Ubytování, podnikání

Anonymní
29.7.16 16:12

Ubytování, podnikání

S partnerem vlastníme chalupu, kterou nepotřebujeme využívat. Partner přemýšlí o tom, že by tam zařídil ubytování. Je potřeba ale hodně zainvestovat a já promýšlím pro a proti. Nic o tom samozřejmě nevím a tak řeším, zda do toho jít, co je a není potřeba. Myslela jsem, že na to musí být živnostenský list. Někdo mi říkal, že pronajímá bez živnostenského listu. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
970
29.7.16 16:23

Pokud budeš jen pronajímat - např. na smlouvu o pronájmu ŽL list nepotřebuješ.

Pokud budeš dělat ale i jiné služby - např. měnit povlečení, uklízet tak ano.
Také se to musí hlásit na OU a vést knihu ubytovaných, kam budeš psát jejich nacionále a platit obci poplatek dle místní vyhlášky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.16 16:41

@ivvet Bylo mi právě řečeno od někoho, že pronajímají - že není potřeba ŽL - samozřejmě povlíkají, uklízí. Takže to dělají špatně? Co vše se do knihy ubytovaných píše? Poplatek obci se platí kolik? A jak často se to platí?

• Citovat
  • Upravit
970
31.7.16 10:43
@Anonymní píše:
@ivvet Bylo mi právě řečeno od někoho, že pronajímají - že není potřeba ŽL - samozřejmě povlíkají, uklízí. Takže to dělají špatně? Co vše se do knihy ubytovaných píše? Poplatek obci se platí kolik? A jak často se to platí?

tak se zeptej na obci ne? Jak asi můžu anonymní poradit, když to mají v každé díře jinak…do knihy se píše, jméno, adresa, číslo OP, nebo pasu u cizince, od kdy do kdy byl ubytovaný/počet nocí…prostě stejně jako když přijedeš do hotelu a chtějí občanku…dlouhodobější pobyt cizinců se taky hlásí na cizineckou policii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
31.7.16 10:48

Samo nejjednodušší je pronajmout 1 osobě na rok, at se komplet stará sama a do 31.3. podat daňové přiznání…na to ŽL nepotřebuješ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat