Nahlášení nemocenské na úřad práce

Anonymní
29.7.16 09:32

Nahlášení na úřad práce,poraďte

Dobrý den, chtěla bych poradit. K 30.6. jsme rozvázali pracovní poměr dohodou v práci. Mám nemocnou dceru, objíždíme doktory tak jsem ještě na úp nebyla.
Chci se zeptat zda nebude vadit když se nahlásím až teď od 1.8?zdravotní za červenec si samozřejmě dohradím. Jen nevím jestli nebyla nějaká lhůta na nahlášení.

Děkuji a pochopte anonym, nechci aby to někdo věděl :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9935
29.7.16 09:45

Pokud vím, není povinnost, být na ÚP nahlášená, pokud si platí pojištění…je vše ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
29.7.16 10:15

Lhuta je myslim prave kvuli tomu placeni zdravotniho, pokud si ho zaplatis sama, tak asi problem nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101612
29.7.16 11:32

Kdybys tam vlítla ještě dnes (pátek mívají pouze pro nové registrace, jen netuším do kdy tam jsou) tak bys nemusela platit ani za ten červenec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.7.16 00:05

Není to problém, přihlásit se můžeš kdykoliv.Zkus 1.8.,zda by urednice neudelala registraci od 29.7.,treba vyhovi a neplatila bys pojistne za 7/16 :D :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
4.9.16 23:29

Dobrý večer, mám jeden dotaz.31.8. mi skončila rodičovská dovolená a bohužel se do původní práce nemohu vrátit, protože jsem měla smlouvu na dobu určitou. Jde mi o to jestli si myslíte, že bude problém se na úřadu práce domluvit, že bych se tam u nich zaregistrovala až příští týden(12.9.).Během týdne se mi mají totiž ozvat z několika prací, jestli mě berou nebo ne. A nechci se tam zbytečně zaregistrovávat, když by mě někam vzali. Myslíte, že to bude problém, když bych si na zdravotní pojištovně, domluvila placení zdravotního pojištění jako samosplátce na těch pá dnů? Děkuji. V tomto jsem trošku trotl, tak prosím o radu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101612
5.9.16 06:15

@mikkeilla Registrace na UP neni zadna povinnost, zedy se na nicem domlouvat nemusis, je ciste na tobe zda a kdy se zaregistrujes. A zdravotni bys platila az pokud bys byla samoplatce cely kalendarni mesic, takze bych v klidu pockala zda ze vzali a az pak cokoliv resila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat