Učitelky, co na nástěnku?

2970
27.8.13 05:58

Učitelky, co na nástěnku?

Ahoj,

chtěla jsem vás poprosit, jestli byste se nepodělily o tipy, co dát dětem na nástěnku :) Jsem čerstvá učitelka a dostala jsem 7. třídu.
Nemáte někdo zajímavý nebo originální nápad, jak třídu vyzdobit?

Díky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2309
27.8.13 07:23

Teda nejlíp je, když si to udělají děti. Myslím, že první den nebudou mít problém s tím, že na nástěnce nic není a pak ných hned udělala něco v rámci třídnických prací, napadá mě buď tablo z fotek když byli malí, nebo jak oni to umí jako streetstylem napsaný jejich jména. Můžeš ji nechat na třídní pravidla, který si děti zvolí a sepíšou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
27.8.13 07:38

Co si pamatuju tak učitelka zaplnila část nástěnky, nějakými pravidly, přehledem akcí v roce atd a první den nám řekla ať se domluvíme co na nástěnce bude, myslím že sedmáci tohle uvítají :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65353
27.8.13 07:43

Hlavně termíny prázdnin tam dej :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1998
27.8.13 07:50

My jsme tam meli tabulku se jmeny a davali se cerne a cervene puntiky za splneni/poruseni pravidel(ne/smazana tabule, nedoneseny ukol, vyrusovani, zvonici mobil v hodine, za aktivitu,..) vzdy na konci mesice se body secetli a vyhlasil se nejpilnejsi zak tridy..(posledni mista se nijak nekomentovala, pro nektery to byla dobra motivace a pro ucitelku takovy prehled, jak je kdo aktivnia tak)
Pak nabidky krouzku v ramci skoly, otviracka v bazenu, knihovne, pak si taky pamatuju, ze tam byly ustrizky jak poznat sikanu, jak pomoci sikanovanemu, jak poznat drogove zavisleho a co to s clovekem dela..Kdyz si na to vzpomenu, vzdycky se mi vybavi ty fotky..puvodne krasny lidi a po treba pul roce totalni trosky s bolakama obliceji, vychtrlici..takovy chodici mrtvoly..

To zabralo pulku nastenky, na druhou pulku jsme to vymysleli jako trida..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30313
27.8.13 09:11

My jsme museli mít vždy nástěnku před začátkem školy, takže tohle by nefungovalo. Já jsem tam jako začátek dala buď fotky děti, co chodili do té třídy, třeba když mi je dala minulá třídní z výletu. Pokud jsem nic takového neměla tak na prvních 14 dní obrázky hradů, zámků, krajiny atd. Pak už jsem dávala obrázky co děti namalovali atd.

Na pravidla, prázdniny atd. jsem měla ještě jednu nástěnku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3127
27.8.13 12:28

Já bych jim tam připla špendlíkama kokina :lol: a ať si ji pak vyzdobí sami…nástěnka s puntíkama je pěknej hnus :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
27.8.13 12:43

Měli jsme 3 nástěnky, jedna na provozní věci (služby, školní řád, prázdniny, hodí se seznam učitelů, které budou mít s čísly kabinetů, provoz jídelny atd, rozvrh, zvonění

druhá - fotky jejich nebo kreativně ztvárnit jejich křestní jména - do housenky, kytky, vlaku atd.

třetí - obrázky města, vydržely tam 2 týdny, pak tam služba dávala výkresy z výtvarky, tak se to obměnilo

• Citovat
  • Upravit
79
27.8.13 16:54

Já vždycky dávala obrázky, co namalovali, když byli v nižších třídách, třeba v první, druhé - vždycky je to děsně bavilo ve smyslu „jééééé, co jsem to načmáral za patlaninu?“ :mrgreen: Já si vždycky obrázky schovávala.
Jinak jsem taky pro, aby klidně nástěnka zůstala prázdná, však ona se rychle zaplní novýma výtvorama:lol: Vždycky jsem nesnášela takový ty vystříhaný obrázky z kalendářů a časopisů :poblion: -nějak mi to evokuje dobu dávno minulou. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2970
28.8.13 07:29
@ma.ia.ta píše:
Vždycky jsem nesnášela takový ty vystříhaný obrázky z kalendářů a časopisů :poblion: -nějak mi to evokuje dobu dávno minulou. :roll:
No právě! Dostala jsem radu koupit časopis a vytrhat články a obrázky… :?

Myslím, že je dobrý, když se na tom děti podílí, ale jsem tam nová a dostala jsem výslovně za úkol to tenhle týden připravit, tak asi není úplně vhodný to nechat prázdný s tím, že se to pak dodělá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin