Učitelka - platový stupeň

29.6.18 16:16

Učitelka - platový stupeň

Dobrý den, jsem zaměstnána jako učitelka na zś od února 2005. Mám 12. platovou třídu. Mohu se zeptat jak je to ted s praxí - platovými stupni? Zvyšuje se podle platných tabulek mzda po 2, 6,12,19,27,32 a nad 32 let? Je toto platná úprava. Pokud na stejné škole pracuji již 14. rokem, měla bych mít platovou třídu 4, tj 28980 tarifní mzdu? Na mateřské jsem byla 2×, vždy do 3 let věku dítěte. Před mateřskou jsem však byla dlouhodobě na riz. těhot, tj v prac. neschopnosti. Na výplatní pásce mám ale uveden stupen 3 a tarifní mzdu 27630. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21091
29.6.18 16:30

@rajskáomáčka Platové stupně stačí najít na internetu, nic složitého. Pokud si to přečteš, tak zjistíš, že to máš správně, když odečteš roky za mateřskou. http://www.pedagogicka-komora.cz/…gogicke.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.18 16:36

@rajskáomáčka @P4ja dve mateřské po třech letech se počítají učitelům do práce.
Anonym učitelka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.6.18 16:37

Do praxe.

• Citovat
  • Upravit
21091
29.6.18 16:41
@Anonymní píše:
@rajskáomáčka @P4ja dve mateřské po třech letech se počítají učitelům do práce.
Anonym učitelka

A proč je to tak citlivé, že musíš být anonym???
Být zakladatelkou se ještě podívám na platový výměr. Já tam měla další postup a datum. A kdyby to nesedělo, tak bych se zeptala ve škole, jestli něco nechybí a nebo to opravvdu někde špatně spočítali.
A ještě mě napadly nějaké odpočty nebo krácení, jeslti nemáš ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.18 17:07

@P4ja protože nechci mít spojený nick s povoláním ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.6.18 17:11

Já mám pocit, že rodičovská se počítá jen v případě, že té době trvá pracovní poměr (smlouva na dobu neurčitou). Takže pokud jsi to tak neměla, rodičovská se nepočítá? Nebo se pletu???

• Citovat
  • Upravit
21091
29.6.18 17:12
@Anonymní píše:
Já mám pocit, že rodičovská se počítá jen v případě, že té době trvá pracovní poměr (smlouva na dobu neurčitou). Takže pokud jsi to tak neměla, rodičovská se nepočítá? Nebo se pletu???

To asi ano, ale zakladatelka píše, že je 14 let na jedné škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.18 17:13

@P4ja Jojo, už to čtu… Omlouvám se, přepracovaná učitelka…

• Citovat
  • Upravit
29.6.18 17:35

Myslím, že tam vznikla chyba. Kdysi jsem byla ve stupni dva a poté mi datumově správně přidělili současný stupen 3. Podle tarif. z listopadu 2017 přidali pedagogům jeden stupen navíc. Předtím byl platový postup až po 6 letech, teď je to poprvé po 2 letech, pak znovu po 6 atd. Místo původních šesti je teď sedm stupnu. Myslím, že mi logicky přidělili po dvojce trojku, ale zapomněli, že se celoplošně měnili platové stupně podle praxe.
Ptám se, protože nechci věřit, že tam mají takový bordel. Ale jinak vím, že celá škola, všichni pedagogové, předělávali smlouvy, měli údajně chybu v počítači. Bylo to nedávno, to jsem byla ještě na dovolené. Nesouhlasilo vzděláni, každému něco, museli znovu vyplňovat nástupy na mateřskou a jiné. Jestli se to týkalo i praxe nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.6.18 17:36

Předpokládám, že ani dlouhodobá nemocenská nemá vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.6.18 17:40

Platové stupně jsem pochopitelně vyhledala, jen jsem nevěděla, jestli nedošlo během 2018 k nějakým změnám. Tak asi mají chybu v účtárně. Já mám účetní tak nějak zafixované jako spolehlivé akurátní osoby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.6.18 17:46
@P4ja píše:
@rajskáomáčka Platové stupně stačí najít na internetu, nic složitého. Pokud si to přečteš, tak zjistíš, že to máš správně, když odečteš roky za mateřskou. http://www.pedagogicka-komora.cz/…gogicke.html

Mateřská se snad neodečítá už od krále klacka :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
29.6.18 17:51

@rajskáomáčka No pokud vím, tak se počítá určitý počet roků.

Ale jestli máš stopu, kde byse ty roky mohly ztratit, tak to prokonzultuj ss účetní. Někdy se stane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.18 18:10

Mám takový hloupý dotaz. Má učitelka na speciální škole vyšší plat, než na běžné ZŠ?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat