Ohlášení písemky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4155
14.9.21 19:12

@Lilypad24 Je to úplně normální základka. Celkově je třída lehce slabší, ale tohle je fakt úlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65293
@Trojlístek píše:
Vyjmenovaná slova určitě nejsou učivem 2.třídy. Tím u mě tvá diskuse pozbyla na důvěryhodnosti. @Murka

je to třetí třída, není tak moc vedle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1711
@sagina píše:
tak ono taky jde o to, jestli to byl normální diktát, nebo nachytávací diktát :nevim: takové to klasické „Sveřepí šakali zavile vyli na bílý měsíc.“ nebo „Brzy brzičko se pak z výšky vysoké vížky vysypalo sivé peří, které tam sokoli spolu s jestřáby nanosili.“ ne, že by to člověk neznal, ale jak se do jednoho diktátu koncentruje větší množství výjimek a chytáků a běžně nepoužívaných slov, tak pak kolikrát člověk začne psát blbiny, protože přestává psát automaticky a začíná moc myslet :think: :mrgreen:

I kdyby se tam objevily takové špeky, tak v osmé třídě by to fakt neměl být problém. Vyjmenovaná slova se učí ve třetí třídě. Obzvlášť, když o tom ví předem… Fakt lituji učitelku, na kterou je takový hon. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785

Test z vyjmenovaných slov snad zvládne i průměrný dospělý lépe než na 3 ne? U nás se neohlašovalo. Učitel dokonce přišel do třídy, seděl, usmíval se. Pak řekl s úsměvem: „Tak milánkové, číše přetekla, papíry!“ A z této písemky z matiky buď známka 1, 3 nebo 5 a úkol na 5 minut. Člověk nasbíral pár pětek a pak držel ústa nebo se učil ;)
Jsou rozmazlení a hanba by mě fackovala, kdyby v 8. třídě moje dítě bez vážného důvodu neumělo vyjmenovaná slova.
Bohužel je mi učitelů v dnešní době moc líto a obdivuji, jaké mají pevné nervy. Já bych to nevydržela a to jsem učitelkou vždycky chtěla být. Nezvládla bych takový psychický nápor od hloupých rodičů a jejich dětí jak přes kopírák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030

Ucitelka podle me jednala spravne. Povinnost to asi hlasit nema, ale prijde mi lepsi je ohlasovat. Nepamatuji si, ze by nam ucitele davali casto písemky bez oznameni. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5932
14.9.21 19:13

Tak to je dost vtipný dotaz. A co dostala tvoje dcera za známku, prozradíš nám to? Nicméně tyhle testy zadávala učitelka dětem ve 3 třídě, a bez oznámení. A to se teprve začali pořádně vyjmenované slova učit. No a pokud děti 8 třídy nezvládnou vyjmenovaná slova, tak to asi bude chyba někde jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
14.9.21 19:13
@Murka píše:
Ahoj, můžete mi říct, jak to je u vás ve škole s ohlašováním písemek dopředu?Dcera v osmé třídě. Ve čtvrtek dopoledne jim učitelka oznámila, že v pátek si napíšou desetiminutovku na vyjmenovaná slova (doplňování i/y do předtištěného textu). Ve dvě hodiny odpoledne tuhle informaci zadala i do edookitu. V pátek si tedy napsali desetiminutovku. V neděli byly známky vloženy do edookitu. Z osmadvaceti žáků dostalo osm za pět a devět žáků za čtyři. A kdo za to může? Přece učitelka, která jim písemku neohlásila včas :zed:. Řešilo se to na třídním whatsappu, kde dostala učitelka od některých rodičů pěknou čočku. Dnes rozeslal ředitel zprávu všem rodičům, že ze strany učitelky proběhlo vše v pořádku.
Kromě toho, že vyjmenovaná slova jsou učivem druhé (!) třídy, mi připadá jako nesmysl, hlásit žákům každý prd dopředu. Měla jsem za to, že ohlásit musí učitel jen čtvrtletní/pololetní práci.
Jak je to prosím u vás na škole?

8o co je to za školu že děcka v osmicce neumí vyjmenovaná slova? A ještě je rodiče hájí? Svět se fakt v pdel obrací :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
950
14.9.21 19:14

To si učitelka teda dovolila dát desetiminutovku a ještě ji ohlásila jen den dopředu. Hlavně učivo prvního stupně.
Někteří rodiče jsou fakt divný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
14.9.21 19:14

Dneska přece může za všechno učitelka, rodiče neradi přiznají, že maj doma blbce co to flákaj, kednodušší je poslat stížnost do školy, že učitelka má na jejich chudáčky vysoký nároky… :nevim:
Byly doby kdy jsme se my jako děti báli třídních schůzek, s čim přijdou rodiče domů, dnes je to přesně naopak, učitelka se bojí, co všechno ji rodiče na schůzce vyčtou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
14.9.21 19:15

Prosím vás, chcete mi říct, že dneska se o něčem s učitelkama diskutuje na skupinovém třídním whatsappu? 8o Já si teda s pár učiteli za svůj studentský život sama užila. Zažila jsem pěkně zlý zamindrákovaný lidi, zároveň ale ty fajn, co učili s láskou.
Tenhle rádoby pokrokový systém mě teda děsí a docela dost učitele lituju :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
14.9.21 19:16
@Wani píše:
Ucitelka podle me jednala spravne. Povinnost to asi hlasit nema, ale prijde mi lepsi je ohlasovat. Nepamatuji si, ze by nam ucitele davali casto písemky bez oznameni. :think:
Často ne, ale nám dávali. Obzvlášť, když jsme dělali bordel. Za trest :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24187
14.9.21 19:16

@Murka desetiminutovky/petiminutovky nejsou oznamované. Píší je adhoc na začátku hodiny.

Jako chybu učitele to nevidím. U nás byl vloni při onlinu také snaha, aby byla oznamovana každá takováto písemná, ale neprošlo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
14.9.21 19:17
@Trojlístek píše:
Vyjmenovaná slova určitě nejsou učivem 2.třídy. Tím u mě tvá diskuse pozbyla na důvěryhodnosti. @Murka

Ok, omlouvám se, sypu si popel na hlavu. Vyjmenovaná slova jsou učivem třetí třídy. Je to důvod k tomu, aby je osmáci neovládali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
14.9.21 19:21

Ja vzdycky rikam, ze kdyz ma polovina tridy petky, ctyrky, tak je to vizitka hlavne ucitele/skoly. Pisemky se u nas hlasi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16448
14.9.21 19:21

Tak to je zoufalost. V osmičce to musí umět i úplný ignorant!

4. třída - něco je ohlášeno (hlavně čeština, často den dopředu) a něco ne. Pravidelně se ohlašuje AJ týden dopředu (slovíčka).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí