Učení na státnice

4
26.5.22 18:11

Učení na státnice

Za týden mě čekají státnice. Chtěla bych se zeptat jak dlouho jste se na ně učili? Čtu si témata už zhruba 2 týdny a mně se tak vždy nechce. Mám k učení vážně odpor…vždy se musím přemlouvat a říkat si, že budu mít aspoň už klid :zed: :D. Je tu někdo, kdo měl stejný přístup a státnice zvládnul?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9148
26.5.22 18:17

Ve ctvrtek jsem delala posledni zkousku a v pondeli sla ke statnicim. To chce se donutit no..stejne jako pri uceni na jednotlivy zkousky. Jo a ucila jsem se hlavne veci okolo svy bakalarky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9877
26.5.22 18:21

Ono dost záleží na tom, z čeho ty státnice děláš :D Jsou obory, kde se musíš učit týdny a obory, kdy ti stačí se dvakrát kouknout do poznámek a umíš. Ale jinak na magisterské státnice jsem se učila průběžně po celé studium + několik týdnů před nimi, na doktorské jsem se „pokusila“ učit pár večerů, ale vzhledem k tomu, že jsem měla roční mimino, tak jsem víc usínala, než se učila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
26.5.22 18:23

Jo, měla
máš Bc. nebo Mgr.??
poslední dva týdny jsem si přišla úplně vymazaná a zvolila jsem strategii- u každé otázky vědět ASPOň PÁR VĚT!
takže ne 13-to neberu :-) žádná loterie
prostě jsem se na každou z nich naučila aspoň základ, záchytné body
něco tě baví - to jsem uměla na 1
ale jiné předměty třeba filozofie byla šílená :zed: to už jsem netušila kdo jako pí-čovinu vymyslel a dala jsem si k těm otázkám fakt jen opěrné body..
stačilo to červený diplom :mrgreen: ale měla jsem nahnáno a s otázkou „Tabula rasa“ a povaha vs. geny jsem spustila i trochu scénku v komisi, protože každý to právě viděl jinak.. to jsou ta pozitiva humanitních věd.. v matice a chemii to neokecáš a proto si svých kolegů Ing. vážím o trochu víc než sebe, i když u mne šlo o MU v Brně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
824
26.5.22 18:25

Taky jsem teď v procesu učení. Za dnešek jsem snědla celý kyblík zmrzliny slaný karamel, půl balíčku brambůrek a vypila celou kolu. Takže tak. Je mi ze sebe fuj :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
26.5.22 18:26

Studuju právě na humanitní, učitelství pro MŠ. Podle mě žádná právě katastrofa. Zjistila jsem, že si dost pamatuju i za ty celé 3 roky. Proto to učení jen oddaluju :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
26.5.22 18:32
@Karolína13210 píše:
Taky jsem teď v procesu učení. Za dnešek jsem snědla celý kyblík zmrzliny slaný karamel, půl balíčku brambůrek a vypila celou kolu. Takže tak. Je mi ze sebe fuj :lol:

Výborně, žeru čtvrtou milku, ani mi to nechutná. Termín mám 6.6. a mám pocit že nemám žádný čas! Teď začal haprovat pes, očividně zuby :roll:

• Citovat
  • Upravit
15995
26.5.22 18:38
@Melani4 píše:
Studuju právě na humanitní, učitelství pro MŠ. Podle mě žádná právě katastrofa. Zjistila jsem, že si dost pamatuju i za ty celé 3 roky. Proto to učení jen oddaluju :D

Tak pokud mas pocit, ze ke vsemu neco reknes, tak to klidne muzes dat :nevim: Ja nejak co si pamatuji tak prubezne a pak asi poslednich 14 dni fakt intenzivne…a mela jsem minimalne u jednoho predmetu docela i stesti, vytahla jsem si neco, co mi moc nerikalo, ale chytla jsem se aspon trochu a dopadlo to :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
26.5.22 18:43

Achjo, no nic, jdu se učit.

• Citovat
  • Upravit
10032
26.5.22 19:39

Myslím, že 4-6 týdnů jsem se učila. :think: Nejhorší pro mě byla japonská jména, to jsem fakt trpěla. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
26.5.22 21:26

Na každou státnici tak 4-6 týdnů. Ale můj bývalý se třeba učil jen týden a státní zkoušku měl jen jednu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
8709
26.5.22 21:33

Na 2 zkoušky měsíc na každou, na poslední třetí tak 14 dní, ta byla lehčí.
Týden nebo tak by mi fakt nestačil, na ty první dvě jsem měla 100 okruhů, ne otázek, ale jen okruhů, takže to bylo cca 300-400 otázek pak na každou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
26.5.22 22:45

Studovala jsem dvouobor, nejtěžší pro mě byly Bc státnice, a paradoxně doktorské nejlehčí, protože už to bylo úzce zaměřené a spíš jsem komisi vykládala věci, které ani oni sami často nevěděli, to bylo nejvíc v pohodě. Jinak na Bc a Mgr státnice je měla vždy tvrdý režim, učila jsem se vždy tři týdny, začala ráno a končila v šest vecer, pak film a večeře a před spaním jen z hlavy rychle projet, co jsem se naučila ten den, to samé ráno zopakovat z hlavy co mi utkvelo, protože nejvíc se toho uloží při spánku a pokud to člověk hned ráno neobnovi, další fakta pak zapomene. A takhle jsem jela ty tři týdny. Musela jsem na sebe tvrdě, jinak to nešlo. Taky se mi děsně nechtělo, raději jsem třeba šla uklízet koupelnu nebo mýt nádobí, prostě cokoliv jinyho, prokrastinace je lákavá, ale ono je to pak ještě horší, když to člověk odkládá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze