Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky mám dotaz. Mám doma ani ne týdenní miminko a slyším, že se mu špatně dýchá přes nosánek. Jako by měl ucpaný, ale spíš tak sucho jak kdyby tam měl, ne ani rýmu. K doktorce jdem zítra. Máme raději někam zajet nebo myslíte, že zítra ráno to stačí? A co se tak malému mimču dává na to? Díky za rady
@simka0 jestli kojis, tak mu tam muze zatekat mlicko pri kojeni, ja po ranu tahala pravidelne zdrcle MM z nosu
pokud mu z nosi netece, tak bych mu tam maximalne strikla trosku morske vody, vic nic. Jinak se u techto miminek odsava odsavackou, ale to je zbytecne, pokud dycha volne nosikem.
@blumen Bohužel nekojím
Z nosu mu neteče, jen slyším, že se mu špatně dýchá tím nosem, jakoby tam měl sucho nebo nevím jak to popsat
Mám doma Quix, tak ten může?
@simka0
tak zkus hodit pres kraj postylky mokrou plenu, vzduch to zvlhci a treba se to zlepsi, ja to musela delat v zime hodne-mala se i trosku jakoby dusila tim suchych vzduchem ![]()
@simka0 raději Sterimar a když budete v lékárně, kupte rovnou odsavacku kdyby se to horsilo…
Zkus libenar, je to jen fyziologicky roztok, takze muzes kolik chces, kdy chces. Jsou to takove ampulky, ktere proste fiknes do nosiku. Ja dala klidne i pul ampulky na jednu dirku. Proplachne to pekne ten nosik. Nam u maleho, kdyz byl miminko, hodne pomahal. Pokud nemate teplotu, tak bych doktorku zatim neresila. Az kdyztak zitra teda…
@simka0 skoc do lekarny, ten Libenar bude jeste lepsi a jinak holky radi dobre
@simka0 používali jsme Libenar preventivně každý den, vždy jsem stříkla a zbytek vyhodila, tak mi to řekla doktorka, prý se v tom zbytku můžou usadit bakterie
Děkuju
Zkusím ten Libenar a tu mokrou plenku. K doktorce máme stejně zítra se jet nahlásit.
Ještě se mu udělal na tvářičce a pod paží takový puchýř, ale splasklý, s tím máte někdo zkušenost co by to mohlo být?
@Bejbyy píše:
Jinak naše B chrčel do snad 10m, prý úzký trubky
Tím to taky může být nebo to může dělat nedovyvinuté měkké patro. Ale zvlhčením nosní sliznice se každopádně nic nezkazí.
Ahojky holky, můžete mi poradit. Máme 5 ti měsíčního chlapecka a uz tak týden máme velkou rýmu, spí krasne akorát tak 2× za noc musíme odsavat odsavackou na vysavač, vše je v pohodě akorát maly před tím krásné brblal a teď už ne a když se smál tak na hlas a teď uz když si hraném nebo čteme či zpívané tak směje má radost, ale už nevydá skoro ani hlásku..
myslíte nemohli jsme mu tam tim odsáváním něco poškodit? Díky za odpověď Zbynek