Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím! Jak to vidíte vy jako rodiče, zaměstnanci, učitelé? Je možné jít v dnešní době s rýmou do zaměstnání? Jsem učitelka. Když rýma není symptom covidu…
je mi úplně nanic z toho, že mě zítra pošlou domů.
Teplotu nemám, jen ucpaný nos… Zase ale co ty děti? Během výuky máme všichni roušky, ale i tak… dítě doma řekne, že pančelka huhňá a co potom…
Jsem z toho špatná. Teprv půlka září… Byli jste někdo už od otevření školy nachlazení? Dělám možné i nemožné, ať mě to přejde, ale vypuklo to teprv včera. Ozvali byste se jako rodiče? Já ze svého pohledu rodiče vlastně ani nevím… ![]()
@SibyllaTrelawney píše:
Zdravím! Jak to vidíte vy jako rodiče, zaměstnanci, učitelé? Je možné jít v dnešní době s rýmou do zaměstnání? Jsem učitelka. Když rýma není symptom covidu…je mi úplně nanic z toho, že mě zítra pošlou domů.
Teplotu nemám, jen ucpaný nos… Zase ale co ty děti? Během výuky máme všichni roušky, ale i tak… dítě doma řekne, že pančelka huhňá a co potom…
Jsem z toho špatná. Teprv půlka září… Byli jste někdo už od otevření školy nachlazení? Dělám možné i nemožné, ať mě to přejde, ale vypuklo to teprv včera. Ozvali byste se jako rodiče? Já ze svého pohledu rodiče vlastně ani nevím…
Jako matka 2 školáku říkám, že rýmu u učitelky bych vůbec neřešila. Spíš bych ocenila, že nepropadà panice a dál učí.
Nejsem učitelka, ale rodič prvňáčka a vůbec bych neměla problém, kdyby paní učitelka měla rýmu. Naše paní učitelka chyběla už minulý týden, ale kvůli kašli, ale rýmu bych neřešila.
Taky jsem nad tím uvažovala, co by bylo, kdyby… Je to složité, právě děti nemají chodit do školy nachlazené (což rýma je), tak by neměli ani učitelé. Ale zase na druhou stranu, kdo ti dá neschopenku na rýmu.
Byla bych rada, kdyby ta hysterie uz pominula, nakonec se bojime i rymy.
Mam dite teprv skolkove, ale ne, ucitelka s rymou by mi absolutne nevadila. Jo a pokud to neni takova ta akutne tekouci ryma, tak si s sebou vezmi kapky
kapni rano a jednou behem dopoledne max a huhnat nebudes, Olynth to resi.
O prestavce na zachode vysmrkat a je to.
@sakota píše:
Mam dite teprv skolkove, ale ne, ucitelka s rymou by mi absolutne nevadila. Jo a pokud to neni takova ta akutne tekouci ryma, tak si s sebou vezmi kapkykapni rano a jednou behem dopoledne max a huhnat nebudes, Olynth to resi.
O prestavce na zachode vysmrkat a je to.
Tak to já si představuju pod pojmem rýma něco jiného, než že se stačí vysmrkat o přestávce. Mé rýmy rozhodně vypadají jinak.
Dvě děti mám téměř doma s rýmou. Ještě doma budou. Tak do středy. Rýmy se nebojím, ale bojím se toho, že učitelka bude volat, ať si pro dítě přijedu…
Už jsem je chtěla vyslat do školy, ale po poradě s chlapem, zůstanou ještě doma. Dneska dopoledne víc smrkaly (cca 5-6×). Starší by už musel být celý den v roušce.
Jako rodič bych se to za a) nedozvěděla, za b) by mi to bylo úplně šumák. Pokdu do výuky pokaždé hodíme vidle kvůliva rýmě, tak se celý ten blázinec na kolečkách může zavřít rovnou ![]()
Ježiš, vy jste mi zvedly náladu
dnešní doba je divná. Loni bych se na takovou hovadinu nezeptala…
Dneska jeden neví, co je ještě v pořádku.
@SibyllaTrelawney vzhledem k tomu, že u nás neřešíme rýmu u dětí, tak jsem minulý týden se slabou rýmou taky chodila do školy. Neteklo mi tedy z nosu, ani jsem ho neměla ucpaný, ale o přestávce jsem se vždy v kabinetu vysmrkala.
Nyní čekám jak budu vypadat po pár dnech učení v roušce, v pátek jsem vypadala na neschopenku.
@vokishka píše:
Tak to já si představuju pod pojmem rýma něco jiného, než že se stačí vysmrkat o přestávce. Mé rýmy rozhodně vypadají jinak.
Jak ktera, ale vzhledem k tomu, ze za soucasne situace se jako ryma bere skoro kazdy zasmrkani… (plus ja jsem teda asi vnimava k Olynthu i pres zavislost, tkaze i kdyz chytim fakt rymu, tak mi to na hodinu dve ten nos udrzi pruchozi, ale to tak mozna nema kazdy)
@sakota Mívám takové rýmy, že kapesník nedám od nosu. Na vrcholu mi jeden den teče z jednoho oka, druhý den z druhého a pak už se to zase začne lepšít. Zatím jsem měla štěstí, že taková rýma přišla před víkendem, kdy právě to nejhorší proběhlo o víkendu, nebo o prázdninách.