouží jako ochrana před rozbitím hlavy a jako malířské plátno. Na stěnu chci do budoucna takovou tu „barevnou síť“ dá se sehnat třeba na mimibazaru a na ní se kolíčkama už jen přicvaknou výtvory. Jde taky použít do rohu místnosti ke stropu jako držák na velké lehké hračky (v hernách často na gymnastické míče).

jako ten držák by to mohlo být fajn. My jí právě máme ted na obrázky a už se mi to nějak okoukalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
1.8.14 19:14

Samolepici folie na kresleni kridama, ribstole…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
1.8.14 19:18

Jinak v jedne diskuzi tady jsem videla toto, to se mi moc libi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie