Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ahoj holky,
nutně potřebuji vaši pomoc. Potřebovala bych vědět, kam se obrátit v případě, že máme podezření na týraní zvířat, konkrétně koní. Jde o to, že v jedné vesnici poblíž Vsetína je skupinka koní, která je na louce, koně jsou přivázáni řetězy kolem krku, k nějakým kůlům, nemají tam ani žádný přístřešek ani vodu
. Je tam i jedno hříbátko, jeden z těch dospělých koní leží a ani nemá sílu vstát......
![]()
Takhle tam jsou prý víc než týden.
Napište, mi, prosím, kam bysme mohli zavolat, není nám jedno, že ty nevinné zvířata tak trpí.
Děkuji Peggi
Já myslím, že můžeš zavolat normálně na městskou policii 156 a oni se tam zajedou podívat a dál by to měli zařídit oni. Nebo nějaký spolek na ochranu zvířat, ale to si musíš najít u vás. Zkus tu policii, oni ti poradí.
Halka
určitě bych hned zavolala na polici,proto že v takovém vedru bez vody nemýusí dlouho přežít!!!napiš pak prosim jak to dopadlo.Díky
To je strašný. Zavolala bych policii, myslím, že oni už vědí, co dělat.
Nemáte možnost donést tam těm koním vodu?
děkuju za odpovědi. Volali jsme teda na městskou, mluvil s náma sympatický policajt, říkal, že prý už jim kvůli těm koním někdo volal a že tam někoho pošle. Ptal se, jestli nevíme, komu ti koně patří, ale to bohužel nevím
.
Dneska je v té vesnici pouť, tak je možné, že jsou od někoho z té poutě. Jsou tam poníci, na kterých vozí děti. Normálně je mi z těch lidí na
.
Doufám, že to všechno dobře dopadne. Taky mě moc bolí ta lhostejnost lidí, tolik jich tam od rána prošlo, všichni je tam chudáčky viděli, ale nikdo nic neudělal...................
To je tam chudáky nechali takhle trpět a dneska ješte budou muset celý den vozit děti. Je mi jich líto i normálně, když tam chudáci chodí pořád dokola v té malé ohradě a teď ještě když vím jak trpí i v noci. No to je hnus. A holky na ně samozřejmě vždycky chtějí!!!
Kopíruji z webu http://www.volny.cz/zachrante-kone/ (Co dělat když…)
KAM SE MŮŽEME OBRÁTIT, VÍME-LI O TÝRANÉM ZVÍŘETI
Podezření ze spáchání přestupku na úseku ochrany zvířat se ohlašuje:
Policii ČR nebo obecnímu (obvodnímu, městskému) úřadu, který přestupky projednává.
Policii ČR se ohlašuje podezření, že došlo ke spáchání trestného činu týrání zvířat podle § 203 trestního zákona.
Odebrání týraného zvířete může nařídit obecní (obvodní, městský) úřad, a to pouze na návrh okresní (městské) veterinární správy. Proto je vhodné na případ týrání zvířete upozornit také tento orgán.
(Převzato)
Obce by měly vést jednotnou evidenci všech zvířat, včetně koní. Co se týká případů týrání zvířat, platí všeobecně tři možnosti podání stížností. Ten, kdo má pocit, že jsou zvířata, a v našem případě především koně, týráni, může tyto skutečnosti oznámit:
b) na obecní nebo městský úřad
c) na policii.
Výše zmíněné organizace jsou po nahlášení případu povinny záležitost prošetřit a vyvodit z toho důsledky - napomenutí, pokutu nebo odebrání zvířat.
(zdroj: internet)
Všeobecně doporučuji, pokud to jen trošku jde, vše vyfotit, na úřadech provést zápis a nechat si jej potvrdit!
Toto sdružení je provozovatelem koňského útulku ve Vyškově
Příspěvek upraven 24.08.20 v 15:16
Sandro, moc děkuju za odkazy. Doufám že tam ti policajti skutečně byli a něco udělali.
Bohužel, myslím si, že byli fakt těch kolotočářů a tak doufám, že na ně ti policajti neudělali jen bububu. Oni si klidně mohli dneska odjet a zítra to může být to samé
![]()
Takovým lidem bych je odebrala. Všude jim bude líp, než u nich .....
Kdybyste je viděli...............
Peggi - v tom případě skutečně lepší nafotit a dát vědět i na tu veterinu, když by vážně byli koně kolotočářů a až odjedou bylo na ně hlášení i někde jinde, tak je proti nim důkaz, že ke to opakovaně
Příspěvek upraven 24.08.20 v 15:17
Ahoj holky potřebuji poradit u nás na vesnici je chlápek spíš komunista který má zvířata krávu prase, kozy, ovce a poníka a drůbež jenže ten poník má úplně zahnutý kopyta že sotva chodí už jednou u něj byly z úřadu na týrání zvířat a řešily to přestupkem
@Anonymní píše:
Ahoj holky potřebuji poradit u nás na vesnici je chlápek spíš komunista který má zvířata krávu prase, kozy, ovce a poníka a drůbež jenže ten poník má úplně zahnutý kopyta že sotva chodí už jednou u něj byly z úřadu na týrání zvířat a řešily to přestupkem
Zavolala bych naveterinární správu a nahlásila to ![]()
Bože lidi jsou kur.. Úředníci na hovno, udělala bych jim to samé, když je to teda v pořádku. Proč to ti lidi chovají, když se nestarají! otravovala bych úřady dokud by se nepohly ![]()
@Anonymní píše:
Já sleduju hodně spolků, co tyhle zvířata zachraňují, a úřady jsou v 90% případů úplně neschopné a nečinné, dokud kauza není medializovana. Nafotila bych to a sdílela v konackych skupinách na FB. Plus bych to znova nahlásila, je šance, že zrovna ty narazis na ok úředníka
Nafilmovala bych to, nafotila, tak, aby bylo možné identifikovat, že je to poník z jeho farmy a poslala na Novu. Úředníci jsou k ničemu, dají minipokutku a budou to mít za vyřízené, případně přijdou znovu až naprší a uschne a udělají ty ty ty a zase se stane houby a to tak dlouho, dokud poník nepojde. ![]()
Ale copak ti úředníci nemají nějaký cit? jim to nevadí? nechápu to
já bych udala i vlastního bratra, kdyby týral zvířata