Učitelství matematiky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26574
18.6.16 16:57
@brumdinka píše:
@Aneta.Berg můžu se zeptat, kde to studuješ a zda to jde i dálkově, díky

Neblázni, začít další školu? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
18.6.16 16:58
@jenny.fields píše:
Neblázni, začít další školu? :mrgreen:

né neboj, jen mě to tak zajímá…do Brna fakt jezdit nebudu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
18.6.16 17:04

A nestudujete někdo učitelství českého jazyka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30318
18.6.16 19:26

@blabla123 Na normální zš ne, na nějaké s rozšířenou výukou matematiky by kvadratické mohli brát. Logaritmy určitě až střední.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2834
18.6.16 19:40

@Klaarynka
Uz ne, uz mam vystudovano. :) Ale klidne se ptej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
18.6.16 23:07

@Danitschka Tak hlavně mě zajímají začátky. Co se probírá, jestli je víc gramatiky nebo literatury, z čeho jsou zkoušky…když už máš dostudováno, jaká byla náročnost? Co bylo nejhorší? Já jdu na kombinované. Tak pokud jsi studovala prezenčně, asi to úplně objektivní nebude. Ale i tak, obsah učiva bude stejný.
Co bylo nejhorší? Co naopak fajn? Jak moc bylo povinné literatury? Slyšela jsem, že za rok se musí přečíst až 300 knih.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
18.6.16 23:15

@Klaarynka já studovala prezenčně i kombinovaně. Liší se to škola od školy. Pro mě byla celkem těžká historická čeština. I napodruhé. Na čtení je studium založeno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
18.6.16 23:28

@matkabagristy čtení mě právě baví, docela si pamatuji obsahy knih. Spíše moc nemám ráda vrtání se v gramatice. A když se hodně čte, jak se pak zkouší? Máš za úkol přečíst x knížek a pak na zkoušce profesor náhodně vybere a ty o tom musíš povyprávět? Nebo jak je to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
18.6.16 23:43

@Klaarynka Asi tak, před lety vybírali, co je v seznamu zaujalo. To kombinované jsem měl rozšiřující, takže už tak nejeli na dřeň. Já pamatuju valenční syntax, po letech zas bylo v kurzu něco jiného, stejně tak nepoužitelného pro praxi. Slyšela jsem, že v Olomouci je to celkem free

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
18.6.16 23:47

@matkabagristy Free? Tak o Masarykovce se ví, že je těžká. Ale že by byl Olomouc až tak snadnější? Prý je tam na češtinu nějaký super profesor Polák.
A z čeho jsi státnicovala? Jaká bývají témata?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
18.6.16 23:58

@Klaarynka témata ti sdělí na studijním. Já to napoprvé dala přes litošku, bo dodneška nechápu rozdíl mezi fonetiku a fonologií. Napodruhé už to bylo jiné, měla jsem poznatky z praxe, věděla jsem o tom, jak a co se učí mnohem víc než zkoušející, podle toho ke mně přistupovali. Učíš? Nebo tě budou mít za jelimana?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
19.6.16 00:05

@matkabagristy Teprve začnu VŠ. Letos jsem dělala přijímačky. Proto se ptám. Nevím co čekat. Už jsem několik let od střední. Jak to chodí na vysoké nevím. Proto tu vyzvídám. :D
Ty učíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
19.6.16 00:11

@Klaarynka jj, mám zkušenosti na různých typech škol. Přeju hodně štěstí, ani nevíš, do čeho se vrháš, a to je vlastně dobře :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
19.6.16 00:20

@matkabagristy jak to myslíš? :D Že jsem se na to neměla dát? 8o No budu se snažit. Nevím jak moc chytré holky na učitelství češtiny jsou. Snad nebudu vynikat ve špatném slova smyslu.
Třeba kamarádka byla na němčině a zírala, jaké měla spolužačky. Při prvních hodinách zjišťovala, že pořádně neumějí ani préteritum a perfektum. Dělají chyby v předložkách se třetím a čtvrtým pádem. Jak tam mohl takový materiál studovat. Tomu se mi až nechtělo věřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
19.6.16 00:22

@matkabagristy A díky za popřání hodně štěstí. Určitě ho budu potřebovat. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze