Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Asi jsi spis nervak od přírody… Takze to nejspíš nepřejde, ale zas to neni znamkou zadne neschopnosti, nekdo to tak prostě má ![]()
Ja tohle mela pred každou akci, kde jsem mela vystupovat a bylo fuk, zda byla prvni nebo tricata a zda to bylo pro 50 lidí nebo pro 500…
Nepřejde. Mám praxi dvacet let. Bohužel se shoduji s kolegyněmi, práce neustále přibývá
a natahuje se do odpolední. Naší škole začíná boj o žáky. Ve městě je 8 institucí poskytujících základní vzdělání a jsem z regionu, kde je navíc odliv obyvatel. Takže X akcí ještě mimo vyučování, abychom se zviditelnili…nevím jak to tempo budu zvládat dalších dvacet let…
Myslím si, že je to dlouhou pauzou přes prázdniny. Také se mi vždy nechce se vracet, ale po pár dnech je to v pohodě. Spoustu lidí má podobný pocit i když se vrací do práce po 14 dnech dovolené.
Taky si myslím, že je to tou dlouhou pauzou. dneska jsem si i říkala, zda mi to za to stojí, to dlouhé volno :/
a už je to lepší, zítra pujdu v pohodě, ale včera a dnes odpoledne jsem měla depku značnou, smutně jsem pozorovala letní sluníčko…
Nevim, jestli je to tim, ze jsem si letos v lete opravdu odpocinula, nebo zacinam byt k staru splachovaci, ale letos jdu v pohode.
V praci jsem zacala pred dvema tydny.
@Anonymní píše: Více
Za pár dní to bude v pohodě, zvykneš si. Mně teda školní rutina dodává pocit bezpečí, miluju září. Ať se ti daří a v práci se cítíš dobře. Hodně štěstí.
@hanka.br. píše: Více
děkuju, opravdu, dneska to bylo strašný cestou tam, ale odpoledne už úplně v pohod a zítra se těším.
Ahoj, jsem učitelka, po škole jsem pracovala ve dvou školách, v každé jsem ale po třetí roce odcházela na MD. Teď zčínám třetí školní rok na další škole, kam jsem se vrátila po RD a už jsem tam na stálo…
mám v sobě trochu zmatek - evidentně mám za sebou už 9 let praxe, a každé září /konec srpna mám nepochopitelný stres a strach z prvního září, z prvních porad, prvních školních dnů po prázdninách. Vlastně ani nevím z čeho, vím, jak vše funguje… prostě strach z nového… jaké budou děti, a tak.
Docela mě to štve, asi bych to tak neměla cítit, protože praxi už mám, po těch letech je to ale koncem srpna pořád stejné… připadám si neschopná…
Přejde to? A kdy? Nebo je to tím, že v současné škole nejsem tak dlouho? Jsem tam třetím rokem teď…