Stale nemocná dokola,nevim si rady

Napsat příspěvek
Velikost písma:
85410
12.9.21 12:53

@žofinkaF novy kolektiv, nove bacily, musi se promorit … u nas nepomohlo nic, az covid a to, ze do skolky prestaly chodit vylozene nemocne deti, to je uz rok a pul zdrava (rymy a nejakou horecku jednodenni nepocitam). Ted sel do skolky malej a neco tam chytnul, tak uz ma od nej asi starsi nakraply hlas, uvidime, zda vydrzi nebo lehne. Taky sla ted do prvni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
12.9.21 13:10

Psa nemáme, jsme v panelaku, navic cele dny v práci, ale prarodice maji 2 psy takze s nimi je od mala. Hlidaji ji prakticky porad, jinak bych nemohla chodit do práce, nebo byt neustále na očr. Je to skutecne vzdy jak jde do kolektivu, at se to týkalo školky, ted školy. Chtela bych ji pomoct, ale uz tem vsem zazracnym pripravkum neverim, na druhou stranu asi by to chtelo nevim tu imunitu aspon podporit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.21 13:17
@žofinkaF píše:
Psa nemáme, jsme v panelaku, navic cele dny v práci, ale prarodice maji 2 psy takze s nimi je od mala. Hlidaji ji prakticky porad, jinak bych nemohla chodit do práce, nebo byt neustále na očr. Je to skutecne vzdy jak jde do kolektivu, at se to týkalo školky, ted školy. Chtela bych ji pomoct, ale uz tem vsem zazracnym pripravkum neverim, na druhou stranu asi by to chtelo nevim tu imunitu aspon podporit..

Mám dobrou zkušenost s čaji s echinaceou.

• Citovat
  • Upravit
smajlik345
12.9.21 13:24
@dickys píše:
Mně osobně na to pomohlo hrát na flétnu, od té doby jsem byla nemocná už jenom normálně :lol: Z tohoto důvodu chodilo u nás do lidušky vícero dětí :)

Jsem si to přečetla a říkám to je blbost, flétna na to vliv mít nemůže, ale jak člověk začal vzpomínat… :mrgreen:
Zjistila jsem, že skoro celá první třida chodila na flétnu, sice ne do lidušky jen na obyč kroužek, ale skoro celá třída dokonce i já mám někde na půdě flétnu :mrgreen:

@žofinkaF zkuste ty probiotika, není to žádná chemie. A v paneláku… no nevím sice kde bydlíte, ale zkusila bych víc chodit do přírody, o víkendech sauna nebo solární jeskyně a nebo to moře. Jestli máte finance a zajistíte si volno, tak třeba o jarních prázdninách. Bude to levnější, nebude tolik lidí a moře zas tak studené nebude :think: myslím, byla jsem u moře jednou a celkově to moře a mořské podnebí je luxus

• Citovat
  • Upravit
44198
12.9.21 14:11
@žofinkaF píše:
Dobry den, vim ze toto tema je tu už stokrát. Ale uz nevim ceho se chytit. Dcera 1.trida, stale dokola nemocná, po trech dnech ve škole opet ryma, kašel, teplota, klasika-cela školka, porad dokola. Prošli jsme už vsim, imuno, mandle v poradku, vše ok. Jakmile jde do kolektivu-lehne. Zkouseli jsem uz vse možné, nic nepomohlo. Dcera je jinak zdravé, veselé, společenské dítě, školku milovala.Do skoly se těšila, no byla 3 dny.Je smutna ze zas musi byt doma a me to ničí. Pisu proto, ze se potrebuju vypsat a jestli je neco co vam nekomu skutečně prokazatelně pomohlo snizit nemocnost.Ve školce jsem to brala s nadhledem, ale skola uz je důležitá. Omlouvam se za 100 krat omylane téma, ale uz nevim kudy kam

Co jí na tom imuno odebírali? Dcera měla základní odběry v pořádku. Ale při podrobnějších rozborech, které dr. neodmítla udělat ani přes to, že základní odběry OK, byla zjištěna porucha buněčné imunity. Začala brát imunor, jezdit jednou za rok do ozdravovny, ještě jsme dokoupili preparát k podpoře slizniční imunity, protože trpěla hlavně na angíny. Od té doby se její stav zlepšil, je nemocná jen občas bude jí 13 let.
Mandli má venku dvakrát, v 5 a v 9 letech.

Bývala nemocná od mala v takových etapách. Ve 2. roce života měla snad pětkrát ATB, do toho neštovice a protahované rotaviry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
12.9.21 14:23

@žofinkaF Nemyslím si, že je to vaším životním stylem. Kromě výše zmíněné dcery mám i děti, které chodí k dr. jen na preventivní prohlídky. Nejmladší dcera má 4 roky a ATB měla jen jednou v životě.
Jen jsme několikrát zjistili, že tyto super zdravé děti jsou bezpříznakovými přenašeči. Nás tenkrát na imunologii poslali celou rodinu na stěry u krku.
A ta, co bývá nemocná často, měla jednou vzácnou bakterii, kterou i lékař na spec. ORL při FN znal jen z učebnice.

Mám ještě prvňačku, ta má dětské astma. Taky si už přitáhla ze školy virozu. Taky bývá častěji nemocná, ale ne tolik jako ta starší.

Co se týče té imunologie, vybrala bych osvědčeného lékaře, který se zabývá vývojem a poruchami imunity u dětí, nejlépe vyšší pracoviště při FN. Imunita by měla vyzrát, časem by měl být chvíli klid, další ataky větší nemocnosti bývají u holek těsně před pubertou vlivem hormonálních změn… Nemáte po ruce solnou jeskyni? Taky dobrá alternativa v kombinaci s lázněmi a mořem. Dcera byla na ozdravném pobytě v horách v Itálii. I toto lze získat částečně na pojišťovnu, ale narozdíl od ozdravovny v ČR to úplně zdarma není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
12.9.21 14:26

@smajlik345
Flétna blbost není, doporučila nám to tehdy přímo dětská doktorka :) Buď pobyt v ozdravovně nebo flétna, tak se mnou mamka běžela do lidušky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1151
12.9.21 14:36

No a jak se mala stravuje? Co pohyb?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
12.9.21 16:23

Já jsem synovi začala před rokem dávat Vironal, i preventivně. Za poslední rok ve školce byl nemocný minimálně, žádný kašel, jen 2× lehká rýma. Tak jsem si říkala, že super, že už to bude v pohodě. No a teď nastoupil do první třídy a už je nemocný :( Kašel, rýma, teplota…klasika. Tak jen doufám, že to nebude jako první rok ve školce, kdy vždycky odchodil max 14 dní v kuse…Jí zdravě, sportuje, ale neřekla bych, že to má nějaký vliv. Děti od kamarádky jedí samý sladký, nehýbou se, už od mala mají dost nadváhu a nemocný nejsou skoro nikdy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
12.9.21 17:03

Pohybu ma dost, ji normalne, snazim se omezit sladké na minimum. Vironal jsme taky davali, efekt jsem nepozorovala, jakmile sla do skolky, lehla, nekdy po tydnu nekdy po 14 dnech, nekdy po trech tydnech. Jakmile byla mimo skolkovy kolektiv nezamarodila, venku normálně. Tak rikam dokud byla skolka, brala jsem to s rezervou.ted uz jsem zoufalá a to mi všichni tvrdili jak se to skolou zlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
13.9.21 19:12

Dekuji vsem za čas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie