učitelství pro MŠ - státnice - Je tady někdo? :-)

533
12.1.14 12:54

UČITELSTVÍ PRO MŠ - STÁTNICE - Je tady někdo ? :-)

Ahoj holky, na jaře státnicuju na Ostravské univerzitě, je tady někdo kdo je na tom stejně anebo už to má za sebou? Učitelství pro MŠ, dálkově :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11733
12.1.14 13:36

@jednaholka Ahoj, sice nestuduji, ale jestli by ti nevadilo, tak bych se ráda zeptala, jak náročné to je studium ohledně tělocviku a hudebky, co chtějí a jestli chtěli Tv a HV i u přijímaček, děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
12.1.14 13:45

Ahoj, přijímačky Scio testy, ale je nával, tak brali jen kdo měl nad 80% tak nějak( u 1.stupně stačilo 65%…jen pro zajímavost). Kdo se nedostal, mohl na placenou formu. Já jsem se dostala na neplacenou :mrgreen:, ani nevím jak 8o
Hudebka je maso, pokud neovládáš, máš se nač těšit, ale byla jsem na tom stejně…a je to za mnou, naštěstí, měla jsem stran klavíru soukromou učitelku, i kvůli hudební nauky - teorie - strašlivá zkouška pro mě… No a tělák jsem se taky obávala, ale ten úplně v klidu, přivírají oči nad dálkařkama…věkový rozptyl ve třídě tak 20 - 50 řekla bych, takže ten tělák nehrotí. Jinak, náročný je pedag. projekt - druhák - třeťák. Jinak to jde. Ať se zadaří! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
12.1.14 13:50

Ahoj,

taky letos státnicuju, ale na jiné škole :mrgreen: Tak snad to pro nás všechny dobře dopadne :) Jak válčíš s bakalářkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
12.1.14 13:54

Jééé, jsem ráda, že se ozval spolubojovník :-) No já zatím jen rozhazuju dotazníky, začnu až v únoru, pozdě, ale přece :-) Teď se trápím nad tí příšerným pedag. projektem. Děláte ho taky? Tohle téma jsem založila hlavně proto, abychom si vzájemně pomohly s vypracovanýma otázkama ke státnicím. Doufám, že k nám do třídy něco dorazí, holky mají kolegyně, co už odstátnicovaly… Ale zatím nic. Nemáš něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
12.1.14 13:58

Zatím taky nic moc nemám, ale spoléhám na to, že se ke mě nějak dostanou! :lol: A pokud se dostanou, určitě se se podělím. Pedagogická projekt jsme nedělali…o co jde? U nás je vůbec pedagogika trošku zanedbaná…a to nás z ní čekají státnice :zed: Budeme ji mít teď v letňáku, tak snad se konečně něco dozvíme. Já teď válčím s bakalářkou a trošku mě to děsí :mrgreen: Můžeš mi hodit do SZ mail, až se ke mě dotanou nějaké vypracované otázky tak ti je pošlu. Večer zkusím prohledat počítač, možná se tam něco najde. A z čeho všeho státnicujete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
12.1.14 14:09

Jsi zlato díky!!! mejla pošlu. A jestli se ke mně něco dostane, což doufám 8o, ak taky pošlu. Státnicujem, pedagogika, psychologie, obhajoba toho projektu co píšu a obhajoba bakalářky..Co ty? A jsi dálkař nebo deňák?
A s tím projektem, to buď ráda, je to masox, nejradši bych to vyhodila z okna. Trápíme se tím už od druháku letňáku a teď to máme zhodnotit… Hnusss!!! První fáze byla tak na120 stran odborného textu - projekt na 3 týdny - 45činností, mapy, pedag. problém, grafy, slovník, metody, formy, cíle, výstupy, kompetence, komponenty, sebereflexe, zhodnocování každé činnosti zvlášť a pak celého projektu…ani se mi to nechce jmenovat…Mám to 17/1 odevzdat, ale drsně nestíhám… Musím denně psát až do noci a další zkoušky k tomu… ufffffff U nás tedy pedagogiku nezanedbali… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11733
12.1.14 15:38

@jednaholka díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
12.1.14 17:27

Večer ti snad něco pošlu, možná někde něco vyhrabu :)Já jsem deňák, takže o to to asi budu mít snazší. My máme psychologii, pedagogiku, matiku, češtinu a pracovky. Připadá mi toho hrozně moc :? Ale zae lepší než se rok patlat s nějakým projektem. To vám tedy dali pořádně zabrat. Ale víš co, jednou se to bude hodit :mrgreen: A ty už učíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
12.1.14 18:13

Jo..asi 4.rok v mš, ale učila jsem rok i přípravný roční na zš, to mě strašně bavilo a taky v šd vychovatelka, vedla jsem vv kroužky atd.. Je to má milovaná práce, fakt jsem v ní šťastná, naplňuje mne :D
Kdyby ses dostala přímo k vypracovaným otázkám ke státnicím - pedagogice a psychologii, pošli mi to prosím, moc by mi to pomohlo, dííííík :)
překvapuje mne, že máte matiku a češtinu a pracovky..no teda…
Já se na státnice neučím, blázníš, musím dopatlat ten hnusný projekt do pátku a chybí mi strašná spousta!!! :? 8o :roll:, pak mám ještě 3 zkoušky a napsat do konce března celou bakalářku…no kouřit se ze mne začíná… děs Ale musím vydržet. ať mám pak klid. Chci státnice na jaře. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
12.1.14 18:24

Máš to na mailu :) No mě připadá že toho máme oproti ostatním školám nějak moc…asi nás celé studium šetřili tak to teď chtějí dohnat :D Mě ještě chybí 2 zkoušky, letňák, pak dopsat bakalářku a je to :mrgreen: Už se nemůžu dočkat. Taky doufám že to dám na jaře a budu moct začít hledat práci. Už se nemůžu dočkat :srdce: Tu praxi ti závidím…vždycky s cenní že když neumíš teorii, víš alespoň něco z praxe :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
12.1.14 18:26

Jo na LS jsem zapomněla, tam budou určitě taky ještě zkoušky :roll: TAk ať nám to vyjde!!! Držím nám palce!!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.14 18:28

@jednaholka ahoj, prosim jak je to s tim telakem? z ceho se delaji zkoušky? nejaka gymnastika??? je tam i plavani a lyzak?

a ještě by me zajímalo, kolik se vas v rocniku „dohrabalo“ az ke konci, kde jsi ted Ty :D

na tuto skolu se chci ted hlasit, na kombinovane

dekuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
533
12.1.14 18:31

Na dálkovém takové hrůzy nejsou :mrgreen:
a taková třetina odpadla určitě, nevím to přesně, možná víc, je to náročné, nezdá se to, ale je.. hlavně při práci, rodině, starostech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
12.1.14 18:54

@jednaholka Taky nám držím palce. Na ten letňák zapomínají skoro všichni. Každý už mi gratuluje, že už jen státnice a na letňák se zapomíná. Tak snad nebude tak hrozný :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová