Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, na jaře státnicuju na Ostravské univerzitě, je tady někdo kdo je na tom stejně anebo už to má za sebou? Učitelství pro MŠ, dálkově ![]()
@jednaholka Ahoj, sice nestuduji, ale jestli by ti nevadilo, tak bych se ráda zeptala, jak náročné to je studium ohledně tělocviku a hudebky, co chtějí a jestli chtěli Tv a HV i u přijímaček, děkuju
Ahoj, přijímačky Scio testy, ale je nával, tak brali jen kdo měl nad 80% tak nějak( u 1.stupně stačilo 65%…jen pro zajímavost). Kdo se nedostal, mohl na placenou formu. Já jsem se dostala na neplacenou
, ani nevím jak ![]()
Hudebka je maso, pokud neovládáš, máš se nač těšit, ale byla jsem na tom stejně…a je to za mnou, naštěstí, měla jsem stran klavíru soukromou učitelku, i kvůli hudební nauky - teorie - strašlivá zkouška pro mě… No a tělák jsem se taky obávala, ale ten úplně v klidu, přivírají oči nad dálkařkama…věkový rozptyl ve třídě tak 20 - 50 řekla bych, takže ten tělák nehrotí. Jinak, náročný je pedag. projekt - druhák - třeťák. Jinak to jde. Ať se zadaří! ![]()
Ahoj,
taky letos státnicuju, ale na jiné škole
Tak snad to pro nás všechny dobře dopadne
Jak válčíš s bakalářkou?
Jééé, jsem ráda, že se ozval spolubojovník
No já zatím jen rozhazuju dotazníky, začnu až v únoru, pozdě, ale přece
Teď se trápím nad tí příšerným pedag. projektem. Děláte ho taky? Tohle téma jsem založila hlavně proto, abychom si vzájemně pomohly s vypracovanýma otázkama ke státnicím. Doufám, že k nám do třídy něco dorazí, holky mají kolegyně, co už odstátnicovaly… Ale zatím nic. Nemáš něco?
Zatím taky nic moc nemám, ale spoléhám na to, že se ke mě nějak dostanou!
A pokud se dostanou, určitě se se podělím. Pedagogická projekt jsme nedělali…o co jde? U nás je vůbec pedagogika trošku zanedbaná…a to nás z ní čekají státnice
Budeme ji mít teď v letňáku, tak snad se konečně něco dozvíme. Já teď válčím s bakalářkou a trošku mě to děsí
Můžeš mi hodit do SZ mail, až se ke mě dotanou nějaké vypracované otázky tak ti je pošlu. Večer zkusím prohledat počítač, možná se tam něco najde. A z čeho všeho státnicujete?
Jsi zlato díky!!! mejla pošlu. A jestli se ke mně něco dostane, což doufám
, ak taky pošlu. Státnicujem, pedagogika, psychologie, obhajoba toho projektu co píšu a obhajoba bakalářky..Co ty? A jsi dálkař nebo deňák?
A s tím projektem, to buď ráda, je to masox, nejradši bych to vyhodila z okna. Trápíme se tím už od druháku letňáku a teď to máme zhodnotit… Hnusss!!! První fáze byla tak na120 stran odborného textu - projekt na 3 týdny - 45činností, mapy, pedag. problém, grafy, slovník, metody, formy, cíle, výstupy, kompetence, komponenty, sebereflexe, zhodnocování každé činnosti zvlášť a pak celého projektu…ani se mi to nechce jmenovat…Mám to 17/1 odevzdat, ale drsně nestíhám… Musím denně psát až do noci a další zkoušky k tomu… ufffffff U nás tedy pedagogiku nezanedbali… ![]()
Večer ti snad něco pošlu, možná někde něco vyhrabu
Já jsem deňák, takže o to to asi budu mít snazší. My máme psychologii, pedagogiku, matiku, češtinu a pracovky. Připadá mi toho hrozně moc
Ale zae lepší než se rok patlat s nějakým projektem. To vám tedy dali pořádně zabrat. Ale víš co, jednou se to bude hodit
A ty už učíš?
Jo..asi 4.rok v mš, ale učila jsem rok i přípravný roční na zš, to mě strašně bavilo a taky v šd vychovatelka, vedla jsem vv kroužky atd.. Je to má milovaná práce, fakt jsem v ní šťastná, naplňuje mne ![]()
Kdyby ses dostala přímo k vypracovaným otázkám ke státnicím - pedagogice a psychologii, pošli mi to prosím, moc by mi to pomohlo, dííííík ![]()
překvapuje mne, že máte matiku a češtinu a pracovky..no teda…
Já se na státnice neučím, blázníš, musím dopatlat ten hnusný projekt do pátku a chybí mi strašná spousta!!!
, pak mám ještě 3 zkoušky a napsat do konce března celou bakalářku…no kouřit se ze mne začíná… děs Ale musím vydržet. ať mám pak klid. Chci státnice na jaře. ![]()
Máš to na mailu
No mě připadá že toho máme oproti ostatním školám nějak moc…asi nás celé studium šetřili tak to teď chtějí dohnat
Mě ještě chybí 2 zkoušky, letňák, pak dopsat bakalářku a je to
Už se nemůžu dočkat. Taky doufám že to dám na jaře a budu moct začít hledat práci. Už se nemůžu dočkat
Tu praxi ti závidím…vždycky s cenní že když neumíš teorii, víš alespoň něco z praxe ![]()
Jo na LS jsem zapomněla, tam budou určitě taky ještě zkoušky
TAk ať nám to vyjde!!! Držím nám palce!!! ![]()
@jednaholka ahoj, prosim jak je to s tim telakem? z ceho se delaji zkoušky? nejaka gymnastika??? je tam i plavani a lyzak?
a ještě by me zajímalo, kolik se vas v rocniku „dohrabalo“ az ke konci, kde jsi ted Ty ![]()
na tuto skolu se chci ted hlasit, na kombinovane
dekuji ![]()
Na dálkovém takové hrůzy nejsou ![]()
a taková třetina odpadla určitě, nevím to přesně, možná víc, je to náročné, nezdá se to, ale je.. hlavně při práci, rodině, starostech…
@jednaholka Taky nám držím palce. Na ten letňák zapomínají skoro všichni. Každý už mi gratuluje, že už jen státnice a na letňák se zapomíná. Tak snad nebude tak hrozný ![]()