Učení na nočník - kritika babičky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Učení na nočník - kritika babičky
Ahoj holky, jdu se spíš vypsat. Naše malá má téměř 19 měsíců. Na nočník jí dávám, když řekne: kakat, ale stejně tam nic neudělá. Spíš mě zkouší. Když se vykadí do plíny, tak pak zahlásí. O čůrání neví vůbec. Jedno ráno jsem ji nechala bez plínky jen v tričku běhat chvilku po bytě, začala čůrat na podlahu a strašně se lekla a začala plakat. Myslím, že na to ještě není připravená. A taky, že to nemá cenu hrotit. JENŽE. Moje máma mi dnes opět řekla, že dělám chybu, že jsem to už zanedbala, že se to teď nenaučí. Že jsem to měla začít už v roce, že my byli všichni tři sourozenci už bez plen. Je nám všem přes třicet.
Tak já nevím, dělám to opravdu špatně? Má pravdu, že jsem to zanedbala? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Je to hloupost, že se to nenaučí. Synovec měl nedávno dva roky a začal chodit na nočník až teď. A nic jsi nezanedbala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jasně, v roce jste byli bez plen i na noc, od půl roka jste jedli guláš, ve třech letech jste uměli číst i psát.
To jsou obvyklý řeči babiček.
Vyprdni se na to, tvoje dcera ještě evidentně není na nočník zralá, dávej ji plíny a zkus to za pár týdnů znova. Má ještě čas. A nenervuj se tím. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Foltexka píše:
Moje máma mi dnes opět řekla, že dělám chybu, že jsem to už zanedbala, že se to teď nenaučí.
Nemá pravdu. Naučí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jezismarja. Trochu mi to pripomina nasi situaci - tchyne se neustale pta male: „Ty nebudes chodit na nocnicek?“, jini znami: "Vase holcicka se nebude ucit na nocnik? Ona jeste nechodi na nocnik? a blablablabla.
![]()
Nechodi!!!! protoze, a) nebudu ji mast hlavu tim, ze doma se cura na nocnik a venku muze (musi) do pleny, protoze v tomto pocasi a stupnich celsia to opravdu jinak nejde, nevim, jak bych ji soukala z kombinezy a pak ji nechala curat na snehovou zavej..
b) tisickrat bylo dokazano, ze kdyz se to dite uci ve zralem veku, tak to trva mnohem kratsi dobu
c) co je komu do toho, ksakru.
Zacneme s vyukou az ji budou 2 roky, tj. v cervnu. TECKA.
Tak rekla bych babicce, at si hledi sveho a ze je genialni matka, ale ze ty nemas takove ambice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojky, nic si kritiky babičky nedělej.Mě taky občas zkritizuje, já si to vyslechnu, ale pak si to stejně většinou udělám podle sebe.Myslím si, že jsi nic nezanedbala, každé dítko si jde svým tempem a až malá bude připravená chodit na nočník pravidelně tak to určitě poznáš.Já bych to ted jen zkoušela a když se to povede do nočníku, tak hodně chválit.
Náš malej měl plíny cca do2let a nějak to nikomu nevadilo. Chce to čas
a klidek
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nic jsi nezanedbala,tak neměj strach,že se to nenaučí.
Niki nechtěla na nočníku vůbec sedět.Sama si sedla až ve 22m.A naučila se to a za 7m. byla bez plen i v noci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Foltexko, jedna otázka - už jsi viděla nějakýho puberťáka, který by chodil s plínama? ![]()
Naučí se to všechny děti, některé dřív, některé později. Náš Matyáš se to naučil taky až později, komplet i s kaděním jsme to zvládli až ve 3 letech (už jsem z toho šílela, protože v pohodě všechno pouštěl do kalhot). Doktorka mi potvrdila, že u chlapečků to může trvat až 4 roky, než se to naučí. Holčičky jsou všeobecně šikovnější a samostatnější, ale rozhodně jsi nic nezanedbala a tvoje princezna to taky časem zvládne. Nestresuj se tím, zkoušejte to a až přijde její čas, poznáš to ![]()
My jsme z generace, která byla vydrezůrovaná, že chodila už v roce na nočník, takže babičky tu naši dnešní výchovu vidí trošku jinak
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě jsi nic nezanedbala. Doporučuje se dneska začít s nočníkem tak kolem 14 měsíce že dřív děcka nejsou schopný pochopit tu spojitost mez nočníkem a potřebou. Jsou děti které se to naučí dřív, ale rozhodně je blbost aby se to tvoje dcera nenaučila. Já bych počkala na jaro a teplé počasí a nechala ji chodit nahou, ona pochopí co se jí to tam děje a bude chodit čůrat třeba na travičku venku a pak bych jí vysazovala na nočník. Taky je dobrý jestli máš nějaký známý kteří mají třeba o něco starší dítko, které už na nočník nebo na travičku umí, náš Adámek se takhle chytil staršího kamaráda a chodil s ním ke stromu čůrat a děsně se mu to líbilo a připadal si důležitej
Naučil se to takhle loni v létě a teď konečně pochopil i to že do plen se nekaká. To mu trvalo hrozně dlouho, prostě kadil jen do plen když šel spát. Teď najednou sám od sebe si začal říkat ee na záchod a je to v pohodě. Takže fakt nic nehrotit, oni si ty děcka na to příjdou, každej jiným tempem ale určitě nezůstane tvoje malá do 18 v plínách neboj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jéééééééééééé 19 měsíců
to my jsme ani nevěděli co to nočník je, natož o něm slyšet, bo do něj cosi udělat
( proč taky když mě maminka přebali,což!
)
Né buď v klidu ..ještě máte spooooustu času ..
my jsme na nočnik nejdriv vubec nechteli, delal u toho strasny tyjátr.. pak zacal chodit curat na zachod - protoze to videl u tatínka, a prislo mu jako strasna prča to opakovat, chodili i s polu
no a dneska si na te záchod odběhne sám..
v obýváku pod stolem má i nočník, aby nemusel dobíhat na wc když nechce.. tak ten si vytáhne a vycura se do něj.. ( podotýkám že nocnik má tvar auta, jiný neuspěl
)
No ale budou mu tři roky, a došel k tomu tak nejak sám bez nátlaku ..
dokud jsem se snazila ho to „naucit“ a nutit ho bylo to jeste horsi, a to kort na ten nočňajz pak nechtěl ..
takže nech tomu volný průbeh, ona si na to příjde sama a zjisti že je to lepčí než bejt v morké plínce ![]()
no a babička - no víš no .. za ně byli jen látkovky a tak ony na ten nočník hodně spechaly aby se s něma nemuseli tolika prát.. s těma plenama, ja uz sem na nočníku pry taky seděla v roce .. no ale to víš, v dnešní dobe jednorázovek, maminky nikam nespěchají, a podle mě je to lepší.. dítě si na to fakt musí přijít samo, donucování je to nejhorsi co muzes dělat ..
než půjde do školky to určo zvládnete, dřív bych to nehrotila.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nauci,neboj…babicky jsou vzdy nejchytrejsi
![]()
MOje matka mi taky furt predhazuje kdy jako minim zacit davat malou na nocnik,ze jaaa v jejim veku......blabla
A ja ji na to odpovim,ze je to moje dite a ze ji zacnu davat na nocnik az ja uznam za vhodne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neboj, řekni babičce, že až půjde malá s plínou k maturitě, tak to začneš řešit ![]()
Rozhodně je lepší počkat na správnou chvíli, než vytvořit dítěti blok a odpor k nočníku.
Nestresuj se, nic jsi nezanedbala!
Si tak vzpomínám, jak se chtěl manžel pochlubit tchýni, že Nikolka je bez plínek (bylo jí 21 měsíců) a tchýně mu na to řekla: „No, vždyť jsou jí skoro 2 roky, to se nemáš moc čím chlubit, to je přece normální, že ve dvou letech dítě nemá plínu“ Holt dřív se to dělalo jinak než dneska a babičkám nezbývá než to respektovat.
R.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj nedat na mamu a ridit se tim, co Ty citis. Mamky obcas umej sakra dobre kritizovat
Ja vzdycky reknu, no dobre, kdyz to vis tak dobre, tak mi ukaz, jak na to lip…a to ji uzemni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji moc za podporu.
My máme spolu takový komplikovaný vztah. A tak jí nic není dobré. Podle ní jí dávám velké kusy jídla (ona jí dává né sousta, ale drobečky), málo jí oblíkám (do teď měla jen 2× slabou rýmu, nikdy vysokou teplotu), teď ten nočník…
Je to její jediný vnouče (i když moji sourozenci jsou o dost starší, tak jsou svobodní a bezdětní), tak se v ní realizuje.
Ach jo, je to děs. Díky ještě jednou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nebudu ji mast hlavu tim, ze doma se cura na nocnik a venku muze (musi) do pleny, protoze v tomto pocasi a stupnich celsia to opravdu jinak nejde, nevim, jak bych ji soukala z kombinezy a pak ji nechala curat na snehovou zavej..
Jojo, taky jsem to loni v zimě slízla od babiček, že je jí 1,5 roku a my neučíme na nočníček - a nebyly schopné pochopit, že ji v zimě nebudu svlíkat na ulici… prý „no tak bude mít na ven plínku a na doma nočníček…“
… jo a „na konec“ jí z toho hrábne, chudince ![]()
Příspěvek upraven 11.02.10 v 12:26
- načítám...
- Citovat
- Zmínit