Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já vlastně ani nevím, vždycky se mě na recepci ptají, zda chci výpis a ještě jsem si ho nikdy nevzala. Musím se příště mrknout. Ale nějaké přemrštěné částky neplatíme, takže asi každou blbinku ne. Když byla fena nemocná a chodila na opakované sona a vyšetření, tak jsme neplatili, jen poprvé, pak už jen léky. Ale jednou jsme byli na nostop klinice na císaře a tam nám vyjela fakturu, kde bylo zaúčtováno úplně vše, od roušky až po šicí nit. Cena za úkon dvojnásobná než na naší veterině. Ale šlo hold o život no a nikdo jiný zrovna nebyl k mání…
@Izzz píše:
Zrovna před chvílí jsem přijela od veterinářky. Oba psy mi prohlídla, prohmatala, pochválila, zkonzultovala se mnou stravu a stav psů, objednala jednoho na odstranění zubního kamene. Platila jsem odčervovací tablety a stříhání drápů, nic víc.
kam to chodíte???
tam bych chtěla taky…
@Vlkoška píše:
Já vlastně ani nevím, vždycky se mě na recepci ptají, zda chci výpis a ještě jsem si ho nikdy nevzala. Musím se příště mrknout. Ale nějaké přemrštěné částky neplatíme, takže asi každou blbinku ne. Když byla fena nemocná a chodila na opakované sona a vyšetření, tak jsme neplatili, jen poprvé, pak už jen léky. Ale jednou jsme byli na nostop klinice na císaře a tam nám vyjela fakturu, kde bylo zaúčtováno úplně vše, od roušky až po šicí nit. Cena za úkon dvojnásobná než na naší veterině. Ale šlo hold o život no a nikdo jiný zrovna nebyl k mání…
tak to my samozř. platíme pokaždé i kdyby se jen na našeho psa kontrolně mrkl se stejným problémem. Za každou návštěvu, když není problém, platíme kolem tisícovky.
@Lístečka je uplně jedno, jak to napíše, ale ve výsledné ceně to je. Přeci jen podložky, sterilní roušky, rukavice - ono se to nasčítá a přeci to nebude nechávat zadarmo, ne? Vet není charita
Takže ano, u mého mám rozepsané jednotlivé položky - výkony (od dezinfekce až po samotný zákrok), léky a materiál co použil ![]()
@jowana píše:
@Lístečka je uplně jedno, jak to napíše, ale ve výsledné ceně to je. Přeci jen podložky, sterilní roušky, rukavice - ono se to nasčítá a přeci to nebude nechávat zadarmo, ne? Vet není charitaTakže ano, u mého mám rozepsané jednotlivé položky - výkony (od dezinfekce až po samotný zákrok), léky a materiál co použil
já přeci neříkám, že je veterinář charita! Už v mém úvodním dotazu jsem psala, že se jen ptám, jak to ostatní mají! A rozhodně by na to nikdo ani nepomyslel, že je vet. charita ![]()
Náš veterinář je hodně pečlivý, a byla jsem u něho s kočkou, jelikož jsem chtěla vědět jestli má nebo namá ušní svrab. Veterinář udělal výtěr a zjišťoval to pod mikroskopem. Měli jsme to zadarmo ![]()
Větší zákrok (kastraci) jsme dostali rozepsanou do mrtě. Očkování jen souhrnně. Podle mě na očkování maj u nás spočítanej průměr, kolik to tak stojí, ale kastraci účtujou každýmu zvlášť i podle toho, jak dlouhá je anestezie apod. Taky před zákrokem jsme dostali jen odhad ceny od-do.
@Lístečka já to nemyslela jako „útok“, bylo to myšleno všeobecne..takže prostě za mě ano, přijde mi to v dnešní době běžné.
Jak tu píšete, každý vet. to dělá jinak. Některý to rozepisuje, i ten spotřební materiál, jiný to má v ceně. Co mě překvapilo, jak tu psala např.@Ani123 nebo tuším Izz i někdo jiný, tak že vet. nějaký lehký úkon neúčtoval. Já byla za 9 let u 2 veterinářů a nesetkala jsem se s tím. Ale jinak jsem s tím naším spokojená.
@Ani123 píše:
Náš veterinář je hodně pečlivý, a byla jsem u něho s kočkou, jelikož jsem chtěla vědět jestli má nebo namá ušní svrab. Veterinář udělal výtěr a zjišťoval to pod mikroskopem. Měli jsme to zadarmo
@Lístečka píše:
kam to chodíte???tam bych chtěla taky…
Liberecký kraj…
Náš veterinář účtuje jen očkování nebo zákrok. Za prohlídku neplatíme nic, loni jsme měli oba pesany, jorkovi se udělalo po očkování zle, tak ho hlídal, píchnul mu nějaké dvě injekce a platili jsme jen očkování
@Lístečka Tak třeba za drápy tam bylo 45Kč. Tak v tom má třeba napočítanej i ten čas, co se mimo stříhání drápů vykecává s lidma.
@Lístečka to se mi zdá hodně, kolem tisícovky, když není problém. Když jdeme na očko s prohlídkou (poslechne, změří teplotu, zkontroluje zuby, poradí, co zrovna potřebuju) tak tam necháme nanejvýš 400. Teď nedávno jsem zrovna byla s fenou kvůli podezření na zánět a očko vztekliny (tříleté) a platila jsem 300. A to fenu vyšetřila pohmatem, měřila teplotu, kontrolovala „pipku“, poslechla srdíčko, poradila na co si dát pozor. Fena byla v pořádku, tak ji naočkovala. Navíc přístup super, jsou tu tři veterináři a všichni spolehliví.
Ten náš vet. mi vždy dává bonbon
On má strašně dobré bonbonky, mňam ![]()
@Izzz píše:
Liberecký kraj…
tak to je mooc daleko, my jsme z Moravy.