Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Zdravím vás,
můj 15-ti letý syn má problém s předkožkou. Už od narození mu nikdy nešla přetáhnout, ale pak se to nějak podařilo kolem 5 roku věku alespoň trochu a vždy jsme ji přetahovali při koupání až do doby, co se začal koupat sám cca 9 roku mu bylo. S manželem jsme se přestěhovali a tak jsme taky museli změnit doktorku a ta byla úplně překvapená a zjistila že s tím má problém. Já byla taky překvapená, protože mu to předtím trochu šlo a teď vůbec. Co s tím teď? Podle mě je dost velký na to, aby šel na obřízku. Chápu, že i dospělý chodí, ale je to nepříjemné ne? Vůbec nevím co teď, doktorka nás poslala do nemocnice na chirurgii, ale mě osobně se tam moc nechce. Nějaká jiná možnost asi není co?Děkuji za odpovědi a přeji hezkou a klidnou neděli.
Píšu anonym kvůli intimní záležitosti a kvůli synovi.
Kdyz se ti tam nechce, tak at tam jde se synem manzel ![]()
No jak jsou docela zajímavé stránky o tom. Že se klukům nemá násilně ta předkožka stahovat když to není vyloženě nutné. Jemu to nějak vadí? Taky jsem se dočetla že na to je nějaká speciální mast že není jediná možnost obřízka. Jinak si myslím že obřízka není žádná hrůza. Nemyslím si že by se to dělalo zaživa…
@Leviatan Nejspíš mu to nevadí, kdyby jsme nešli na tu prohlídku k ty doktorce, tak bych o tom ani nevěděla a syn by mi to ani neřekl. A jaká mast? Já chápu, že obřízka není žádná hrůza, ale v 15 už je pozdě ne?
@Anonymní píše:
@Leviatan Nejspíš mu to nevadí, kdyby jsme nešli na tu prohlídku k ty doktorce, tak bych o tom ani nevěděla a syn by mi to ani neřekl. A jaká mast? Já chápu, že obřízka není žádná hrůza, ale v 15 už je pozdě ne?
Proč pozdě? Jaky je rozdíl v tom ufiknout kus kůže třeba ve školce nebo v 15?
Krom toho, že to starší dítě tu změnu bude víc vnímat?
@Anonymní píše:
Mast s kortikoidy. Predepsat ji muze i pediatr. Pomaha uvolnit kuzicku. Nekdy to ale pomuze jen docasne.
Zkuste
se podívat na stranku. Tam se o tom píše predkozka.info/stranka-pro-chlapce/
@Leviatan dobře díky, asi s tím ještě počkám a zkusíme tu mast a bude to zkoušet třeba ve vaně. Obřízku můžou udělat kdykoliv, do teď mu to nevadilo, tak bych to zatím neřešila obřízkou.
Zdravím vás,
můj 15-ti letý syn má problém s předkožkou. Už od narození mu nikdy nešla přetáhnout, ale pak se to nějak podařilo kolem 5 roku věku alespoň trochu a vždy jsme ji přetahovali při koupání až do doby, co se začal koupat sám cca 9 roku mu bylo. S manželem jsme se přestěhovali a tak jsme taky museli změnit doktorku a ta byla úplně překvapená a zjistila že s tím má problém. Já byla taky překvapená, protože mu to předtím trochu šlo a teď vůbec. Co s tím teď? Podle mě je dost velký na to, aby šel na obřízku. Chápu, že i dospělý chodí, ale je to nepříjemné ne? Vůbec nevím co teď, doktorka nás poslala do nemocnice na chirurgii, ale mě osobně se tam moc nechce. Nějaká jiná možnost asi není co?
Děkuji za odpovědi a přeji hezkou a klidnou neděli.
Píšu anonym kvůli intimní záležitosti a kvůli synovi.