Učící, odvykací plenky

347
9.6.07 20:22

Učící, odvikací plenky

Ahoj maminky, prosím poradte mi jaké plíny jste používali když jste začínali s nočníkem,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Radina
9.6.07 20:44

My jsme používali látkovky a nebo Babylove slipové kalhotky z DM. Mimochodem, jeden balík mi tu ve skříni už rok leží, nechcete je někdo? Stály něco kolem 170,– a za 100,– včetně dobírky je přenechám, nebo osobně v Přerově :oops:

• Citovat
  • Upravit
583
9.6.07 20:44

kupovala jsem v DM tu jejich značku babylove, dobrá cena i výrobek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vvv
1364
9.6.07 21:51

My používali Huggies Pull ups či jak se to jmenuje, ale syn je zdárně ignoroval, bral to jako že má plínku a snaha ji dát dolů veškerá žádná :lol:
Takže u nás se osvědčily buď slipy a tepláčky anebo v létě „naostro“ :D
Toto řešení je bohužel poněkud náročnější na prací prášek a množství spoďárů a tepláčků do zásoby :D

Verča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
10.6.07 00:46

Ono je to vždy o trpělivosti, nikdy (!) a to zdůrazňuji to není na dítěti, mám svoje již velké, ale dost dobře si pamatuji, jak před 17ti lety jsem vstávala i v noci k dceři co měla 10 měsíců a poctivě jsem ji vysazovala na nočník, v té době byly jen látkové plenky a denně jsem jich tak 25 prala, do půl roka dceři denně i žehlila, měla jsem také doma dost práce manžel byl neustále v práci, ale dcera od jednoho roku neměla přes den plínku vůbec a v roce a půl ani v noci, nikdy se mi potom již nepočurala a vše jsme zvládly. Dnes se maminkám nechce a je to pohodlnější dát prckovi plínu co se vyhodí, kdyby měla denně pračku s plenami, byla by jistě snaživější. Vidím kolem sebe děti co mají plínu i skoro ve třech letech, pobíhají venku s dudlíkem a musím za sebe říci, že to není v dítěti, mě dcera v 18 ti měsících 3 noci prokřičela že chce dudlíka, čtvrtou noc si na něj už nevzpoměla a byl klid.
To samé i s plínami, dejte si tu práci… vstávejte, vysazujte, v dne i v noci, a bude spokojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2617
10.6.07 09:21

Ahoj,
my jsme také žádné nepoužívali. Syn když má/měl plínku, tak čůraní vůbec neřešil. Tak jsem je ani nezkoušela kupovat, čůral by do nich normálně.

Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vvv
1364
10.6.07 09:50

Ivano, nějak si neumím představit, že by byl můj syn spokojený, kdybych ho od 10 měsíců v noci několikrát budila jen proto, že není schopen udržet moč :roll:
Ono to totiž částečně JE i o dítěti - každému „dozrává“ močový měchýř v jiném věku, každé je schopné odnaučit se od plínky jindy. Klidně to nazývej pohodlností, ale já jsem syna učila na nočník až ve chvíli, kdy nejen sám chápal, co po něm chci, ale taky na to byl fyzicky připravený.
To bych pak mohla argumentovat podobně jako ty, že před 17 lety to byla zase tvoje pohodlnost, když se ti nechtělo prát látkové pleny :wink:

Verča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
10.6.07 10:17

Ahoj,

ani my žádné odvykací plenky nikdy nepoužili, přišlo mi to totiž úplně zbytečné - Matý by v roce a půl opravdu nepochopil, že tohle není klasická plínka, takže by čůral vesele dál… jak už tu psaly holky přede mnou, nejlepší bylo nechat ho ve slipech, či „naostro“. Už jen, když ze začátku viděl, že když čůrá, tak je najednou celý mokrý, nám podle mého pomohlo rychleji pochopit, co se od něj chce. Nočníkujeme od 18-ti měsíců, od 2let jsme bez plen i v noci.

S tím nočním vysazováním - měla jsem dilema, jak to řešit. Nakonec jsem ho vzbudila cca 3noci za sebou, vždy jen jednou, ale když jsem viděla, že kolikrát čůrá a vůbec o tom neví, nechala jsem toho. Nám se tedy stalo několikrát, že se k ránu počůral, tragédii jsem z toho nedělala a teď už je to úplně v klidu. Podle mě tohle celé téma JE trošičku i o dítku, jelikož mám kolem sebe mnoho maminek, které se snaží a neflákají vysazování jako my a stejně se dítko i ve 2,5 letech počůrává!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
10.6.07 21:06

Nám nejvíc pomohly trenýrky. Do slipů čural, asi si myslel, že má plínku. Do trenýrek málokdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
10.6.07 21:27

Ivano, na tvůj příspěvek mi to nedá nereagovat…tak se to praktikovalo právě v době, kdy jsi měla děti malé ty, nic ve zlém.Ale je to totální hloupost a za tím si stojím. Přečti si kteréhokoli psychologa-nikdo nedoporučuje začít s nácvikem čistoty dokud to dítě nepochopí. To co se praktikovalo dřív bylo právě o té důslednosti rpdičů-takže vysazovat a dítě na nočníku udržovat, dokud se nevyčuralo. Ale v 10 měsících určitě dcera nevěděla, o co jde… Pokud ano, asi jsi měla geniální dítě.
Navíc ve světě je naprosto normální, že má dítě na noc např. plínu i ve třech letech. No a co???

Jasně, máme výhodu papírovek, nemusíme prát, ale to není argument.

Podle mě je bezva začít právě v tomto počasí-Vítek si to uvědoomil před 2 týdny o víkendu, kdy běhal celou dobu na chalupě nahý-v pátekčural an zem a koukal se, co to je, od soboty si pokaždé došel sám na nočník, sem tam se do něj vykakal. Tam jsme prozatím skončili-jamile je „naostro“ nebo dostane na spaní plínku, tak čůra a kaká do slipů či do pleny. Taky venku, když je nahý a není po ruce nočník, tak si málokdy nechá sáhnout na pindíka, to raději zadrží moč a vyčurá se v ústraní. takže to nehrotím, aby v něm nevznikl nějaký blok a počkám si, až to v něm uzraje. Není kam spěchat!!

Trénovací plínky pořizovat nebudu, unás by to nemělo efekt-takže máme zásobu 25 slipů a je mi jasné, že příštích pár týdnů budu pořád převlíkat mokré dítě a prát, dokud to sám nepřijme. Asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
10.6.07 22:21

Naprosto souhlasím s Kristain . Taky si myslím, že je fakt blbost to hrotit a nutit dítě dělat něco, čemu ještě nerozumí. A největší blbost mi přijde budit dítě několikrát za noc a posazovat na nočník.
My jsme taky zrovna ve fázi, kdy začínáme odvykání, naštěstí máme zásobu slipů :wink: . Ale na spaní plínku rozhodně plánuju ještě na dlouho. Minimálně do tý doby, než se bude schopný i v noci vyčůrat sám.
Peťulda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
11.6.07 00:27

Vysazovala jsem cca od 9 měsíců…když jsem přebalovala tak seděl na nočníku…čistě proto, aby věděl, že se na něm sedí. Bez plen začal chodit a nočníkoval stejně až od 18 měs., dříve sice věděl, že se po něm chce načůrat do nočníku, ale netušil jak by to měl udělat. Bez plen v noci je až ted pár měsíců a i když ho dáváme jednou (víckrát nikdy) v noci na nočník nehoda se občas stane. Nácvikové pleny se neosvěčily - bral je jako normální. Doktorka na 3 leté prohlídce říkala, že se může dítě budit na čurání jen jednou nejpozději v 22h a pak se má nechat vyspat a neotravovat ho.

PS: moje máma tvrdí to co ty IvanoS. Já si ovšem pamatuju, že jsem se občas v noci počůrala a to mi byly 4. Nočním vysazováním mi vypěstovali takový reflex, že se dodnes v noci budím a jdu čůrat. Ovšem moje matka alespon přizná, že to dělala proto, aby se co nejdříve zbavila plen… ne pro moje dobro :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.6.07 00:37

Nedá mi to nereagovat na Ivanin příspěvek. Ono před 17-ti lety se děly věci i podstatně divnější, než že se děti nutili sedět na nočníku od doby, co jen trošku seděli. Před 100 lety se třeba dávala dvouměsíčním dětem zasmažená mléčná kaše, aby neplakali hladem. Velký pokrok je v tom, že se teď bere větší ohled na osobnost a schopnosti každého dítěte zvlášť. Drezúru bych nechala do cirkusu. A ještě se vrátím k tomu dudlíku. Je pravda, že u nás dudlík nikdy nefungoval, ale kdyby byl v oblibě, asi bych nedovedla nechat dítě křičet „jen“ tři noci, abych mu ho mohla sebrat. Ještě jsem neviděla puberťáka s dudlíkem v puse. Takže hlavně KLÍÍÍDEK, ať máme usměvavé mimi a batolátka. Radka a Štěpánek 2 roky a 14 dní na 60 % s plínkou.

• Citovat
  • Upravit
347
11.6.07 11:52

Ahojte maminky, tak kdybych věděla že můj příspěvek rozpoutá takovou válku tak ho sem radši nedám,,,no co ale názory potřebujeme slyšet ne?????Jen chci podotknout že ty učící pleny chci vyskoušet jen proto, že když někam jedeme třeba na kole nebo autem tak mu samo plínu dám,,,no ale když chce čurat tak je potom fakt umění mu tu plínu ve stoje zapnout,,,myslela jsem že ty učící plíny jsou na způsob slipů že to jen stáhnete na kolínka a pak zase navlíknete,,,,,,,,,existuje něco takového??????????????
Bavlněné fakt používat nebudu,,,zkoušela jsem to prvních šest neděl kdy se Kuba narodil a to jen kvůli nožičkám,,,,ale nejsem otrok,,,máme pokrokovou dobu která nám umožnuje pohodičku tak proč toho nevyužít ne??????????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
11.6.07 12:37

Neboj, však od toho jsou diskuse, žádná válka tu není, prostě jsem jen reagovala na něčí názor.

Přesně tak, jak popisuješ, fungují ty trénovací kalhotky-pokud se stane nehoda, moč i hovínko zadrží jako plena, ale když si včas řekne a vyčurá se někde mimo ně, tak v pohodě zas natáhneš. Jde jen o to, že většina dětí nerozlišuje, zda má plínku nebo tyto kalhotky-prostě jak něco cítí na těle, tak to tam v klidu pustí. tak to funguje u nás a proto by ty tréninkové byla ztráta peněz. Pokud ale tvůj malý si na čůrání říká, i když má plínu, tak do nich jdi!

Jinak jsem ještě chtěla dodat k časnému vysazování na nočník to, že jedinou výhodu sptřuji v tom, že pokud je tam dítko ochotné sedět třeba v těchg 9 měsících, tak si na to zvykne a bere to jako normální věc. Když se začne třeba až v roce a půl, dětem často trvá, než si na tu novou věc zvyknou. Ale u nás by to neprošlo ani v těch 9 měsících, neb syn od 8 měsíců, kdy začal obcházet nábytek, už neposeděl vůbec:)
Ale trvám si na tom, že neustálé odchytávání a vysazování na nočník v tak raném věku nemá nic společného s vědomým vyprazdňováním-a o to přece jde! a ne aby maminka neustále to hlídala a ptal a se a vysazovala-to pak dítě chudák sedí víc na nočníku, než si hraje, nebo v horším případě ho tam třeba krmí a podobně 8O

Tož tak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky