Účetní - kurz ( stačí) ?

512
19.1.15 21:16

Účetní - kurz ( stačí) ?

Holky, je tu nektera z Vas ucetni? Staci na to, abych mohla byt zamestnana jako ucetni kurz? A co vsechno obnasi, se takoveho kurzu zucastnit? A na kolik takovy kurz vyjde? Diky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6879
19.1.15 21:20

Ke mne do ekonomickeho oddeleni bych Te nevzala. Ale verim, ze jsou spolecnosti, urady, kde mas sanci. Zacit napr. jako pomocna ucetni, ci ucetni junior a pokud budes sikovna muzes postupovat dal. Predtim mas stredni skolu jakou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
512
19.1.15 21:22

To je mi jasne. Praxi bych musela nasbirat jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.15 21:31

Nestačí ani omylem. Po účetním kurzu (cca 3 měsíce 2× týdně) bych nezaúčtovala vůbec nic. Nehledě na to, že jednak musíš vědět jak to má teoreticky probíhat a v praxi se to ale dělá v každém programu jinak. A i každá firma má svůj postup co a jak a jiný program. U nás se hledali lidi, co umí s konkrétním programem. A ti, co měli kurz, tak to byla ztráta času, bo nějaký „promo program“ je úplně na houby. A těch 10 hodin, co nad tím strávíš tak taky. Jen tak mimochodem já účetní nejsem a nikdy jsem to nedělala, maximálně daňovou evidenci. Ale hodil se mi přehled a terminologie pro další práci.

Kurzů je spousta, jsou i v rámci rekvalifikace na UP. KOmerčně bych řekla podle kvality a délky od 10 tis. to určitě ví pak google.

• Citovat
  • Upravit
512
19.1.15 21:38

Gympl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
19.1.15 21:51

Ahoj :-) Já mám jen rekvalifikační kurz, jak podvojko, tak mzdovku. Je to sice těžší, po tom kurzu jediné, co máš, je papír, ale vědomosti nic moc. Pak je to na tobě, jak mákneš.
Já měla štěstí, našla jsem si práci, kde jsem získala praxi a postupem času jsem se docela dobře vypracovala. Práce bylo spousta, ale seděla jsem u toho tři čtvrtě roku do noci, často jsem chodila domů po jedenácté, ale vyplatilo se to.
Takže za mě: ano, jde to. Já měla jen gympl, účetnictví jsem před kurzem neviděla ani z rychlíku. Ale když se chce, tak jde všechno. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
19.1.15 21:52
@Anonymní píše:
Nestačí ani omylem. Po účetním kurzu (cca 3 měsíce 2× týdně) bych nezaúčtovala vůbec nic. Nehledě na to, že jednak musíš vědět jak to má teoreticky probíhat a v praxi se to ale dělá v každém programu jinak. A i každá firma má svůj postup co a jak a jiný program. U nás se hledali lidi, co umí s konkrétním programem. A ti, co měli kurz, tak to byla ztráta času, bo nějaký „promo program“ je úplně na houby. A těch 10 hodin, co nad tím strávíš tak taky. Jen tak mimochodem já účetní nejsem a nikdy jsem to nedělala, maximálně daňovou evidenci. Ale hodil se mi přehled a terminologie pro další práci.Kurzů je spousta, jsou i v rámci rekvalifikace na UP. KOmerčně bych řekla podle kvality a délky od 10 tis. to určitě ví pak google.

Můžeš mít klidně ekonomku a stejně nevíš nic, dokud nezískáš praxi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
19.1.15 22:11

Já jsem po škole šla do účetní firmy… je to nejlepší zkušenost… velký rozhled víc firem každá jiný obor… máš kolem sebe kolegyně co ti poradí hned. Ono nejde jen o účetnictví, ale o sledování zákonů tad… dobrá účetní firma udělá výtah a seznámí zam. na poradě.

Před mateřskou jsem pracovala jako účetní ( vedla jsem prakticky firmu po ek. stránce) a můžu říct, že ohlídat to vše sama byla fuška. Ona to není zas taková sranda udělat si kurz a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
19.1.15 22:14
@Pampelinka píše:
Holky, je tu nektera z Vas ucetni? Staci na to, abych mohla byt zamestnana jako ucetni kurz? A co vsechno obnasi, se takoveho kurzu zucastnit? A na kolik takovy kurz vyjde? Diky za rady.

tak pokud nečekáš, že po takovém kurzu budeš moct hned nastoupit a účtovat, tak možná stačí, aby tě někde zaměstnali třeba jako fakturantku… pokud chceš dělat podvojné účetnictví od A do Z, tak jen kurz nestačí…
Jinak ceny se pohybují tak kolem 7 tisíc a víc… důležité je, kolik ten kurz má hodin… zvládnout celé účetnictví za jeden osmihodinový kurz je nanic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
19.1.15 22:16
@majki.r píše:
Můžeš mít klidně ekonomku a stejně nevíš nic, dokud nezískáš praxi.

no, ale předpokládala bych, že nějaké základy a povědomí o tom, jak to v účetnictví funguje, z ekonomky budou a o to jde především… on ten princip je pořád stejný, jen člověk, který to vidí i v těch všech souvislostech, na tom bude vždycky líp, než někdo, kdo si prošel letem světem krátkým kurzem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
19.1.15 22:19
@Regina Hero píše:
no, ale předpokládala bych, že nějaké základy a povědomí o tom, jak to v účetnictví funguje, z ekonomky budou a o to jde především… on ten princip je pořád stejný, jen člověk, který to vidí i v těch všech souvislostech, na tom bude vždycky líp, než někdo, kdo si prošel letem světem krátkým kurzem…

no ale o tom já píšu. Když máš jen kurz a chceš být dobrá, tak si prostě musíš máknout. Není třeba mít vejšku, abys studovala a pochopila ty souvislosti. Jen je třeba se nespoléhat jen na kurz a samovzdělávat se dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
19.1.15 23:22
@majki.r píše:
no ale o tom já píšu. Když máš jen kurz a chceš být dobrá, tak si prostě musíš máknout. Není třeba mít vejšku, abys studovala a pochopila ty souvislosti. Jen je třeba se nespoléhat jen na kurz a samovzdělávat se dál.

Tak jasně, člověk musí máknout, ale v první řadě musí dostat příležitost, aby mohl máknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat