Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky učitelky, prosím radu, máme úkol z učebnice jsem čtenář 1 str. 9, je nahoře namalovaný pes černý a bílý. Tak a ted se dohadujeme s manželem jak to má být.
já tvrdím že do rámečku napíše pes a do druhého z jedné strany černý a z druhé bílý. Manžel že to j totální blbost, ale neví co by tam napsal. Máte někdo tento úkol hotový?
@ka2ka píše:
Holky učitelky, prosím radu, máme úkol z učebnice jsem čtenář 1 str. 9, je nahoře namalovaný pes černý a bílý. Tak a ted se dohadujeme s manželem jak to má být.
já tvrdím že do rámečku napíše pes a do druhého z jedné strany černý a z druhé bílý. Manžel že to j totální blbost, ale neví co by tam napsal. Máte někdo tento úkol hotový?
Učíme se podle toho a budu to dělat tak, jak říkáš ty. Čeká nás to zítra a mám to tam tak připravené - učitelka 2. třídy ![]()
@Anonymní píše:
Učíme se podle toho a budu to dělat tak, jak říkáš ty. Čeká nás to zítra a mám to tam tak připravené - učitelka 2. třídy
díky jako rupnout na úkolu druhé třídy je docela děs
nějak nechápu k čemu ten úkol má být
@ka2ka píše:
díky jako rupnout na úkolu druhé třídy je docela děsnějak nechápu k čemu ten úkol má být
Aby si děti uvědomily, co je na obrázku stejné a co je rozdílné. Já na to měla připraveno několik činností a her, což takto nevyužiju.
A neboj, je to normální. Dospělí uvažují jinak, protože přemýšlí a hledají logiku tam, kde není a dělají to složitější, než to je. ![]()
Já zadala dětem, aby napsaly úkol do „opičkového sešitu“, maminka mi líčila, jak prošla všechny učebnice a nakonec to vzala. Pak dítěti přetlumočila mé pokyny a dítě je bez mrknutí oka splnilo. ![]()
@ka2ka píše:Černý a bílý pes? Není to Štaflík a Špagetka?
@ka2ka píše:
díky jako rupnout na úkolu druhé třídy je docela děsnějak nechápu k čemu ten úkol má být
Aha, tak to bych taky rupla… ![]()
@Anonymní píše:
Aby si děti uvědomily, co je na obrázku stejné a co je rozdílné. Já na to měla připraveno několik činností a her, což takto nevyužiju.
A neboj, je to normální. Dospělí uvažují jinak, protože přemýšlí a hledají logiku tam, kde není a dělají to složitější, než to je.
Já zadala dětem, aby napsaly úkol do „opičkového sešitu“, maminka mi líčila, jak prošla všechny učebnice a nakonec to vzala. Pak dítěti přetlumočila mé pokyny a dítě je bez mrknutí oka splnilo.
díky manžel v tom hledá logiku ještě ted
, je fakt že syn se nad tím moc nepozastavil
@SAJ píše: Černý a bílý pes? Není to Štaflík a Špagetka?
no vidíš to jsem tam měli napsat třeba byla jednička za kreativitu
@ka2ka píše:
díky manžel v tom hledá logiku ještě ted, je fakt že syn se nad tím moc nepozastavil
Zase na druhou stranu, co na tom není logického?
Co mají obrázky společného? Na obou jsou psi.
A čím se liší? Barvou psa = černý - bílý
![]()
To stejné se pak dělá i s tulipánem a domem.
@Anonymní píše:
Zase na druhou stranu, co na tom není logického?
Co mají obrázky společného? Na obou jsou psi.
A čím se liší? Barvou psa = černý - bílý![]()
To stejné se pak dělá i s tulipánem a domem.
no takhle jsem to pojali se synem, jenže manžel má pocit, že to je moc jednoduchý přeci takže vymýšlel šílený věci
@ka2ka píše:
no vidíš to jsem tam měli napsat třeba byla jednička za kreativitu
Víš, že teď marně přemýšlím, jestli moji puboši tuší, kdo je Štaflík a Špagetka…
Tak prý tuší, protože jsme měli domino s jejich obrázky. Ale prý to nikdy neviděli jako večerníček.
@SAJ píše:
Víš, že teď marně přemýšlím, jestli moji puboši tuší, kdo je Štaflík a Špagetka…Tak prý tuší, protože jsme měli domino s jejich obrázky. Ale prý to nikdy neviděli jako večerníček.
tak to mají mezery ve vzdělání koukej jim to rychle pustit ![]()
@ka2ka píše:
no takhle jsem to pojali se synem, jenže manžel má pocit, že to je moc jednoduchý přeci takže vymýšlel šílený věci
Vysvětli manželovi, že to jsou 7leté děti, co sotva umí číst
. Ať nehledá záludnosti tam, kde nejsou. U těhle prcků je ta nejjednodušší možnost vždy správná. Jenom dospělí hledají něco, co neexistuje.
@SAJ ale díky za tip, to zítra použiju. Budeme pejsky pojmenovávat a zkusíme vymyslet, ve kterém večerníčku byl černý a bílý pes ![]()
@Anonymní píše:
Vysvětli manželovi, že to jsou 7leté děti, co sotva umí číst. Ať nehledá záludnosti tam, kde nejsou. U těhle prcků je ta nejjednodušší možnost vždy správná. Jenom dospělí hledají něco, co neexistuje.
uzavřel to tím že učebnici napsal nějaký pi…to..mec ![]()