Učivo 3.třída

Napsat příspěvek
Velikost písma:
75
15.9.21 07:28
@sloninka píše:
Do učiva 2. třídy podle některých učebnic patří jenom násobilka do 5.

Ano, podle starých osnov je to jen do 5. Ale to už prý pár let neplatí. Info od naší učitelky.
Syn je teď také třeťák. Oficiálně nestihl nasobilku 9. Ale devítka je všude, takže ji vlastně už umí. Přes víkend si měl opakovat nasobilku do pěti. Včera opakovali nasobilku 6 a 7.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.21 07:38
@sloninka píše:
Buď klidná, dožene to během pár dní.
Příklad mu řekni nejdříve tak, jak to umí, např. 5×7 a hned řekni i ten druhý způsob 7×5.

Děkuji, hned ráno jsem mu to tak říkala. Zvládne to, ale ty nervy :roll:

• Citovat
  • Upravit
41186
15.9.21 07:42
@Anonymní píše:
Děkuji, hned ráno jsem mu to tak říkala. Zvládne to, ale ty nervy :roll:

hlavně ho uklidni ty. On se to doučí, jen to chvilku potrvá a když bude víc v klidu, půjde to rychleji. Je mi jasný, že je vynervovaný, aby nedostal špatnou známku, což nechápu, proč to učitelka tak hrotí, tak ho zkus uklidnit a podpořit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
15.9.21 08:05

@sinorina Záleží na tom. podle jaké učebnice škola jede a co má v RVP. Jednotné osnovy už dávno neplatí. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
15.9.21 12:38
@Anonymní píše:
@ančapepča Drtíme co to jde, jenže není to hned a paní učitelka některé v pondělí vyzkoušela a napařila jim klidně čtyřky, takže syn je z toho slušně vynervený :?

Jéeeežiši, tak to je teda pro ně motivace fakt 8o určitě to zvládnete doučit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
15.9.21 12:43
@hanka.br. píše:
Tak to je mi líto. Učím matematiku dle principů Hejného, takže tohle drcení neznáme - jen si říkám, když Hejného principy založené na porozumění, respektu a pohodě dětí rodiče odmítají, tohle je fakt to, co chtějí?

Možná je Hejný v tomhle dobrý, ale na druhém stupni to bohužel nikoho nezajímá. Pro mě byla běžná matika jasná volba, protože Hejný nemá pokračování…Dcera je teď v šesté třídě a vybrala si jazykové zaměření, přešla z třídy. B do třídy. A a to byla právě třída Hejného. Hejného děti jaksi tápou a teď vůbec nechápou, která bije…
Třeba se pak objeví látka, která jim půjde líp, to netvrdím. Uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22044
15.9.21 12:49
@hanka.br. píše:
Tak to je mi líto. Učím matematiku dle principů Hejného, takže tohle drcení neznáme - jen si říkám, když Hejného principy založené na porozumění, respektu a pohodě dětí rodiče odmítají, tohle je fakt to, co chtějí?

Rodiče chtějí přesně to, co píšeš - porozumění, respekt a pohodu dítěte.

K tomu ovšem není automaticky potřeba Hejný, to jde i běžným způsobem… jen se musí chtít.

V této konkrétní situaci by k tomu úplně stačilo, kdyby paní učitelka - když už potřebuje dohnat nějakou mezeru a zadat víc práce najednou - za ni hned od počátku nerozdávala čtyřky. Tím nejenže nic nedožene, ale ještě děti demotivuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
15.9.21 12:51
@Anonymní píše:
Děkuji, hned ráno jsem mu to tak říkala. Zvládne to, ale ty nervy :roll:

A mají tu stejnou učitelku jako ve druhé třídě nebo jinou? Protože ona přeci sama musí vědět nejlíp co s nima probrala a co ne. Je to teda hrozný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3899
15.9.21 17:18
@Anonymní píše:
@ančapepča Drtíme co to jde, jenže není to hned a paní učitelka některé v pondělí vyzkoušela a napařila jim klidně čtyřky, takže syn je z toho slušně vynervený :?

Není to v pohodě :nevim:

Někde se dělá v druhé třídě celá nasobilka, někde do pěti a zbytek pak. Učila jsem ve třetí třídě a na jedny násobky jsem počítala týden - takže první třeba dva týdny opakování, pak týden 6,týden 7,týden 8,týden 9. V půlce října jsme to měli hotové. Když to chceš pořádně procvičit, upevnit, použít ve slovních úlohách, občas proložit sčítání, odčítáním, zavorkama… Aby se nezapominaly jiné věci…

To, co dělá vaše učitelka, je pitomost, taky jsem měla děti, kterým by její postup nečinil potíž, protože byly prostě takové rychlé, ale většina dětí by v tom měla jenom guláš.

Buď se můžeš asertivně hádat, nebo prostě procvičovat a sobě i synovi říct, že co tě nezabije… a že to jsou jenom známky, že ty známky prostě nejsou důkazem ničeho (kromě toho, že je učitelka vynervovana).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
15.9.21 21:15
@sinorina píše:
Ano, podle starých osnov je to jen do 5. Ale to už prý pár let neplatí. Info od naší učitelky.
Syn je teď také třeťák. Oficiálně nestihl nasobilku 9. Ale devítka je všude, takže ji vlastně už umí. Přes víkend si měl opakovat nasobilku do pěti. Včera opakovali nasobilku 6 a 7.

Jednotné osnovy dnes neexistují. Učím třeťáky, máme zatím násobilku do 5. A v současných dnech zjišťuji, že i tu přes prázdniny zapomněli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.21 21:51

Děkuji všem za názor. Paní učitelka bohužel udělala chybu, že objednala jiné nakladatelství a to nenavazuje na to předešlé. Proto ten chvat, jinak na ně nikdy nechvátala, jenže nyní mají pracovní sešity i učebnice už rovnou s násobením do 10 a nemohou v nich pracovat, když to neumí. Ano taky bych viděla týden na jedem násobek, ale ne, dnes je to týden a už mají umět všechny a dělení prý se někdy doučí, to mi přijde úplná blbost. No uvidíme, zatím zvažuji zda se ozvat a tím syna vystavit nebezpečí, že si to pak odnese on a nebo se vykašlat na známky a učit se to ve svém tempu. Věnujeme tomu hodně času, ale má v tom zmatek a chyby dělá :,(. Přeji všem klidný začátek školního roku a hlavně šťastné dětičky :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi