Prasklina pod pindíkem

704
3.2.16 13:19

Prasklina pod pindíkem

Dobrý den,
prosím o radu, co použít na prasklinku pod pindíkem u 8m miminka. Je to na místě, kde se pindík dole spojuje s varlátkama (takže je ta prasklinka téměř celý den zakrytá, jak pindík leží). Jde to jakoby do živého, asi jako když si špatně utřete ruce a mezi prsty se vám udělá taková živá prasklinka. Mám na to dát Rybilku? Nebo něco jiného?
K doktorce se mi s ním nechce, teď tam bude plno dětí s chřipkou, tak aby kvůli takové „maličkosti“ ještě nechytil nějaký vir :roll:

Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
49159
3.2.16 13:24
@Evelynka82 píše:
Dobrý den,
prosím o radu, co použít na prasklinku pod pindíkem u 8m miminka. Je to na místě, kde se pindík dole spojuje s varlátkama (takže je ta prasklinka téměř celý den zakrytá, jak pindík leží). Jde to jakoby do živého, asi jako když si špatně utřete ruce a mezi prsty se vám udělá taková živá prasklinka. Mám na to dát Rybilku? Nebo něco jiného?
K doktorce se mi s ním nechce, teď tam bude plno dětí s chřipkou, tak aby kvůli takové „maličkosti“ ještě nechytil nějaký vir :roll:Díky :kytka:

zkus kalciovku, tím nic nezkazíš a musíte víc větrat pindíka.. jinak se to nezahojí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
3.2.16 13:26

@Evelynka82 Rybilkou nic nezkazis.Nebo Aviril, tim vzdy krasne vylecim i velke opruzeniny.Zkus mu v plince dat pindika nahoru, at se to nezaparuje, ale spis at to vyschne a rychleji zahoji.Nebo uvar cerny caj a potri to tim namocenym pytlikem caje, ten tein krasne hoji. Muzes cajem i potrit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
3.2.16 13:34

Malej měl ošklivou opruzeninu, mazala sem sudokremem a nic se neměnilo. taky to měl pod plínkou a mít doma nahý dítě který neposedí taky enni žádnej med, tak sem radši zašla k dr. domluvila sem se s ní po telefonu a přišla sem v době kdy už tam nemocný děti nebyli, namazala mu to novikovem, krásně to zaschlo a rychle se to zahojilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.2.16 13:37

@Evelynka82 rybilka, sudokrém, ideální je imazol. Dobře otírat, né vhlčené ubousky, nech to pokud možno větrat - ano, i takové místo jde vyvětrat, důkladně osuš, namaž.. za pár dní bude klid ;) a sleduj, aby se to nezanítilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
3.2.16 13:38

@Evelynka82 syn to taky měl několikrát, jestli kojíš, potři to mateřským mlékem, nech zaschnout. nebo kalciovou mast. jinak pokud to není opruzenina, tak to je potřeba mazat, ne sušit, takže bych na to Rybilku ani Sudocrem či černý čaj nedávala, ale právě promazávala. Jako když máš na rtu prasklý koutek.

• Citovat
  • Upravit
83
3.2.16 14:00

@Evelynka82 Chce to sušit - při balení do plenky dát pindíka nahoru. Mazat to něčím, co vysušuje. Rybilka, Aviril. Ale mrkni jak to vypadá - zda to není hluboké. Pokud by to bylo hlubší, raději bych s tím k dr zašla. U těch kluků je to citlivá oblast. Pokud je to zanícené, dej na to Ophtalmo - Framykoin mast. Je to sice určené do očí, ale předepsala mi to dr k ošetřování zůžené předkožky, když ji přetahujeme a vznikla by prsklinka. A stalo se, prasklinka vznikla- neměla jsem v prstech takovej cit. A mast pomohla parádně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13751
3.2.16 14:02

@Lizzi tak pokud je to „mokré“, tak je potřeba to vysušit, aby se to začalo hojit.

@Evelynka82 taky bych to potírala hodně silným čajem, ten je na vysušování skvělý. A až to zaschne, tak promazávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí