Tetování - problematická věc u učitele?
- Fotoalbum (4)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Hele a proc vy, ktere povazujete tetovani za necfo vic, rozhodne ne jen za estetickou vec, nenapisete neco zakladatelce, pro kterou je to „umeni na telo“? Trochu vam kazi vasi konstrukci o hlubokem vyznamu tetovani, ne?
Jinak @hanka.br. diskuse se spis otocila proti me, rekla bych. Na me se tady sesypalo nekolik lidi, kteri mi paralerne vysvetlovali, ze jsem netolerantni koza. Zakladatelce celkem rekla bych nikdo nic nerekl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo k te tolerantnosti - ja si vubec nemyslim, ze by tetovani na starene bylo neco, co nema byt, co se nema ukazovat, protoze je to osklive. Ja si ostatne vubec nemyslim, ze by clovek mel povinnost nepohorsovat ostatni svym vzhledem (a treba zakryvat speky nebo krecove zily) - to je podle me jeho vec. Uz vubec si nemyslim, ze by mel dodrzovat vselijaka modni samopucelna pravidla (jakoze batoh je hnus a kabelka je prudce elegantni), jen aby si lide nemysleli.
Ja dokonce ani nerikam, ze by se lide tetovat nemeli, to je taky jejich problem.
Ja jen ciste povazuji tetovani za hloupy krok. Kdyby bylo totez jen obtisk, tak nereknu ani tuk. Ono se mi to dokonce obcas i libi. Ja si jen myslim, ze je blbost udelat to nafurt. Aniz bych zpochybnovala pravo cloveka udelat nebo blbeho, kdyz chce.
Lide treba nosi ruzne amulety a malokdo nosi ten stejny cely zivot. Lide maji na polickach upominkove predmety a obcas je vymeni. Motta a nazory vymeni. Clovek se porad meni. Sice si kdektera patnactka mysli, ze je dospela, ale ve dvaceti neni hotovej, ve triceti neni hotovej a ani v padesati nebude hotovej. Predchozi postoje se najednou jevi hloupe, domela zivotni udalost jako banalita. Je to normalni.
Ja bych tetovani treba prirovnala k tomu, kdyz si nekdo necha kvuli oblibe Pana Prstenu (a ta byva fakt niterna) udelat plastickou operaci, aby mel spicata ouska jako elfove. I to je invazivni a ciste vec tech lidi, nikomu do toho nic neni, oni povazuji svuj nduvod za fak velky, nemel by se jim nikdo posmivat…ale preci jen, kdyz na to v rodine dojde rec, tak je namiste vyjadrit nazor, ze to je hloupost. Ze by byvalo stacilo poridit si ten prstynek s klikyhakama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pudloslava Ja myslim, ze te tady vsichni pochopili, proc mas potrebu porad dokola psat totez? Kdo te nepochopil, muze si diskuzi precist od zacatku ![]()
Jinak s temi ousky jsi mi jeste pripomnela jednu vec-plasticke operace z duvodu estetiky taky odsuzujes? Treba zenu, ktera ma cely zivot mindraky z malych prsou nebo kriveho nosu, ci skolaka s odstalymi usi-necha se operovat, coz je stejne nevratne jako tetovani a citi se pak proste dobre.Taky je to hloupy krok?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pudloslava Zakladatelka: Na začátku jsem psala, že tetování pro mne význam má, jsou důvody, proč si ho chci nechat udělat, žádný není estetický.
Ale s tím se nevylučuje, že to i mohu vnímat jako něco estetického a pro sebe chci, aby to k něčemu vypadalo, na druhých se mi opravdu špičkové kusy libí.
Pokud by můj důvod byl estetický, tak předpokládám, že bych už pár let byla potetovaná, protože jsem si vědoma, že na mladší kůži to působí ještě o něco lépe.
Takže si nemyslím, že by to někoho, kdo pořádně četl, překvapilo.
A z diskuze jsem načerpala dost, netřeba se bát.
- Citovat
- Upravit
@unuděná to neodsuzuji, ma to vlastne jako lecbu psychicke nepohody. Navic je to korektivni, navraci se tim vzhled do normy. jak by jsi hledela na to, kdyby si nekdo nechal svuj rovny nos pokrivit?
Hele kdyby nekdo prisel s tim, ze ke sve dusevni pohode proste potrebuje tetovani, ze se mu s nim dost ulevi, tak to bych povazovala za dobry duvod, pokud predtim uz prosel nejakou psychoterapii a ta mu nepomohla. V tom pripade bych tetovani volila jako mensi zlo. Existuje psychicka porucha, kdy clovek ma treba dojem, ze jedna jeho noha neni jeho, vadi mu a chce ji dat pryc. Kdyz psychoterapie nezabere, skutecne mu pomuze, kdyz mu tu nohu uriznou. Tak psyhcickou nemoc bych brala jako dalsi dostatecny duvod nechat se otetovat. Uz mame tri, diky ![]()
a reverberuji se, protoze mi lidi kladou furt tytez nebo podobne otazky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná otázka nebyla na mě, ale třeba plastiku prsou proto, že bych chtěla větší prsa - taky tomu nerozumím, nechat se dobrovolně řezat do zdravého těla. Nehledě na to, že jako každá operace má i tato svá rizika.Ale jak už jsem psala, je to každého věc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ok, brala bych kdyby tetování mělo ňáký rasistický nebo proti ústavní význam jako, že je špantné a nevhodné, ale když je to něco, co má pro člověka význam, tak proč ne??? Zaráží mě některých tady názor, co to říkáte, že učitel má být vzorem? Rodič má dítěti vložit morálku a vychovat ho v dobrého člověka se zodpovědností. Většina rodičů se snaží do dětí dostat co je dobré a co ne, ale to je jen těch rodičů názor. Dítě by mělo být vychované k zodpovědnosti a k výtváření svých názorů. Samozřejmě se to musí přizpůsobit věku dítěte. Jinak vím ze své zkušenosti, že pokud rodiče něco odsuzovali viz. tetování, tak jsem ještě více po něm toužila. Však se říká, že zakázané ovoce chutná nejlépe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle me Pudloslava zase nenapsala nic tak hrozneho. Kdo tetovani chce, nebo ho ma (a vi, proc ho ma), toho neodradi. A navic, vetsina pokerovanych uz slysela na svou adresu mnohem horsi poznamky. Taci, kteri maji pokerovany i oblicej, tak tem uz je to asi uplne nekde. Mnohem horsi je, kdyz nekdo provede zasadni pytlovinu, ovlivni tim treba nekolik dalsich lidi, casem pochopi sam a uz se neda nic delat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pudloslava Tvoje dítko bych chtěla mít ve třídě.
Maminka, která řekne dítku, že tetování je hloupé. Nebo že si tím p. uč. „řeší“ psychický problém. ![]()
Podle mě je hloupé kouření. To ano. Ale tetování? No, vlastně ano, ono asi záleží na motivu. Pokud je to něco nevkusného nebo ošklivého, tak to asi byl hloupý krok od onoho člověka. Ale vkusné tetování, i bez zřejmého významu, přeci není hloupý krok.
![]()
Pro zakladatelku - učitelka může být potetovaná. Znám několik tetovaných učitelek. Některým zaměstnavatelům to může vadit, tak bych asi nejdřív zjistila tam, jestli to vadí. Ale rodičům a dětem to vesměs bývá jedno.
Taky mi je jedno jestli mé děti učí člověk s tetováním nebo bez. Záleží mi na způsobu učení a jaký je ten učitel. Ne na obrázcích na těle. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co se tyce symbolu ci mott, neco proste obecne plati. Kdyz tedy budu brat otazku viry a symbolu, viru obvykle nemenime desetkrat za zivot. A ted nemyslim nactilete „satanisty“. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pudloslava píše:
Hele kdyby nekdo prisel s tim, ze ke sve dusevni pohode proste potrebuje tetovani, ze se mu s nim dost ulevi, tak to bych povazovala za dobry duvod, pokud predtim uz prosel nejakou psychoterapii a ta mu nepomohla.
Hihi, tak jestli by soucasti tetovacich salonu nemely byt i ordinace psychiatru a psychologu. Mozna by tu mezi nami nechodilo tolik pokerovanych buricu a narusenych jedincu
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně by naopak tetování bylo sympatické - teda takové to promyšlené, u člověka, kde je jasné, že to má nějaký hlubší smysl
ne že si odbarvená slečna nechá vytetovat nad pupík motýlka
když by to byl ten první případ, brala bych to jako další důkaz, že jde o zajímavou osobnost, která má dětem co předat. A u nekonformních osobností je větší šance, že dětem předají něco, co má smysl ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Btw já hodlám zastávat pravidlo, že pokud dítko nad 15 projeví zájem o tetování, vydělá si na něj samo a tak rok aspoň počká, aby to bylo fakt promyšlené, tak nejsem proti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@EmmaAnna jak poznáš, že motýl nad pupíkem nemá pro slexnu nějaký hlubší význam?
- Citovat
- Upravit
@lucenka tak pravda je, že nepoznám, ale odhaduji dle vystupování dotyčného a tak nějak ohranosti daného vzoru (stejně tak mě napadá čárový kód na krku apod.)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit