Cucání palce u miminka

2453
4.2.16 12:06

Cucani palce u miminka

Holky, poprosim vas o radu ci názor. trimesicni syn si asi tak tyden, mozna dele, intenzivne cuca palec. dela to při hladu a i jen tak, když se nudi, proste dost často. ne, ze bych se z toho hroutila, jen nemam zkušenost. první syn nechtel dudlika a ani palec nikdy necucal. tomuhle jsem dudlik několikrát nabidla když byl uplne malicky, nechtel, plival, tak nedavam. mam mu ho ted zkusit nebo nechat ten palecek? co myslite, ze je mensi zlo? uz tam zacina mit mozol :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1719
4.2.16 12:08

Za me urcite mensi zlo je dudlik. ten pozdeji seberes, palec tezko :lol:
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
4.2.16 12:10

Vidim to stejne - zkusit dudlik. v dobe, kdy detem rostly zuby ho malem rozhryzaly, nevim, jak by dopadnul palec :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
4.2.16 12:12

Znam i lidi s placatym palcem, diky intenzivnimu cucani v detstvi :D zkusila bych ten dudlik, ten se pak odnauci snaz :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4798
4.2.16 12:15

Nebo zkusit dát do ručičky kousátko..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Martina321
4.2.16 12:16

@peta81 no za mě zkusit vnutit dudlík nebo dát rukavici. Do dnes mě mrzí že sem to neutla hned. Jsou mu dva, na palci mozol jako blázen, začal ve čtyřech měsících. Když sem to říkala dětský tak mi řekla ať ho nechám, že je malej, ale fakt mě to mrzí. Teď složité odnaučujeme, rukavici sundá, náplast i obvaz taky. Naštěstí je celkem rozumnej a chápe, že se to nemá dělat, takže už necucá při usínání, ale v noci je to reflex a strčí ho tam automaticky. :pocitac: příště už bych stejnou chybu neudělala. Jo a ten hořkej lak na kousání nehtů taky nepomáhá, cucal to i s tím. U nás už je to teda v takový fázi, že přes den necucá, na usnutí taky ne, ale v noci je to tak silně zautomatizovaný, že ho tam v polospánku prostě strčí. :zed: takže za mě, fakt odnaučit hned.

• Citovat
  • Upravit
6842
4.2.16 12:24

Seber prst dokud je čas, nabídni dudlík, kousátko, dej rukavici, cokoliv…
Dcera má 3 roky a stále si ve spaní cucá prsty :roll: má na nich mozol a křivé zuby :( nefunguje, domlouvat, motivovat, trestat, strašit…
Jako malá taky dudlík plivala a já to neřešila, s tím, že z toho vyroste… tak vyroste možná v 16 letech… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
4.2.16 12:34

Ok, diky za rychle reakce, vypada to jednoznacne. Vim, ze se palec blbe odnaucuje, kdysi jsem byla jako au-pair v anglii a tam jsem odnaucovala sedmiletou. Jen jsem si proste nebyla jista jestli tohle nebude nejake prechodove obdobi nebo, ze je to bezne a zase to prejde :nevim: takze nebudu nic pokouset, zkusime dudlik, kousatko nebo neco. Dik!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
4.2.16 12:47

@peta81 Rady dej dudlík jsou sice fajn, ale moje malá dudlík nejdřív nechtěla, pak ho vzala na milost okolo toho 3. měsíce, ale v půl roce se mi na něj zvesela vykašlala a jede palec. Většinou tedy jen na spaní nebo když má hlad.
Když jí rostly zuby, měla ho slušně okousanej, tak měla pár dní rukavičku. Kousátko, dudlík, cokoliv žužlacího do ruky nechce, nejpozději po minute to letí. U nás je ten problem, že ona potřebuje kontakt kůže na kůži, takže šidítka prostě nebre.
Už jsem nad ní zalomila hůl a jen se modlím, aby z toho „usínání u palce“ vyrostla. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
4.2.16 12:48

A já zase přidám opačný názor. náš prostřední jel palec asi od 3 do 8m pořád, v 8m sám od sebe přestal. já dudlík ani nezkoušela, nelíbí se mi :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
4.2.16 12:52

@peta81 moje děti také nic nechtěly… Naše 3. dítko si cucalo palec. Je to praktické - paleček je stále pro ruce, neupadne na zem jako dudlík, dítko si ho může cucat i v noci a tak dobře spí. ALE je neuvěřitelně těžké pak dítě cucání palce odnaučit :nevim:

Když jsem odnaučování řešila, jedna známá se mi přiznala, že si palec cucá i v dospělosti, když je doma sama :zed: Nám se to nakonec povedlo ve 4 letech odnaučit. Ale byl to opravdu boj!

Takže za sebe bych raději dávala dudlík… A přes ručičku přetáhla rukávek a udělala rukavičku - jestli máš toto oblečení (někdy se to používá, aby si děti neškrábaly obličej).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.2.16 14:22

@peta81 za mě menší zlo dudlík - ten se dá odbourat snadno, palec ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2730
4.2.16 14:26

@Martina321 @peta81
U nás nepomohl ani Kajenský pepř :lol: dceři je přes tři roky a palečkuje pořád :zed: při usínání a s jejím oblíbeným plyšákem (toho tahá od doby, kdy jsem jí sebrala mazlící deku) :zed: Začala cca ve 4 měsících, ideálně toho zlozvyku hned zbavit - ideálně rukavičky na noc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
4.2.16 14:41

Nabídla bych určitě dudlík ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
4.2.16 15:31

@wittis U nás teda rukavicka nepomohla, cumlala přes ní, rukavice durch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí