Už jste se s tím setkali v práci? Pomoct před podpisem smlouvy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Odpověděla bych, že ráda přijdu a komu mám poslat své údaje aby mi mohli připravit k podpisu dohodu o provedení práce. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak nevím s inventurou, ale jak píšeš- v úplně jiném oboru je běžné, že si jdeš práci zkusit, abys věděla, že to fakt dáš a chceš to dělat.
S tou inventurou mi to přijde zvláštní, ale jestli o tu práci stojíš…
Jsem zvědavá, co ti řeknou ostatní, co dělají v oboru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelka - pochopila bych pár neplacených hodin třeba půl dne na zkoušku a to mi ještě volali dneska ráno až přijdu ještě dnes na inventuru.
- Citovat
- Upravit
To je celkem výjeb.
Jako chápu, že půjdeš se na pár hodin podívat do práce, abys měla lepší představu o tom, co budeš dělat a oni budou mít také šanci Tě více poznat, ale abys tam dělala zadarmo inventuru a pak Tě teprve možná pozvali na pohovor, tak to je fakt mimo.
- Citovat
- Upravit
Jo tak to mi nějak uniklo, že jako budeš dělat inventuru a pak teprve pohovor, jo?
To bych asi nešla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zlodejstvi! Opravdu z lidi delaji blbce. Klidne ti mohou dat DPP, naprosto bez závazku pro ne i pro tebe, jen na obyčejnou brigádu - inventuru (placenou). Osobne bych se na to vykaslala, ale záleží i na tvé situaci, jak moc tuto praci potřebuješ. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nebylo to sice v hračkářství, ale kdysi jsem se na jednom pohovoru setkala s tím, že si vybrali z uchazečů 3 nejlepší lidi a nechali je všechny týden pracovat na té pozici, o jakou se ucházeli, sledovali je a po tom týdnu si jednoho vybrali. Silně pochybuju, že jim to zaplatili
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Joo, stalo, takovýhle vych. cánkové existovali dokonce i před 15 lety. Jsem vlezla na pohovor do firmy, kde jsem chtěla děla recepční o prázdninách a oni, že by mi dali klasickou smlouvu po týdenní zkušební době. Tak jsem se podivila, že jak to, že jen týden a pak z báby vylezlo, že by to byl týden neplacený
a že jako by záleželo na tom, jak se budu mít k práci, že některé třeba odradí, když jim řeknou, aby umyli okna, tak že hned odejdou, ale že to bych tam jako nedělala pořád, jen někdy. Muehehe, vystřelila jsem odtud jak raketa, tenkrát jsem je ani nedořvala, neb jsem byla ještě slušné neprůbojné děfče, ale ne blbé ![]()
Takže v dnešní době nedostatku pracovníků a nízké nezaměstnanosti bych si neodpustila nějaké ty poznámky jako jestli se nepo. srali apod
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@majdulacek píše:
Zlodejstvi! Opravdu z lidi delaji blbce. Klidne ti mohou dat DPP, naprosto bez závazku pro ne i pro tebe, jen na obyčejnou brigádu - inventuru (placenou). Osobne bych se na to vykaslala, ale záleží i na tvé situaci, jak moc tuto praci potřebuješ.
Tak jestli potřebuje peníze, tak přece nepůjde někam makat zadarmo.
A pokud maj takovýhle móresy, buhví jak by platili a co by vše na zakladatelku zkoušeli potom. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Zakladatelka - žádná dohoda práce nic placeného
a když tam náhodou dojde inspektorát práce na kontrolu, dostaneš ty jako pracující bez smlouvy či dohody flastr jako kráva.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@g.sandova píše:
Tak nevím s inventurou, ale jak píšeš- v úplně jiném oboru je běžné, že si jdeš práci zkusit, abys věděla, že to fakt dáš a chceš to dělat.
S tou inventurou mi to přijde zvláštní, ale jestli o tu práci stojíš…
Jsem zvědavá, co ti řeknou ostatní, co dělají v oboru.
i zkusit si na pár hodin práci je nelegální činnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, anonymně protože nechci, aby se vědělo o jakou firmu se jedná. Hlásila jsem se na prodavačku do hračkařství. Dnes se mi ozvali, jestli bych jim nešla pomoci s inventurou. Po té co bych absolvovala inventuru by mě pozvali na pohovor a v případě, že by mě vzali bych si to šla vyzkoušet. Chápu vyzkoušet třeba pár hodin neplacených, ale dělat inventuru někomu zadarmo a pak si mě možná pozvou na pohovor to je hrůza. Pomoci s inventurou proti tomu bych nic neměla, ale už bych musela mít smlouvu a mít to placené