Učitelka v MŠ - prosím o názor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
218
29.10.24 18:59

Ne, neprijde mi to normalni. Je to od ni naprosto neprofesionalni. A promluvila bych si s ni. V klidu, z niceho bych ji neosocovala, jen bych si chtela vyjasnit situaci a podle jejiho vyjadreni bych si rozmyslela, jak se zachovam dal.
Jeste by me zajimalo, proc syn brecel, nerekne ti to? Je mozny, ze se na nej ucitelka nejak zle osocila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12877
29.10.24 19:04
@hanka.br. píše: Více

Rozkaz zní jasně, učitelka nemůže NIKDY být na vině ani kdyby čert na koze jezdil, vždy jen rodiče :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1374
29.10.24 19:09

Řekla bych té učitelce, že pracuju z domova a někdy jezdím i do kanceláře, takže to není, že „jsem doma“. Jasně a jednoznačně a dál bych se v tom nepitvala. Řešila bych to více, až kdyby se to opakovalo nebo by ti syn říkal, že je na něj učitelka protivná.
Někteří lidé prostě jen stěží dokážou pochopit, že někdo má jako svoje pracoviště domov a neznamená to, že má dovču.
Taky se mi to stalo, fakt jsem měla hodně práce, ale holt jen doma u počítače. A učitelky se ptaly, jestli bych si syna nemohla nechat doma (normálním tónem), když jsem doma. Nevím, jestli pochopily, že pracuju, a nevím, co si pak myslely, a bylo mi to srdečně ukradené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
29.10.24 19:12
@kyslík píše: Více

Ma nejaky duvod, proc ucitelky zadaji maminky, aby si nechaly deti doma? To je bezne? Jakoze zaplatime si skolku, ale pak nas ucitelky zadaji, at tam deti nechodi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1374
29.10.24 19:31
@Bonsai173 píše: Více

Důvod už si bohužel nepamatuju, ale vím, že to byly nějaké konkrétní důvody, jen už nevím jaké. Možná nějaké prázdniny, jak tu někdo zmiňoval. Já se tím nezabývala, prostě jsem řekla, že pracuju a potřebuju se věnovat práci (fakt jsem potřebovala), a šla jsem. Ony ale nebyly nepříjemné, jen se zeptaly, a ani syn nikdy neříkal, že by se k němu nechovaly hezky, takže jsem to pustila z hlavy. Možná si myslely své, ale s tím nic neudělám.
Nevím, jak moc je to běžné, docela by mě to také zajímalo. Třeba jsou nějaké mimořádné situace, kdy je lepší nechat dítě doma, pokud je možnost, ale jako koukat na matku pracující z domova jak na nějakou saň, co se chce zbavit dítěte… vlastně ta matka ani nemusí být pracující, může mít jiné důvody. Beru, že se učitelky můžou zeptat, ale ne vyčítat a ne být nepříjemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
29.10.24 19:54
@kyslík píše: Více

Chapu, ze muze nastat mimoradna situace, to je fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4122
29.10.24 20:45

@Bonsai173 U nas ted jedou jen dve tridy ze ctyr. Deti jsou spojene. Predpokladam, ze nektere ucitelky maji dovolenou. Taky zjistovaly, kdo potrebuje dat dite do skolky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
29.10.24 21:06
@Nicole 1234 píše: Více

Jasny, tak to dava smysl, chapu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin