Kakaní do nočníku ne a ne

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10
10.2.10 20:12

kakaní ne a ne

Dobrý večer, máme 2,5 starou holčičku, je hrozně šikovná, roztomilá, hodně mluví, akorát nedokáže „kakat“ do nočníku. Čůrání jí jde bez problémů, ale kakat ne. Podařilo se nám to 1× asi tak před měsícem, já bláhová myslela, že už se to prolomilo,jenže ouha,zase pokračujeme do plenky. Když ji plenku nedám, tak se raději nevykaká vůbec,zkoušeli jsme i různé odměny, také nefungovalo, dávali jsme hračky, že oni se vykakají,tak aby byla šikovná jako její nejoblíbenější hračka, bohužel nic a v závěru,když jí tedy nedáme plenku,tak se vykajdí do spoďárků,máte, prosím někdo radu,jak už napořád kakat do nočníku? Ona si o plenku řekne sama,když potřebuje právě kakat a když jí nedám, tak se třeba vykaká až druhý den do spoďárků a pak hlásí, že má bobana v kalhotách…moc děkuji za případné názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22001
10.2.10 20:15

Měli jsme totéž do minulého měsíce… Nepomáhalo naprosto nic - čurá do nočníku bez problémů od dvou let, ale kakání šlo výhradně do plíny. Pak ze dne na den najednou prohlásila, že chce „dělat bobíky do nošníšku“, a bylo… Netrap se tím, přijde to samo - dokud se ona sama nerozhodne, tak s tím nic nenaděláš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
10.2.10 20:29

Ahoj, s Tobíkem jsme řešila to samé, čtyři měsíce byl bez plínek (přes den), na čůrání si říkal naprosto v pohodě, ale kakání ignoroval - vždy po spaní (když má plínku) přišel pokajděný… U nás zabraly želatinové bonbony :mrgreen: Ale i tak to ještě nefungfujena 100%. V červnu mu budou tři.
Nechala bych ji, až k tomu dozraje sama, nelámala bych to přes koleno. Je to na palici, ale myslím, že zvýšeným tlakem byste si zadělali na problémy - vleklou zácpu apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
10.2.10 20:31

Tak to se musím bohužel přidat „do klubu“. Terezce jsou 2r a 9měs. a taky čůrá bez problémů do nočníku (i si krásně řekne), ale boban skončí vždy v kalhotkách :cry: . Taky jsme zkoušeli vše možné, zatím bez výsledku. :cry: . Když dostane hodně vynadáno, tak se stávalo - že i 3-4dny nebyla na velké. Tak jsem to přestala prozatím řešit, ale ráda si nechám poradit jak na ni na mršku :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
10.2.10 21:35

Tak u nás to bylo taky tak, do nočníku ne-e. Sem tma zabral čtvereček čokolády za odměnu, pak už taky ne. Navíc se toho co udělala do nočníku, když se povedlo, nejspíš bála, protože když jsem ji zvedla že ji utřu, tka nastal řev, bojim bojiim. Ale vydrželi jsme a už je to v pohodě a začínáme mluvit o záchodě, ale zatím o něm nechce ani slyšet. Určitě se to brzo upraví, snažte se to vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NumLock
11.2.10 09:25

Ahoj,u nás taky do nočníku nekakáme,ale čůrá se normálně :-)

• Citovat
  • Upravit
10
13.2.10 15:21

Tak bohužel hodně podobné je to i u nás :-( ,už si nevím rady,samozřejmě před babičkama vypadám, jako,že se dítěti dostatečně nevěnujeme, ale opak je pravdou,pořád si říkám, že se to naučí, ale zatím bezúspěšně, ale nechápu, že když už se nám to 1× povedlo, tak proč zase kajdíme do plenky?Nevim, škoda, že nemáte někdo nějaký účinný recept… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
25.3.10 14:51

Tak jsem si myslela,že tady najdu radu,jak dítě inspirovat,aby nečekalo s kakáním na plínu.Můj vnouček Honzík kolikrát chodí,drží se za prcinku,ale bobek na nočník nebo do záchodu ani náhodou.Zdá se mi to divné,ještě jsem se s tím nesetkala,ale jak tu čtu,není sám.Dcera se ptala i dr.,ale on jí nen řekl,aby mu nedávala plínu přez poledne,jenže on to pak drží v sobě.Dokonce měl i šílený průjem a i s tím čekal na plínu,zdálo se to až neskutečný,bo z něj šla jen voda.Takže rada asi není.

• Citovat
  • Upravit
NumLock
25.3.10 15:17

Ahoj,rada asi fakt není,před nedávnem jsem psala že Lukášek taky nechce na nočník a teď už jde sám od sebe,prostě se musí počkat až on sám bude chtít :roll:

Příspěvek upraven 25.03.10 v 15:59

• Citovat
  • Upravit
2436
25.3.10 15:41

Tak u nás naprosto to samé, trochu mě uklidnilo, že nejsme sami, už jsem si říkala, že je to snad na nějakého psychologa, že to není normální. Čůrání do nočníku nebo i do záchodu naprosto v pohodě, ale kakání zásadně do plíny a ve stoje schovaná za závěsem v obýváku! Nepomáhá nic, domluvy, slíbená odměna, dát na ono oblíbené místo nočník, nedat plínu…nic. Pokud plínu nemá, tak přijde a řekne, že jí chce, že bude kakat, když jí plínu nevydám a posadím jí na nočník nebo na záchod tak je řev a nevykaká se, dokonce pak nejde na velkou několik dní :-? Případně si plínu vezme sama a zkouší si jí pak nějak sama štelovat na správné místo, což už skončilo i bobkem na koberci :roll: Prostě to nedokážu pochopit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze