Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, momentálně se třesu vzteky a potřebuju poradit. Dneska si můj syn zapomněl doma plyšáka, kterého si denně bere do školky a nechává si ho tam ve třídě ve svém šuplíku. Má k němu opravdu silný vztah, takže dělal scény v autě i v šatně, že ho chce. Je mu 5. Trpělivě jsem vysvětlovala, že jde po obědě domů a že mu ho zatím pohlídám atd…Nicméně jsme došli do třídy, on ještě pořád brečel a učitelka (ona je vedoucí mš) se ptala, co to bylo v šatně za křik, tak jsem jí řekla, že si zapomněl doma tu hračku. A ona na syna, prý jestli kvůli tomu musí tak vyvádět, šla ke nám, chytla ho za ruku a úplně silou s ním smýkla ode mně do třídy, že málem spadnul. Já jsem zůstala úplně v šoku, syn taky a řekla jsem něco jako, že se mi nelíbí, jak s ním smýkla, ale myslím, že mě neslyšela a už zavírala dveře. Hodlám jí říct při vyzvedávání, že takhle teda ne, ale momentálně vidím rudě. Přeháním já nebo to přehnala ona?
@caramba píše:
Ahoj, momentálně se třesu vzteky a potřebuju poradit. Dneska si můj syn zapomněl doma plyšáka, kterého si denně bere do školky a nechává si ho tam ve třídě ve svém šuplíku. Má k němu opravdu silný vztah, takže dělal scény v autě i v šatně, že ho chce. Je mu 5. Trpělivě jsem vysvětlovala, že jde po obědě domů a že mu ho zatím pohlídám atd…Nicméně jsme došli do třídy, on ještě pořád brečel a učitelka (ona je vedoucí mš) se ptala, co to bylo v šatně za křik, tak jsem jí řekla, že si zapomněl doma tu hračku. A ona na syna, prý jestli kvůli tomu musí tak vyvádět, šla ke nám, chytla ho za ruku a úplně silou s ním smýkla ode mně do třídy, že málem spadnul. Já jsem zůstala úplně v šoku, syn taky a řekla jsem něco jako, že se mi nelíbí, jak s ním smýkla, ale myslím, že mě neslyšela a už zavírala dveře. Hodlám jí říct při vyzvedávání, že takhle teda ne, ale momentálně vidím rudě. Přeháním já nebo to přehnala ona?
To bych ji teda servala hned.
Bejt učitelkou, bych vás poslal domů. S rozcapeným harantem, co ječí jak hysterik kvůli jedný hračce bych se nepáral. V pěti letech bejt ještě mešuge. ![]()
Já bych jí seřvala na místě, že takhle se k dětem nechová. Pokud by měla kecy, tak bych se obrátila na zřizovatele. Tahle by měla skončit s prací u dětí ![]()
@samá práce tak za prvé jako hysterik neřval a za druhé to má učitelka řešit slovně a ne násilím.
@samá práce píše:
Bejt učitelkou, bych vás poslal domů. S rozcapeným harantem, co ječí jak hysterik kvůli jedný hračce bych se nepáral. V pěti letech bejt ještě mešuge.
Ty jsi evidentne hodne traumatizovany. Vyhledej pomoc.
@samá práce píše:
Bejt učitelkou, bych vás poslal domů. S rozcapeným harantem, co ječí jak hysterik kvůli jedný hračce bych se nepáral. V pěti letech bejt ještě mešuge.
Tys v peti letech emice samo plne ovladal.
Ucitelka to prehnala, evidentne vyhorela. Potrebuje dovolenou. Nebo zmenit praci.
Paní učitelka neměla smýkat s tvým synem. Neměla si to vůbec dovolit. Je to nepřijatelné.
Ale ty něco udělej se synem. Nemůže přeci v pěti letech hystericky brečet kvůli hračce. Vždyť brzo půjde do školy.
Mam podobnou zkusenost s ucitelkou a resila jsem to a ta pak mela diky tomu problemy a skoro ji vyhodili.
Na tvem miste bych s ucitelkou o tom promluvila a pritom si ji nahrala (zvuk). Rekla bych ji, ze s mym ditetem, ktere potrebovalo jen uklidnit, agresivne smykla a ze toto jednani je hodne za hranou pedagogicke prace. Uvidis, co ona na to. V kazdem pripade, at uz nahravka dopadne jakkoliv, podala bych stiznost ke skolni inspekci, aby se to resilo. Urcite agresivne vuci detem vystupuje opakovane takto narusena osoba.
@samá práce píše:
Fakt doufám, ze nemáš děti
@topazio pokud mi poradíš co mám s ním dělat, tak to klidně na něj zkusím aplikovat. On je hrozně tvrdohlavý, doma má nastavené pevné hranice. Ve školce s ním problémy nejsou.
@caramba dcera taky všude tahá svoji oblíbenou hračku a je ji 6
… kruci, vždyť je to dítě..
@Pitaya1 já jsem byla bohužel v šoku, že jsem hned nedokázala reagovat. Není pro mě přirozené někoho takhle seřvat na první dobrou. Měla jsem to udělat ![]()
@Anonymní píše:
Mam podobnou zkusenost s ucitelkou a resila jsem to a ta pak mela diky tomu problemy a skoro ji vyhodili.Na tvem miste bych s ucitelkou o tom promluvila a pritom si ji nahrala (zvuk). Rekla bych ji, ze s mym ditetem, ktere potrebovalo jen uklidnit, agresivne smykla a ze toto jednani je hodne za hranou pedagogicke prace. Uvidis, co ona na to. V kazdem pripade, at uz nahravka dopadne jakkoliv, podala bych stiznost ke skolni inspekci, aby se to resilo. Urcite agresivne vuci detem vystupuje opakovane takto narusena osoba.
To nemyslíš vážně!
Kolikrát se mě samotné stalo, že jsem držela dítě za ruku a měla rázně nakročeno a dítě udělalo pohyb jiným směrem. Samozřejmě jako dospělá mám větší sílu, takže to dítětem smýklo, aniž by v tom byl z mé strany nějaký úmysl. Pochybuji, že by si dovolila to udělat před rodičem schválně. Sama musíš vědět, jestli jsou na ni nějaké stížnosti a jak se k dětem chová.
A jako matka bych zapracovala na synově závislosti. Mám taky pětiletého, dodnes usíná se svým usínáčkem, ale má ho prostě jen na doma, když potřebuje uklidnit.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.