Tetování - problematická věc u učitele?

Anonymní
29.7.16 12:10

Tetování - problematická věci u učitele?

Zakládám anonymně, považuji za soukromou věc, pokud by s tím byl problém, prosím smazat celé téma.

Jsem externí učitel (malý úvazek)na střední škole ve velkém městě.

Uvažuji nad tetováním (bude pro mne mít význam, žádné hvězdičky či nápisy, kvalitně zpracované zřejmě tímto člověkem nebo jinou špičkou v oboru: https://www.facebook.com/…na.Lukesova/).

Chtěla bych ho na rameno -ze zadu z boku, takže viditelné třeba v září a pak na konci roku, ráda nosím šaty. To je nevýhoda, každopádně jiné místo se mi nelíbí.

Přemýšlím, jestli mi to může nějak zkomplikovat práci. Asi bych to i dopředu probrala s vedením školy, zatím to vidím tak na 30%, že to udělám. Dávám tomu čas, jednak ta tatérka má mnoha měsíční lhůty jen na termín, kdy se objednáte a pak dalších x měsíců než to bude, takže momentálně tak rok minimálně než by to šlo zrealizovat.

Přemýšlím, jak se na to dívají hlavně studenti. Mně osobně jako matce by bylo jedno, kdyby učitelka mého dítěte byla potetováná nebo měla piercing či něco podobného. Ale říkám si, jestli to ty děcka nebude příliš zajímat, rozptylovat. Ale zase není nic staršího než dnešní zprávy, že. :think:

Myslím, že narozdíl od policie, u učitelů nejsou jasná pravidla ohledně tohohle a sama jsem zažila piercing nebo dredy.

Tak by mne zajímal Váš názor. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30408
29.7.16 12:13

Nevidím ani jeden důvod, proč by sis to tetování nemohla nechat udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4960
29.7.16 12:13

Vadilo by mi jen kdyby to bylo vulgární nebo protiústavní. Nemusím ani lebky. Jinak je mi to fuk. Sama učím a mám piercing v nose, nikomu to nikdy nevadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
29.7.16 12:17

Nevidim problem, proc bys nemela tetovani mit. Osobne bych se ani zamestnavatele neptala, je to tvoje soukroma vec.

@JayLee a ty si vazne myslis, ze vidis ucitelkam pod obleceni, ze ses si jista, ze tetovani na skrytych partiich nemaji? Mas nazor jak zapskla duchodkyne…

• Citovat
  • Upravit
21902
29.7.16 12:18

Jako matce by mi to nevadilo, absolutne. S vedenim skoly bych asi nerozebirala. A kdyby prece jen byl problem, neni problem tetovani zakryt oblecenim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10244

Nepíšeš, co konkrétně si tam vytetovat chceš. Pokud má pro tebe význam nějaký politický či náboženský motiv (např. Hitler s Koránem v ruce), pak je to samozřejmě nevhodné.
Pokud tam chceč vytetovat např. svého zesnulého psa, tak to ničmeu nevadí.
Vedení školy, rodiče, by tě za to nijak postihovat či kritizovat neměli.
Samozřejmě možným konfliktům předejdeš vhodným oblékáním, které tetování zakreje. Když tě potkají rodiče nebo žáci ve městě v tílku, tak už jim do toho nic není.
Tzn. za mě - klidně se potetuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49

Pokud bys nebyla potetovaná od hlavy k patě, tak na tom nevidím vůbec nic špatného :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10244
29.7.16 12:20
@Hanka1 píše:
Nevidim problem, proc bys nemela tetovani mit. Osobne bych se ani zamestnavatele neptala, je to tvoje soukroma vec.@JayLee a ty si vazne myslis, ze vidis ucitelkam pod obleceni, ze ses si jista, ze tetovani na skrytych partiich nemaji? Mas nazor jak zapskla duchodkyne…

Přesně. Svého času jsem potkal na nudapláži svou bývalou angličtinářku a měla na podbřišku vytetovaný jazyk s nápisem Rolling Stones.
Bylo mi naopak líto, že jsem se to dozvěděl až tak pozdě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
29.7.16 12:21

Moje bývalá spolužačky je učitelkou na ZS, ma piercing v oboci, ptala jsem se ji jestli to někdy někdo řešil, prý ne, bez problémů, me by tetování na učiteli nevadilo, ale přiznám se, ze se mi moc nelíbí taková ta velká plošná, polovina těla nebo ti komplet potetovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4960
29.7.16 12:22

@JayLee ale ona učí na střední, ne na zakladce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
29.7.16 12:22

Nevidím důvod proč ne :nevim: pokud to nebude vulgární, tak co… Navíc na rameni vzadu se da lehce skryt, pokud by to vadilo například vedeni. Učím ve školce, sama dost uvažuji nad tetováním, umístěné tak, aby se dalo dobre schovat :andel: na střední škole se nad tim snad ani děti nemohou pozastavit, ze mas tetování… Nevim, nechápu proč by sis ho nemohla dat, upřímně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25160
29.7.16 12:26

Mě to zavání skrytou reklamou.
Jinak, nevím, jak učitelé, ale čistě lidsky by mi to rozhodně nevadilo a svým dětem bych dokázala vysvětlit proč si to lidi dávají a že si to můžou jako dospělý taky nechat dát. Skoro bych řekla, že u studentů spíš „vyrosteš“. Ale znám mladé holky (konkrétně jedna mladá učitelka z okolí), co by to odsoudily :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
29.7.16 12:28
@JayLee píše:
kotě tebe se nikdo neptal na to co si myslis o mem prispevku takze na me vůbec nereaguj :* diky ;) ja jsem zakladatelce napsala co by me vadilo kdyby ucila moje dite ;) a na naší skole opravdu není nikdo potetovanej nebo s dredama ci cimkoliv jinym reditel při nastupu na to upozornoval při vyberovych rizeni ze tohle tolerovat nebude na jeho skole a budes se divit kolik rodicu si tim získal jejich podporu beztak to bylo na popud rodicu takze proc ne :palec:

Zajímalo by mě, jak to zjišťoval - prohlížel své učitelky svlečené? Nedávno mi kolegyně, do které bych to neřekla ani za nic, poměrně v letech, ukazovala nové tetování, do kterého se hecla. Málem mi spadla brada, ale prostě má ho. Na vaší škole by ji za to vyhodili? Máte to v kolektivní smlouvě? Chodíte pravidelně na prohlídky, jestli se někdo nenechal tajně tetovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608

Taky absolutně nevidím problém-jako matce tebou učeného dítěte by mi to bylo spíš sympatický ;).Jinak mě na VŠ učilo několik potetovaných a nikomu nám to nepřišlo ani k zamyšlení…a to nejsme žádná umělecká škola…a to to byly kapacity ve svým oboru na Univerzitě Karlově ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi

Jako matce by mi to nevadilo.
A jinak záleží na tom, jaká to je škola. Vím, že u nás by s tím mělo vedení velký problém a nelíbilo by se to.
Jinak jsem byla na praxi na několika ZŠ a tam byly tetované učitelky a nikomu to nevadilo. Z mých kamarádek učitelek má několik tetování a piercing a ani jedna neříkala, že by s tím měla nějaké problémy. A to má jedna tetování tak, že se moc schovávat nedá.
S vedením bych to nerozebírala a kdyby měli problém, přizpůsobila bych tomu oblečení.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat