Účetnictví Pohoda, které?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Účetnictví Pohoda,které?
Ahoj, potřebuji radu.
Teď od nového roku budu dělat pro manžela účetnictví.
Vůbec s tím nemám zkušenosti.
Různě jsem u nás poptávala a bylo mi doporučeno Účto a nebo Pohoda, ale s tím, že Účto je pro začátečníka složité ![]()
Tak jsem se rozhodla pro Pohodu.
Jenže nevim jaká verze bude vhodná ![]()
Manžel v loni jel paušálem, jenže letos se mu to nevyplatí. Takže to budou skutečné výdaje a náklady.
Podniká jako truhlář bez zaměstnanců a není plátcem DPH.
Takže budu potřebovat psát faktury, ukládat nákupky,…Udělat daňové přiznání.
Ohledně cesťáků, to myslím jde dělat procentově. Že se nemusí psát kniha jízd a ukládat doklady od PH.
Dále nevim, jak je to s vybavením? Když třeba koupí vrtačku, kladivo, šrouby,… zda se vyplatí to dávat do nákladů a ukládat to do vybavení.
Dále jak je to s paušálem na telefon, který má vedený na firmu.
Prostě nevim nic
![]()
Koukala jsem jen v letu na Pohoda mini, ale ta by asi nestačila ![]()
Můžete mi někdo prosím poradit? Potřebuji fakt program pro blbce ![]()
Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Kupte/ stahnete si ucetnictvi Stereo, je tam v programu i navod, je to fakt easy
Pohoda mi nevyhovovala, ve stereu kdyz date Fav -fakturw vydana tak uz rovnou mate tu jednu stranu vyplnenou, dopisujete jen jestli na druhe strane bude material, zbozi atd.. Tak neudelate chybu. Mrknete na ruzne verze jsou na procviceni volne ke stahnuti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já vedla doteď účetnictví v MRP a celkem spokojenost, bylo jednoduché. Je to zdarma na 250 položek myslím. Protože jsem ale skrblík a je mi líto platit dvojku za program s více položkama, tak mám letos jiný, který je pro malé podnikatele zdarma, ale jako jsem z něj fakt hotová. Ale podpora funguje, radí, řeší, snad zdárně dořešíme
ale pokud máš málo položek a nacpeš to do 250, tak se mrkni na to MRP
- Citovat
- Upravit
Jestli chces tu Pohodu, tak mrkni na verzi Start. Zdarma. Plna verze, jen to ma omezene mnozstvi dokladu (po registraci vic), ale na maleho zivnostnika by to melo stacit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pohodu start můžete zkusit, leccos se na ní dá naučit, jen pozor na mazání dokladů, to můžete udělat jen v omezeném počtu. Manžel také podniká jako truhlář, ale je teda plátce DPH. Účetnictví mu dělám sama v Pohodě Standard (kvůli skladům a daním), není to nic těžkého, dostanete k tomu manuál (docela bichle), takže studovat postupy můžete kdykoliv. Před tím měl manžel Účto snad od doby kdy začínal (někdy hned po revoluci), ale sám říká, že mu Pohoda sedí líp.
Paušál za telefon si samozřejmě můžete dát do nákladů stejně tak jako nářadí a jiné zboží. Pohoda Mini vám stačit nebude, protože v ní není skladové hospodářství (příjemky, výdejky, převodky). Přeci to nechcete dělat ručně
Navíc z příjemky si snadno vytvoříte třeba fakturu. Kdyby Pohoda měla i nářezové plány, tak by byla super ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dolby Tak pravděpodobně budeš vést pouze daňovou evidenci, ne? Podle toho co píšeš asi Pohodu lite, ale zkus si na jejich stránkách srovnání, tam si zaškrtneš co potřebuješ a vyjede ti nejvhodnější varianta.
- Citovat
- Upravit
@Hanney
Budu vystavovat faktury, ukládat nákupky, banku,… dělat daňové přiznání.
Plátcem DPH není.
Takže je to asi ta daňová evidence ![]()
Fakt se v tom nevyznám.
Nerada bych objednávala program, který mi nebude stačit a nebo naopak, který bude mít pro mě zbytečné věci. Účetnictví mu dřív dělala jeho mamka, ale jelikož z její strany (z důvodů, které tu nechci psát ), tak se mu na to vykašlala.
I z toho důvodu s ní nechci účetnictví řešit.
Byla jsem bohužel do toho hozená a starej se.
Mám doma 6. měsíční mimčo, které mi přes den naspí 2× 30 minut, v noci se budí a do toho čerstvého školáka.
Takže fakt nemám čas na nějaký složitý program, protože u toho budu sedět po nocích.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elephantka
Ručně nic dělat nechci.
Chci to vše dát do počítače.
Tak já kouknu na ty demoverze a vyzkouším je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dolby Hodiny u toho urcite nestravis, neboj. Ja jsem lenoch. Uctuju vsechno jednou mesicne, denne na to cas nemam ani nahodou, sama jsem 2× osvc. Byly doby kdy jsem to kvuli dph stihala i ctvrtletne, ale to byl teda 2, 3 dny zahul
Kdybys neco potrebovala konkretne, klidne napis sz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elephantka
A kterou teda myslíš tu Pohodu? Standard nebo Lite? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Budeš vést daňovou evidenci a kvůli skladům budeš potřebovat verzi Pohoda Standard. Posílám odkaz, kde vidíš srovnání verzí Pohody: http://www.stormware.cz/…/pohoda.aspx
Stáhní si startovací verzi zdarma. Má to sice nějaké omezení, ale naučíš se to na tom dobře. Pak můžeš plynule přejít na placenou verzi a ty dosud zaúčtované věci ti tam zůstanou, takže s přechodem nebudeš mít žádné komplikace.
Pokud manžel není plátce DPH, tak s tím moc práce mít nebudeš, neboj. Záleží samozřejmě na tom, jak moc prodává, ale asi to nebude vystavování faktur každý den, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně jak píše @wewerka84 . Lite nemá sklady, takže pokud nechceš dělat sklady „v ruce nebo excelu“ pak verzi standard. Ale fakt je nejlepší stáhnout startovací verzi u více programů a zkusit si, co Ti bude více vyhovovat. Ale doporučuji: evidentně o vedení evidence moc nevíš (nic ve zlém), nechcete si na to spíš někoho najít?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanula1212
Ahoj, my jsme spolu řešili vloni tu slevu, kdy jsem malém přišla o 7.000,–.Tenkrát si mi moc pomohla. Vzpomínáš? ![]()
Taky bych byla radši, kdyby se to někomu dalo, jenže…
Nevim zda sklady potřebujeme, jelikož na sklad nic manžel nebere. Nakoupí materiál vždy jen na konkrétní zakázku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@wewerka84
Každý den neprodává. Píše se cca 1 faktura za měsíc. Záleží na zakázce. Někdy je to zakázka na 14 dní a někdy na 2 měsíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dolby ![]()
Tak pokud je to v takovém malém rozsahu, tak bych si udělala sklad jen např. v excelu nebo v sešitě, to je zbytečné kvůli tomu připlácet 3000 za program.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit