Stale nemocná dokola,nevim si rady

55
12.9.21 11:26

Stale nemocná dokola,nevim si rady

Dobry den, vim ze toto tema je tu už stokrát. Ale uz nevim ceho se chytit. Dcera 1.trida, stale dokola nemocná, po trech dnech ve škole opet ryma, kašel, teplota, klasika-cela školka, porad dokola. Prošli jsme už vsim, imuno, mandle v poradku, vše ok. Jakmile jde do kolektivu-lehne. Zkouseli jsem uz vse možné, nic nepomohlo. Dcera je jinak zdravé, veselé, společenské dítě, školku milovala.Do skoly se těšila, no byla 3 dny.Je smutna ze zas musi byt doma a me to ničí. Pisu proto, ze se potrebuju vypsat a jestli je neco co vam nekomu skutečně prokazatelně pomohlo snizit nemocnost.Ve školce jsem to brala s nadhledem, ale skola uz je důležitá. Omlouvam se za 100 krat omylane téma, ale uz nevim kudy kam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2236
12.9.21 11:51

Mně osobně na to pomohlo hrát na flétnu, od té doby jsem byla nemocná už jenom normálně :lol: Z tohoto důvodu chodilo u nás do lidušky vícero dětí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2586
12.9.21 11:54

Nám nejvíc pomohlo, že když nebyla školka, snažila jsem se malou málo oblékat s tím riskem, že nastydne a bude nemocná a doma jsem přestala tolik topit. Od té doby je paradoxně zdravá. Dokonce jsem ji teď v létě nechala dlouho koupat v dost studené vodě a neměla ani rýmu. Do té doby to byl děs, navzdory vitamínům, imunoglukanu, odběrům krve a tak.. Pořád rýma, kašel, průdušky a laryngitida, teploty teda až tak moc ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
12.9.21 11:57

@žofinkaF Já měla zdravotní problémy díky potravinové alergii, na kterou se přišlo až v dospělosti.
Ale nebyla to teplota, kašel, ale bolest břicha, hlavy, zimnice apod…
Teď mi hodně pomáhají probiotika, v tuto chvíli beru Probio - Fix

• Citovat
  • Upravit
3998
12.9.21 11:57

U nás zabralo - pobyty u moře, výplachy mořskou solí konvičkou - preventivně, sauna 2× týdně a každý den domácí kysané zelí. No a pak bych taky řekla, že imunita prostě dozrála. Naučit pořádně smrkat a ta flétna je taky fakt, že k tomu dost přispěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
12.9.21 11:58

Echinacina, Narosany a éterické oleje 🙏🏼

• Citovat
  • Upravit
194
12.9.21 12:03

Já mám školkové dítě, za 14 dní ji bude 5 a také je často nemocná, dávala jsem ji různé vitamíny, nic z toho nezabralo, bydlíme na vesnici, takže od mimina vyrůstá fakt venku, hodně sportujeme, plavání, kolo, koloběžka, dávám hodně ovoce/ zeleniny, snažím se o otužování, přesto ji dám do kolektivu a lehne. Naštěstí nemá často antibiotika, většinou ji skolí " jen " viróza. Co se mi jakž takž osvědčilo jsou probiotika, jinak se tiše doufám jako vy, že ji to prostě jednou přejde. Asi jsem moc nepomohla, ale nejste v tom sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.21 12:11

Posilovat imunitu všemi způsoby. Uklidnit se musíte především i vy rodiče. Píšu to z pohledu matky, které dcera promarodila první roky života. Já už byla tak vycukaná, že dodnes nemůžu slyšet reklamu na léky, ve které se kašle. Dvakrát i byla na pozorování v nemocnici, jednou nějaký stín na plicích, jednou s hnusným kašlem. Nikdy nic nikde nezjistili, normální dítě, byli jsme i pod dohledem alergologa. Když jí bylo 5 let, přivedli jsme domů psa z útulku (bydlí s námi v bytě) a od té doby, jako když člověk mávne kouzelným proutkem. Nevím, jestli za to může pes, že jí posílil imunitu nebo prostě její imunita zesílila natolik věkem, že už se z toho vylízala, ale od té doby marodí jako jiné děti, max 1 - 2× do roka na týden až 10 dní. Také jsme začali v létě jezdit k moři. My jsme se všichni uklidnili, já ji neošahávám furt čelo, jestli nemá teplotu, přihlásili jsme ji hned v 1. třídě do karate a prostě děj se vůle boží. Teď je jí 11.

• Citovat
  • Upravit
1540
12.9.21 12:14

Moře, hory a saunování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
12.9.21 12:36

Lázně nám pomohly neskutečně :palec: a taky jíme ty probiotika ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2637
12.9.21 12:42

Přežijete první třídu, oni se tam v tom kolektivu zase vzájemně promoří a druha bude ok :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
12.9.21 12:43

Dekuju za názory, snazim se uklidnit samu sebe, ale jde to težce. Dokud byla školka brala jsem to, ale ted zacla škola tak to zas takova sranda nebude. u more jsme byli jednou nez zacal Covit, sauna je super věc, ale to chce pravidelnost, to moc nejde kdyz marodi porad dokola, pak rekonvalescence. Nenavlikam jí, koupe se v lete ve st.vode.A zase tri dny v kolektivu a jedem nanovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
12.9.21 12:47

Kez by jste mela pravdu, to jsem si rikala i ve školce. prezit a skola bude lepší..zas ta absence, dohaneni uciva. Navic dcera to i tezce nese, chce do školy, vysvetlovani ze nemocnou ji tam nemuzu dat, no je to náročné. Me je to strasne i líto, protoze ona je sikovna, uceni ji bavi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
12.9.21 12:47
@žofinkaF píše:
Dobry den, vim ze toto tema je tu už stokrát. Ale uz nevim ceho se chytit. Dcera 1.trida, stale dokola nemocná, po trech dnech ve škole opet ryma, kašel, teplota, klasika-cela školka, porad dokola. Prošli jsme už vsim, imuno, mandle v poradku, vše ok. Jakmile jde do kolektivu-lehne. Zkouseli jsem uz vse možné, nic nepomohlo. Dcera je jinak zdravé, veselé, společenské dítě, školku milovala.Do skoly se těšila, no byla 3 dny.Je smutna ze zas musi byt doma a me to ničí. Pisu proto, ze se potrebuju vypsat a jestli je neco co vam nekomu skutečně prokazatelně pomohlo snizit nemocnost.Ve školce jsem to brala s nadhledem, ale skola uz je důležitá. Omlouvam se za 100 krat omylane téma, ale uz nevim kudy kam

Je už to hodně let dozadu, syn chodil do školky, ale byl fakt neustále nemocný, Dr. vystřídala ATB a pak jsem musela přestat chodit do práce a být doma. To byla angína, zánět středního ucha, průdušky. Strašný. Pak mi nabídli ozdravovnu. Byl jednou, od té doby to přestalo, pak preventivně ještě 2 x, ale už nemarodil vůbec. A se záněty středního ucha pomohlo odstranění nosní mandle. Dnes je dospělý a je jako řípa, max. nějaká viróza 1 x za rok, dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
12.9.21 12:50

@žofinkaF Nejste doma kuřáci? Jak tráví volný čas? Jste hodně venku, hybete se jako rodina?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí