Učící, odvykací plenky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
347
11.6.07 12:59

Tak jo jdu do nich 8) ,,,jakou jste měli značku???Malý nechce jit na nočník,,,chce na záchod tak jsme koupili prkínko,,,,je rád když může spláchnout :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.6.07 14:29

levně a dobře

no my jsme používali ty levné tréninkové kalhotky od paní čermákové - na www.odetech.cz . Vlastně jsem si vzala k srdci to jejich heslo „každé batole má svůj čas“ - 3 měsíce jsme ty kalhotky měli jako plíny (nevadilo mi to , cenově to vyšlo na stejno a já se míň nervovala s přebalováním… 8) ) a pak malá (22 měsíců) po mém vzoru (…taky máma má kalhotky a čurá do velkého nočníku-wc…) ze dne na den se začala dožadovat „taký“ čurat do nočníku. Jedním slovem PARÁDA.

• Citovat
  • Upravit
2257
18.6.07 09:17

Ahoj, u nás to probíhalo tak, že kolem roka jsme začali Adinu dávat večer a ráno na nočník, seděla tam docela v pohodě a většinou tam byla velká potřeba :wink: Bohužel kolem roku a půl dostala z papírových plen bacila do pipky, tak jsme to začali řešit razantněji, častěji na nočník, pořád jsem se ptala, v noci při přenášení do postele (od půlky spí s námi) přebalovala. Přes den jsem jí nechala bez plen doma /byla zima/ jinak na ven pleny. Musím podotknout, že nám budou dva roky za necelý měsíc a až poslední měsíc si říká sama na nočník. Noční posazovaní u nás neúspěšné, brečela a vzpínala se, takže tam plenku máme, ale jinak čůráme venku a i když se občas stane nehoda, nevadí. Sama doktorka mi říkala, že děti začínají opravdu chodit kolem dvou let, my jsme zdárným příkladem. Ale i kdyby nebylo té nemoci, stejně bych to udělala stejně, začala ve stejný postup. :wink: Kamarádky kluk je o tři měsíce mladší a říká si i v noci, takže každé dítě je individuální. Na učení používáme plenky z DM Babylove, Pull Ups mi přijdou zbytečně drahé, i když jsou tenčí.
A ještě k praxi před 17 lety-zdárným příkladem je moje tchyně-když bylo Adině asi 7 měsíců (ještě neseděla),tak pořád otravovala, abychom jí dávali na nočník, že už je čas. Já jsem namítla, že ještě nesedí a ona s klidem prohlásila, že nevadí, že se děti přivazovali na nočník do rohu postýlky. Asi to jinak ponechám bez komentáře 8O
Sice látkové pleny pomohli maminkám dříve děti odnaučit chodit bez nich, ale dělali to hlavně ze zjištných důvodů, kdy s plenkalmi bylo víc práce. Dnešní doba nabízí komfort papírových a je jen na matce a dítěti, jak moc a jak dlouho je budou používat. Nepleťme si dobu našich maminek s naší dobou, vývoj jde kupředu a proto není nutné něktreré věci prostě prosazovat, když víme, že ne vždy se se to dělalo správně :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
18.6.07 11:08

Ahoj,
já jsem ty trénovací plenky taky koupila a malá mi do nich čůrala jako do normální plenky. Tak jsem začala dávat normální kalhotky. První týden jsem se jí často ptala, jestli chce čůrat. Několikrát se počůrala, ale další týden už si říkala sama, jen se stále pokakávala a po čtrnácti dnech už i kakala do záchodu. Na nočník moc nechce, tak chodíme rovnou na záchod nebo na travičku - to se jí líbí. A taky už umí zadržet kakání i čůrání. Při spaní přes den je bez plenky, ale v noci jí dáváme. Často se budí a jen se pootočí a u toho se jednou za noc počůrá. Někdy ne, když jí před spaním nedáme napít.

Začaly jsme, když malé byly asi 2 roky a týden a za měsíc je bez plenky.

Kamarádka vysazovala od 8 měsíců, chlubila se, že je její dítko bez plenek a teď v 18 měsících najednou začala stávkovat a nechce na nočník. A když už sedí na nočníku, tak se do něho nikdy nevyčůrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.10.07 13:28

Patřím také ke starší generaci,děti jsem měla tři a v roce bez plínek,max.některé z dětí na noc.JE to o matce a její ochotě s dítětem pracovat.Jsem psycholožka a nezaznamenala jsem,že by některé z dětí mělo trauma z toho,že čurá a kaká do nočníku,nikoli do vlastních kalhot.Naopak,když se zadařilo a byly pochváleny,měly radost z úspěchu.To,že výrobci papírových plen nepochybně podporují některé „autority“,aby tvrdily,že se má této hygieně učit až tříleté dítě,které je vlastně hotová osobnost,je nasnadě.Je samozřejmě na každé matce,aby se rozhodla,kterou cestou se dát,ale jaké argumenty použije,aby vysvětlila,proč si dítě,které se pomočuje a kaká do kalhot,má třeba čistit zuby (tohleto to dítě chápe?),nebo jíst lžičkou a ne rukama,nebo si mýt špinavé ručičky,nejíst předměty ze země apod.Tedy proč odlišovat jedny hygienické návyky od druhých.I primitivní národy velmi brzy zvládají tento trening a když už nic,tak i domácí zvířátka.Jsem si jista,že i my se kotuto názoru vrátíme,tak jako se k němu vrátily už i některé zahraniční celebrity,které se angažují v oblasti ekologie.Ono totiž to množství papírových plenkových kalhotech,které jedno dítě spotřebuje dejme tomu do svých tří let,je skutečně alarmující a někde se materiál na jejich výrobu a posléze likvidaci vzít musí.

• Citovat
  • Upravit
Micurinka007
9.5.10 20:01

prosím

Dobrý večer. Chtěla jsem se zepta na y tréningoví kalhotky z DM jakou barvu ma obal. Děkuji Míša Všechlapy

• Citovat
  • Upravit
Marky-tka
25.6.12 22:23

To se to na nočník vysazuje, když dítě neprotestuje! To by jste viděli ty hysterické scény, když se má posadit na nočník. a nezkouším to ani jeden ani 3 a ani 6 měsíců…ale víc…

• Citovat
  • Upravit
markétaKr.
22.7.13 12:38

Souhlasím

Souhlasím s vámi, jsem sice relativně mladá maminka, syn chodí na nočník od 8mi měsíců s tím, že měl i plínky, teď v 17ti měsících je bez plen, ale u ostatních maminek se místo uznání sektávám spíš s tím, že se mi vysmívají, že to nemá smysl, že odbornící tvrdí, že nejdřív ve 2 letech je dítě schopné ovládat vyprazdňování močového měchýře…

• Citovat
  • Upravit
markétaKr.
22.7.13 12:43

noční vysazování

Ještě dodám k té noci, syn má pro jistotu plínku, ale je většinou suchá, na čůrání bych ho ale nebudila, to opravdu ať se raději počůrá než ho budit, ale on nečůrá když spí, jen pokud se v noci probudí, tak ho tam dám a to se vyčůrá a pak ráno hned po probuzení. Zkrátká pokud se mu chce čůrat, vzbudí se sám, ze spaní nečůrá.

• Citovat
  • Upravit
markétaKr.
22.7.13 12:49
@Anonymni píše:
Patřím také ke starší generaci,děti jsem měla tři a v roce bez plínek,max.některé z dětí na noc.JE to o matce a její ochotě s dítětem pracovat.Jsem psycholožka a nezaznamenala jsem,že by některé z dětí mělo trauma z toho,že čurá a kaká do nočníku,nikoli do vlastních kalhot.Naopak,když se zadařilo a byly pochváleny,měly radost z úspěchu.To,že výrobci papírových plen nepochybně podporují některé „autority“,aby tvrdily,že se má této hygieně učit až tříleté dítě,které je vlastně hotová osobnost,je nasnadě.Je samozřejmě na každé matce,aby se rozhodla,kterou cestou se dát,ale jaké argumenty použije,aby vysvětlila,proč si dítě,které se pomočuje a kaká do kalhot,má třeba čistit zuby (tohleto to dítě chápe?),nebo jíst lžičkou a ne rukama,nebo si mýt špinavé ručičky,nejíst předměty ze země apod.Tedy proč odlišovat jedny hygienické návyky od druhých.I primitivní národy velmi brzy zvládají tento trening a když už nic,tak i domácí zvířátka.Jsem si jista,že i my se kotuto názoru vrátíme,tak jako se k němu vrátily už i některé zahraniční celebrity,které se angažují v oblasti ekologie.Ono totiž to množství papírových plenkových kalhotech,které jedno dítě spotřebuje dejme tomu do svých tří let,je skutečně alarmující a někde se materiál na jejich výrobu a posléze likvidaci vzít musí.

I já věřím tomu, že v dnešní době se nedá věřit nikomu a ničemu. Gynekologové nám cpou antikoncepci, přestože nepochybně ničí naše zdraví a přirozený cyklus a tak stejně nám nějaký ochotný „odborník“ potvrdí, že děti by měly mít pleny co nejdéle- proč? Protože je to asi sakra dobrý obchod… Můj 18ti měsíční syn rozhodně tím, že chodí na nočník netrpí, když se vyčůrá nebo vykaká, tak si sám zatleská a zavolá hurá, já ho pochválím a on má radost, jde to vidět. A myslím, že se mu bez plen lépe chodí atd. Jen já, jelikož nemluví a neumí si říct, že chce na nočník, musím hlídat hodiny a dávat ho na nočník co 50 minut… Je to hold náročnější, než jednou za 3 hodinky přehodit plínu, ale mě to za to stojí. A myslím že všechny ty názory, že je to brzo a zbytečně, jsou jen skryté omluvy samy sebe, že se mi do toho nechce…

• Citovat
  • Upravit
bobanek129
2.8.13 11:23

Musím se přidat k názoru, že je to opravdu jen o dítěti. Náš malý chodl bez problému na nočník asi od 8 měsíce. Nenutila jsem ho, bral to jako hru. Měl hroznou radost, když viděl, že po něm něco zůstalo :lol:.Když mu ale byl rok, jako když utne, na nočníku začal plakat a nechtěl tam být. Teď mu je 18 měsíců a začínáme vlastně znova. Takže každé dítě je individuální, takže není žádná univerzální rada. Bohužel :(

• Citovat
  • Upravit
11565
4.2.15 15:59

@Vend Ve způsobu nasazování ;) A jinak ty Huggies jsou 2× dražší než podobné Tesco nebo DM, protože mají vepředu obrázek: ten tam je, když je plena suchá, a když se počůrá, tak zmizí. Čili mají takový ten efekt „hned se pozná, jestli dítě vydrželo, a vidí to i samo“.

Příspěvek upraven 04.02.15 v 16:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
4.2.15 16:01

@Vend no vetsinou je to kdyz se dite odplinkovava, tak aby sla plenka stahnout jako kalhotky a v pripade, ze neni curnuta, tak zase natahnout.
Nektere znacky maji plnohodnotnou savost jako klasicke pliny, ale nektere treninkovky pojmou jen mensi ucurnuti, nez diteti dojde, ze potrebuje a zahlasi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
25.6.17 00:29

@IvanaS ono nechat vyřvat tři dny dítě taky není zrovna top! Jestli takto přistupujete ke všemu ohledně výchovy tak je mi vašich dětí teda líto. To že dítě zlomíte neznamená že jste ho naučila :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
26.2.22 04:02

@IvanaS No to je taková blbost a takové sobectví, že i po tolika letech od napsání nedokážu nereagovat. Podle mě jste naprosto neempatická matka, která byla líná prát pleny a vnímat své dítě při oddudlíkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí