Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Stalo se, ucitelka asi byla nastvana, ze syn vyvadel. Ja bych to neresila, pokud se jinak chova k detem pekne. ![]()
@caramba
Měla si k němu přidřepnout a říct: Rozluč se s maminkou a jdeme vybrat něco, co toho zapomenutého plyšáčka nahradí. Ne s ním smýkat. Pokud by se vztekal, nechala bych ho chvilku být. A pak mu říct, že si musí plyšáčka připravit, aby ho ráno nezapomněli.
Tvoje dite řve tak, ze jde slyšet z šatny do třídy… měla bys ses ho spíš snazit vychovat než osocovat ostatní. Protože to jak se člověk chová, generuje to, jak se k němu chová okolí.
@cernaselma píše:
Ty jsi evidentne hodne traumatizovany. Vyhledej pomoc.
Já né, já jsem nenapsal úvodní příspěvek ![]()
@samá práce píše:
Bejt učitelkou, bych vás poslal domů. S rozcapeným harantem, co ječí jak hysterik kvůli jedný hračce bych se nepáral. V pěti letech bejt ještě mešuge.
Já bych poslala domů vás - trvale. Už byste si jako učitelka ani neškrtla.
@Mamhlucnehosouseda píše:
Tvoje dite řve tak, ze jde slyšet z šatny do třídy… měla bys ses ho spíš snazit vychovat než osocovat ostatní. Protože to jak se člověk chová, generuje to, jak se k němu chová okolí.
U nás šatna sousedila s hernou. Kolikrát bylo otevřeno
To by učitelka nepřeslechla. Zvlášť když tam je málo dětí a je ticho, nikdo nehlučí.
Panebože doufám, že nikdy nebudeš pracovat s dětmi.
@samá práce píše:
Bejt učitelkou, bych vás poslal domů. S rozcapeným harantem, co ječí jak hysterik kvůli jedný hračce bych se nepáral. V pěti letech bejt ještě mešuge.
Učitelka ve školce by měla vykazovat většú míru trpělivosti. Jinak jí u těch dětí brzo praskne cévka.
@caramba píše:
Ahoj, momentálně se třesu vzteky a potřebuju poradit. Dneska si můj syn zapomněl doma plyšáka, kterého si denně bere do školky a nechává si ho tam ve třídě ve svém šuplíku. Má k němu opravdu silný vztah, takže dělal scény v autě i v šatně, že ho chce. Je mu 5. Trpělivě jsem vysvětlovala, že jde po obědě domů a že mu ho zatím pohlídám atd…Nicméně jsme došli do třídy, on ještě pořád brečel a učitelka (ona je vedoucí mš) se ptala, co to bylo v šatně za křik, tak jsem jí řekla, že si zapomněl doma tu hračku. A ona na syna, prý jestli kvůli tomu musí tak vyvádět, šla ke nám, chytla ho za ruku a úplně silou s ním smýkla ode mně do třídy, že málem spadnul. Já jsem zůstala úplně v šoku, syn taky a řekla jsem něco jako, že se mi nelíbí, jak s ním smýkla, ale myslím, že mě neslyšela a už zavírala dveře. Hodlám jí říct při vyzvedávání, že takhle teda ne, ale momentálně vidím rudě. Přeháním já nebo to přehnala ona?
Určitě bych si s ní promluvila, že tohle teda ne. Chápu, že ta práce musí být náročná, ale tohle se rozhodně dělat nemůže. Když chodila dcera do MŠ, tak učitelky byly skvělé a snažily se s dětmi pracovat. Nemyslím si, že jako 5 letý již nemá nárok na plyšového kámoše ![]()
A myslíš, že agresí se dítě vychová lépe? Má matka nechat dělat si s dítětem od učitelky, co chce? Trochu mysli, než něco napíšeš.
@Pidulka1991 píše:
Fakt doufám, ze nemáš děti
Mám, a dokonce i vnoučata. A představ si, hádají se mezi sebou, které z nich bude víkend u dědy.
Ale to bude tím, že matky nejsou hysterický a netrpěly úzkostí, když u mě děti byly celý vikend už před jejich prvním rokem.
A jen tak mimochodem, mám srovnání s britským a českým školstvím u stejně starých děti. (6 let). Tam by takhle vyvádějící dítě nemělo vůbec šanci. Tam už musí dokonce i něco znát.
@Anonymní píše:
Mam podobnou zkusenost s ucitelkou a resila jsem to a ta pak mela diky tomu problemy a skoro ji vyhodili.Na tvem miste bych s ucitelkou o tom promluvila a pritom si ji nahrala (zvuk). Rekla bych ji, ze s mym ditetem, ktere potrebovalo jen uklidnit, agresivne smykla a ze toto jednani je hodne za hranou pedagogicke prace. Uvidis, co ona na to. V kazdem pripade, at uz nahravka dopadne jakkoliv, podala bych stiznost ke skolni inspekci, aby se to resilo. Urcite agresivne vuci detem vystupuje opakovane takto narusena osoba.
není to trochu podraz za podraz? snad by měla vědět, že je nahrávaná, tobě by se líbilo, kdyby si tě někdo bez upozornění točil?
@samá práce píše:
Mám, a dokonce i vnoučata. A představ si, hádají se mezi sebou, které z nich bude víkend u dědy.Ale to bude tím, že matky nejsou hysterický a netrpěly úzkostí, když u mě děti byly celý vikend už před jejich prvním rokem.A jen tak mimochodem, mám srovnání s britským a českým školstvím u stejně starých děti. (6 let). Tam by takhle vyvádějící dítě nemělo vůbec šanci. Tam už musí dokonce i něco znát.
Moje dítě nikdy u dědy před prvním rokem a nespalo, natož celý víkend, a hysterické není. Ale nebylo na plyšáky. Do školky si nic nenosilo.
@samá práce píše:
Mám, a dokonce i vnoučata. A představ si, hádají se mezi sebou, které z nich bude víkend u dědy.Ale to bude tím, že matky nejsou hysterický a netrpěly úzkostí, když u mě děti byly celý vikend už před jejich prvním rokem.A jen tak mimochodem, mám srovnání s britským a českým školstvím u stejně starých děti. (6 let). Tam by takhle vyvádějící dítě nemělo vůbec šanci. Tam už musí dokonce i něco znát.
Proč se hádají které bude víkend u dedy? ![]()
Já nemám nic proti tomu, aby učitelka dítě usměrnila, ale slovně. Nejsem žádná úzkostná máma, ale z tohohle mi je fakt zle.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.