Ohlášení písemky

4155
14.9.21 18:42

Ohlášení písemky

Ahoj, můžete mi říct, jak to je u vás ve škole s ohlašováním písemek dopředu?

Dcera v osmé třídě. Ve čtvrtek dopoledne jim učitelka oznámila, že v pátek si napíšou desetiminutovku na vyjmenovaná slova (doplňování i/y do předtištěného textu). Ve dvě hodiny odpoledne tuhle informaci zadala i do edookitu. V pátek si tedy napsali desetiminutovku. V neděli byly známky vloženy do edookitu. Z osmadvaceti žáků dostalo osm za pět a devět žáků za čtyři. A kdo za to může? Přece učitelka, která jim písemku neohlásila včas :zed:. Řešilo se to na třídním whatsappu, kde dostala učitelka od některých rodičů pěknou čočku. Dnes rozeslal ředitel zprávu všem rodičům, že ze strany učitelky proběhlo vše v pořádku.
Kromě toho, že vyjmenovaná slova jsou učivem druhé (!) třídy, mi připadá jako nesmysl, hlásit žákům každý prd dopředu. Měla jsem za to, že ohlásit musí učitel jen čtvrtletní/pololetní práci.
Jak je to prosím u vás na škole?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
836
14.9.21 18:46

Já myslím, že je to jednoznačně chyba hloupých dětí. Desetiminutovky může snad učitel dát kdy chce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
14.9.21 18:50

Nemyslim, ze ucitelka pochybila. Chyba je na strane deti. Den dopredu to receno bylo, navic ucivo 2.tridy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
14.9.21 18:50

Rodiče by se měli vzpamatovat. Ohlášené to bylo, je to učivo prvního stupně, což mají milánkové zvládat levou zadní. A když ne, tak to holt chtělo odpoledne sednout a zamakat. Vždycky mě fascinuje, jak jsou rodiče překvapeni, že by se děti měly doma každodenně připravovat. :zed: To je přece normální věc. Mé děti se taky každý den učí. U osmáků - s přihlédnutím, že za rok dělají přijímačky - by to mělo být aspoň dvě hodiny denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1711
14.9.21 18:52

V osmé třídě nedat vyjmenovaná slova?! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
14.9.21 18:52

Šiši, vyjmenovana slova ma zak osme tridy znat, aniz by je musel tejden prosvišťovat, ne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42125
14.9.21 18:53

U dcery (SŠ) desetiminutovky nehlásí, jen větší písemky. Myslím, že je nehlásili ani na 1.stupni. A to, že osmáci neumí vyjmenovaná slova je smutné a než nadávat učitelce by je měli rodiče donutit se to doučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8756
14.9.21 18:57

Já bych se teda jako rodič dost styděla, že mé dítě dostane v osmé třídě kvůli kvůli vyjmenovaných slov, obzvlášť když dopředu vědělo, že z toho bude test. To by si decko za rámeček nedalo. Nadávala bych jemu, ne učitelce. Chápu ohlašování čtvrtletní, pololetní či jiné důležité písemky, ale blbá desetiminutovka, navíc z neceho, co by měli dávno zvladat levou zadní…doufám, že u nás ve třídě podobní rodiče nebudou, jinak chudák učitelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18270
14.9.21 19:02

@Murka

někteří rodiče budou ty své jelita bránit i na vysoké škole

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
14.9.21 19:06
@Angry_birds píše:
V osmé třídě nedat vyjmenovaná slova?! :lol:

tak ono taky jde o to, jestli to byl normální diktát, nebo nachytávací diktát :nevim: takové to klasické „Sveřepí šakali zavile vyli na bílý měsíc.“ nebo „Brzy brzičko se pak z výšky vysoké vížky vysypalo sivé peří, které tam sokoli spolu s jestřáby nanosili.“ ne, že by to člověk neznal, ale jak se do jednoho diktátu koncentruje větší množství výjimek a chytáků a běžně nepoužívaných slov, tak pak kolikrát člověk začne psát blbiny, protože přestává psát automaticky a začíná moc myslet :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
14.9.21 19:08

Jsem ráda, že to vidím jako vy tady. Mám pocit, že někteří rodičové se zbláznili. Nejdřív vadila pondělní odpoledka, pak vadilo povinné přezouvání a teď toto. Určitá skupina rodičů prostě potřebuje pořád dělat vlny kvůli kravinám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
14.9.21 19:08

Povinnost ohlásit mají učitelé pouze čtvrtletní a pololetní písemky. Vše ostatní je dobrá vůle učitele. Každopádně je k pozastavení, že děcka propadla v takovým testu, jakým jsou vyjmenovaná slova ještě ke všemu v předtištěným textu 8o to je nějaká speciální škola?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
14.9.21 19:10

My na malém gymplu běžně psali přepadovky. Děti se přeci neučí kvůli známkám, ale kvůli znalostem! Trochu mě rozčiluje kam se svět ubirá (myslím to, že učitelka dostala čočku od rodičů).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
14.9.21 19:11

Už za nás nám učitele často opakovali, ať jsme rádi, že se malý písemky hlásí. Povinnost hlásit dopředu byla jen u velkých. Ještě vyjmenovaná slova, na to měli 6 let, rozhodně ne těch pár dní. :D na gymplu nám to pak taky teda skoro všechno všichni hlásili. Jen chemikářka ne, ale nebyly to žádný přepadovky. Naučila nás hlídat si, kdy se dobralo téma - další hodinu se z toho psalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10982
14.9.21 19:11

Vyjmenovaná slova určitě nejsou učivem 2.třídy. Tím u mě tvá diskuse pozbyla na důvěryhodnosti. @Murka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí