Učitelka smýkla mým synem

945
11.1.23 08:27

Učitelka smýkla mým synem

Ahoj, momentálně se třesu vzteky a potřebuju poradit. Dneska si můj syn zapomněl doma plyšáka, kterého si denně bere do školky a nechává si ho tam ve třídě ve svém šuplíku. Má k němu opravdu silný vztah, takže dělal scény v autě i v šatně, že ho chce. Je mu 5. Trpělivě jsem vysvětlovala, že jde po obědě domů a že mu ho zatím pohlídám atd…Nicméně jsme došli do třídy, on ještě pořád brečel a učitelka (ona je vedoucí mš) se ptala, co to bylo v šatně za křik, tak jsem jí řekla, že si zapomněl doma tu hračku. A ona na syna, prý jestli kvůli tomu musí tak vyvádět, šla ke nám, chytla ho za ruku a úplně silou s ním smýkla ode mně do třídy, že málem spadnul. Já jsem zůstala úplně v šoku, syn taky a řekla jsem něco jako, že se mi nelíbí, jak s ním smýkla, ale myslím, že mě neslyšela a už zavírala dveře. Hodlám jí říct při vyzvedávání, že takhle teda ne, ale momentálně vidím rudě. Přeháním já nebo to přehnala ona?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35719
11.1.23 08:31
@caramba píše:
Ahoj, momentálně se třesu vzteky a potřebuju poradit. Dneska si můj syn zapomněl doma plyšáka, kterého si denně bere do školky a nechává si ho tam ve třídě ve svém šuplíku. Má k němu opravdu silný vztah, takže dělal scény v autě i v šatně, že ho chce. Je mu 5. Trpělivě jsem vysvětlovala, že jde po obědě domů a že mu ho zatím pohlídám atd…Nicméně jsme došli do třídy, on ještě pořád brečel a učitelka (ona je vedoucí mš) se ptala, co to bylo v šatně za křik, tak jsem jí řekla, že si zapomněl doma tu hračku. A ona na syna, prý jestli kvůli tomu musí tak vyvádět, šla ke nám, chytla ho za ruku a úplně silou s ním smýkla ode mně do třídy, že málem spadnul. Já jsem zůstala úplně v šoku, syn taky a řekla jsem něco jako, že se mi nelíbí, jak s ním smýkla, ale myslím, že mě neslyšela a už zavírala dveře. Hodlám jí říct při vyzvedávání, že takhle teda ne, ale momentálně vidím rudě. Přeháním já nebo to přehnala ona?

To bych ji teda servala hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6439
11.1.23 08:32

Bejt učitelkou, bych vás poslal domů. S rozcapeným harantem, co ječí jak hysterik kvůli jedný hračce bych se nepáral. V pěti letech bejt ještě mešuge. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
11.1.23 08:35

Já bych jí seřvala na místě, že takhle se k dětem nechová. Pokud by měla kecy, tak bych se obrátila na zřizovatele. Tahle by měla skončit s prací u dětí :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
945
11.1.23 08:35

@samá práce tak za prvé jako hysterik neřval a za druhé to má učitelka řešit slovně a ne násilím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cernaselma
11.1.23 08:36
@samá práce píše:
Bejt učitelkou, bych vás poslal domů. S rozcapeným harantem, co ječí jak hysterik kvůli jedný hračce bych se nepáral. V pěti letech bejt ještě mešuge. :think:

Ty jsi evidentne hodne traumatizovany. Vyhledej pomoc.

• Citovat
  • Upravit
60142
11.1.23 08:37
@samá práce píše:
Bejt učitelkou, bych vás poslal domů. S rozcapeným harantem, co ječí jak hysterik kvůli jedný hračce bych se nepáral. V pěti letech bejt ještě mešuge. :think:

Tys v peti letech emice samo plne ovladal.

Ucitelka to prehnala, evidentne vyhorela. Potrebuje dovolenou. Nebo zmenit praci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
11.1.23 08:37

Paní učitelka neměla smýkat s tvým synem. Neměla si to vůbec dovolit. Je to nepřijatelné.

Ale ty něco udělej se synem. Nemůže přeci v pěti letech hystericky brečet kvůli hračce. Vždyť brzo půjde do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cernaselma
11.1.23 08:40

Mam podobnou zkusenost s ucitelkou a resila jsem to a ta pak mela diky tomu problemy a skoro ji vyhodili.

Na tvem miste bych s ucitelkou o tom promluvila a pritom si ji nahrala (zvuk). Rekla bych ji, ze s mym ditetem, ktere potrebovalo jen uklidnit, agresivne smykla a ze toto jednani je hodne za hranou pedagogicke prace. Uvidis, co ona na to. V kazdem pripade, at uz nahravka dopadne jakkoliv, podala bych stiznost ke skolni inspekci, aby se to resilo. Urcite agresivne vuci detem vystupuje opakovane takto narusena osoba.

• Citovat
  • Upravit
13967
11.1.23 08:41
@samá práce píše:

Fakt doufám, ze nemáš děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
11.1.23 08:42

@topazio pokud mi poradíš co mám s ním dělat, tak to klidně na něj zkusím aplikovat. On je hrozně tvrdohlavý, doma má nastavené pevné hranice. Ve školce s ním problémy nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13967
11.1.23 08:45

@caramba dcera taky všude tahá svoji oblíbenou hračku a je ji 6 8o 8o 8o … kruci, vždyť je to dítě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
11.1.23 08:45

@Pitaya1 já jsem byla bohužel v šoku, že jsem hned nedokázala reagovat. Není pro mě přirozené někoho takhle seřvat na první dobrou. Měla jsem to udělat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8858
11.1.23 08:47
@Anonymní píše:
Mam podobnou zkusenost s ucitelkou a resila jsem to a ta pak mela diky tomu problemy a skoro ji vyhodili.Na tvem miste bych s ucitelkou o tom promluvila a pritom si ji nahrala (zvuk). Rekla bych ji, ze s mym ditetem, ktere potrebovalo jen uklidnit, agresivne smykla a ze toto jednani je hodne za hranou pedagogicke prace. Uvidis, co ona na to. V kazdem pripade, at uz nahravka dopadne jakkoliv, podala bych stiznost ke skolni inspekci, aby se to resilo. Urcite agresivne vuci detem vystupuje opakovane takto narusena osoba.

8o To nemyslíš vážně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
11.1.23 08:47

Kolikrát se mě samotné stalo, že jsem držela dítě za ruku a měla rázně nakročeno a dítě udělalo pohyb jiným směrem. Samozřejmě jako dospělá mám větší sílu, takže to dítětem smýklo, aniž by v tom byl z mé strany nějaký úmysl. Pochybuji, že by si dovolila to udělat před rodičem schválně. Sama musíš vědět, jestli jsou na ni nějaké stížnosti a jak se k dětem chová.
A jako matka bych zapracovala na synově závislosti. Mám taky pětiletého, dodnes usíná se svým usínáčkem, ale má ho prostě jen na doma, když potřebuje uklidnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin