Strach u 10m miminka

5702
3.2.16 11:53

Strach u 10 m miminka

Maminky prosím vás, bálo se vaše dítě kolem toho 8-10 měsíce? Já nevím zda je to normální. Můj 10 měsíční syn se leká a bojí. Má silnou separačku už od 7 měsíce. Ale co začal lézt, asi tak měsíc na zpět, až prehnaně reaguje na různé zvuky. Bojí se třeba pračky a to i když nepere. Když ho mám v náručí je statečný, ale jakmile je sám na zemi i kdybych stála přímo u něho je to problém. Nebo třeba slyší štěkat psa zpozorní a poslouchá, přitom ukazuje ven. Musím to ignorovat, jakmile bych řekla, že to štěká venku pejsek. Následoval by hysterický řev a úprk ke mně. To samé když jede vlak, traktor atd… přitom když jsme venku v kočárku, nic mu nevadí. Někdy stačí abych něčím nechtěně vrzla, nebo mi něco spadlo a vyvolá to ten samý hysterický pláč. U dcery nic podobného neznám. Jinak musím říct, že mu treba cizí osoby nevadí, jde ke komukoliv. V noci se mi i občas s hysterickým pláčem budí. Setkala jste se s tím některá u svých ratolestí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8959
3.2.16 12:16

Jsou to pro něj nové věci, nové zvuky, je jasné, že se bojí, když nechápe o co jde.. Důležitá je tvoje reakce.
Já si u syna matně pamatuji, že na něco jsem nereagovala a něco vysvětlila.. Např. když venku štěkal náš pes, tak jsem v klidu řekla, že pejsek chce něco povědět jinému pejskovi a že se na ně podíváme z okna.. Vzala jsem ho do náruče a koukali jsme na našeho psa, jak štěká.. :mrgreen: Když to viděl, tak se nebál.. To stejný např. s popelářama, když venku mlátili s poplnicema… atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30972
3.2.16 12:40

Dcera byla hrozne lekava, vadil ji jakykoliv hlasitejsi zvuk (pracka, vysavac. mixer, popelari, motorky, startujici auta, letadlo, bouchnuti dveri, i krik deti…). Je ji 3,5, porad to nema rada, ale ted uz si jen zacpe usi, nehysterci, nejanci, nebreci. Jinak ukazat poklidne puvod zvuku u nas moc nepomahalo (nejuzasnejsi byly dva mesice, kdy delali pod nami v byte rekonstrukci, to jsme tam chodili skoro denne na pany s vrtackou, ale stejne).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.2.16 12:41

@radka101 jsou to nové věci, nezná to.. ukazovat, vysvětlovat. Nám třeba pomohlo nalepit na pračku obrázky.. pak k tomu začal lézt, ukazovat, pak jsem ji pustila, když tam byl, soustředila ho na zvířátka a pochopil, že to nic nedělá, jen to řve.. u nás byl hrozný problém třeba zvonek, to fakt ječel strašně.. nebo vysavač.. Ale postupně jsme to odbourali. Teď se sice lekne, ale už jen kouká a ukazuje ke dveřím.. chce to trpělivost, on neví, že je to jen zvuk, že mu to neublíží ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
3.2.16 12:42

Malej má taky 10 měsíců, taky se občas lekne, ale že by se lekal každýho zvuku to ne. včera se třeba lek když jsme byli na procházce a projelo kolem nás rychel auto, nebo se lekne když se na něco soustředí a někdo příde do místnosti. Třeba ta pračka ho neděsí vůbec naopak ho dost láká zvlášt když pere, chodí bse koukat jak uvnitř lítá to prádlo :) V noci se taky občas vzbudí s pláčem, ale stačí pohladit a spinká dál.
asi máte lekavější dítě, všechno je pro něj nové, malej byl na hluk zvyklej od narození. Za chvilku bude chodit, všechno prozkoumá a zjistí že se nic neděje a bát se přestane :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5702
3.2.16 14:08

@Lejaa @Hobitka @martina.se @Kriss Tina Děkuji za reakce. Vysvětlování, právě nezabírá spíš naopak. Budu věřit, že to časem přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
3.2.16 14:47

Určitě to přejde..a určitě nepřestávej vysvětlovat:-) Je to normální věc, tím, že z toho budete třeba dělat tabu to bude akorát horší.. Musí pochopit, že o nic nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.2.16 15:04

@radka101 přejde, vytrvej.. u nás to trvalo víc jak půl roku - co se týče třeba domovního zvonku.. mixér nesnese dodnes :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí