Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj,
jsou tu nějaké učitelky? Zajímalo by mě, jaké máte vztahy ve sborovně. Vystřídala jsem dvě školy (první 50 pedagogů, druhá a aktuální 20 pedagogů). Obě školy spíše ženský kolektiv, chlapů učitelů max 2-3. Když jsem nastupovala před pěti lety do školství, měla jsem naivní představu o tom jak spolu učitelé spolupracují a pomáhají si a je zo přesně naopak. V obou kolektivech rozbroje, pomluvy, závist.. Vedení vztahy absolutně neřeší.. Zajímalo by mě, jestli je to někde jinak..prosím anonymně, kolegové by mě podle jména mohli poznat..
Jinak to bylo jen ve speciálním školství. Vysvětlovala jsem si to tím, že jsme všichni na jedné lodi a musíme zvládnout náročnou práci.
Jinak všude jinde, kde jsem byla na praxi nebo zaměstnaná - rozbroje, promluvy, závist mezi skupinkami nebo osobami. Donášení vedení a zákulisní hry. Určitě jsem vždy našla někoho, s kým jsem si lidsky sedla. Na lidi, se kterými musím úzce spolupracovat, si až na jednu výjimku stěžovat nemůžu, to je fajn. Ale klima všude bylo a v současné práci je takové.
Ale beru to tak, že do práce nechodím budovat nebo rozvíjet vztahy, ale pracovat, jak nejlépe umím a dál posouvat sebe sama.
@Anonymní píše:
Ahoj,
jsou tu nějaké učitelky? Zajímalo by mě, jaké máte vztahy ve sborovně. Vystřídala jsem dvě školy (první 50 pedagogů, druhá a aktuální 20 pedagogů). Obě školy spíše ženský kolektiv, chlapů učitelů max 2-3. Když jsem nastupovala před pěti lety do školství, měla jsem naivní představu o tom jak spolu učitelé spolupracují a pomáhají si a je zo přesně naopak. V obou kolektivech rozbroje, pomluvy, závist.. Vedení vztahy absolutně neřeší.. Zajímalo by mě, jestli je to někde jinak..prosím anonymně, kolegové by mě podle jména mohli poznat..
SŠ, něco pod 500 studentů, naprostá většina kluci. Sbor cca 30 lidí, zhruba polovina muži. Atmosféra na škole pohodová, příjemná, bez patologických jevů - a to dle názoru učitelů i studentů.
Přijde mi to u nás v pohodě, žádná velká přátelství, ale nejdeme si po krku, trochu problém je snad je u humanitních (většinou ženy trochu jiného ražení nez zbytek školy, takže tam nějaké ty ženské třenice fungují). Spolupráce spíš na osobní úrovni, pomoc na vyžádání ochotně, ale do cizích záležitostí se vzájemně nepletem.
Ve školství jsem pár let byla jen externě, ale znám hodně učitelek, spolužačky z gymplu a tak.. a skoro všude je to dost naskupinkované, dost fungují různé pomluvy a zákulisní hry…
třídní od dcery dokonce řekla, že nemůže mluvit za tu a za tu (jinou učitelku), protože se spolu nebaví a že ji z dané akce vyčlenily..
úplně z toho bylo cítit, jak se ty učky musí nesnášet…
to by teda nebylo nic na mě…
ale to samé je prostě bolest ženských kolektivů.. nás kdysi bylo sedm na pasovce v jedné „výrobně“ (kanclu) a to bylo teda taky samé drama a telenovely
![]()
Jsem teda AP, ne ucitelka. V současné škole super, je to mini škola, celkem 9 dospělých. V předchozí úplný opak, skupinky, donaseni, naschvály, pomlouvani, různé sachovani s tridama kvůli nesnasenlivosti dvou, tří, kolegyň… taky to byla malá škola, ale přece jen o něco větší, než jsem teď..
Ahoj,
prosím anonymně, kolegové by mě podle jména mohli poznat.. 
jsou tu nějaké učitelky? Zajímalo by mě, jaké máte vztahy ve sborovně. Vystřídala jsem dvě školy (první 50 pedagogů, druhá a aktuální 20 pedagogů). Obě školy spíše ženský kolektiv, chlapů učitelů max 2-3. Když jsem nastupovala před pěti lety do školství, měla jsem naivní představu o tom jak spolu učitelé spolupracují a pomáhají si a je zo přesně naopak. V obou kolektivech rozbroje, pomluvy, závist.. Vedení vztahy absolutně neřeší.. Zajímalo by mě, jestli je to někde jinak..