Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, přestěhovala jsem se s dcerou a matkou do bytu v Praze. Bydlíme zde, již 2 rokem a musíme pravidelně 2× ročně čistit odpady, neustále se nám ucpávají. Pokažné jsem objednala jinou firmu. Pánové byli vždy velice rychlý, ale jak poznat, že svoji práci udělali pečlivě. Máte i Vy nějaké zkušenosti. Dnes najít dobrou firmu, která svoji práci odvede, jak má je zázrak. Už přemýšlím i o přestěhování, jsem bezradná.
![]()
Problém určitě nebude ve firmě, která odpady čistí, ale v těch, kdo odpad používá.
Nemusí to být u vás, ale pokud bydlíte v domě, kde je více rodin a vy dole, tak to může být i vinou sousedů.
@Sabinanejedlikova píše: Žádný ze sousedů tyto problémy nemá.
tak musíte v mezičase, kdy vám to přijde spravit firma, také používat čističe odpadů z drogerie ![]()
@Sabinanejedlikova píše: Žádný ze sousedů tyto problémy nemá.
A nemáte prostě nějaký zlozvyk, který to ucpávání způsobuje? A v minulém bydlišti byly třeba širší trubky, tak se to neprojevilo? Třeba vylívání lógru z kafe do umyvadla/dřezu, holení chlupů a splachování vlasů do odpadu… v kuchyni si dejte do dřezu sítko, ať se v něm ty hrubé nečistoty zachytí a vyhodí se do koše…
Normální odpad se neucpe tak, že je dvakrát ročně potřeba firma. A čistíte občas sifón? To taky pomůže.
Případně, víte, v jakém místě se to ucpává? Nemáte tam ty trubky nějak blbě položené, nějak ohnuté do blbého úhlu, nebo s malým sklonem, že se to snadno zanáší?
Tak to musíte pravidelně čistit a proplachovat něčím i samy. Ocet, jedla soda, nebo necim z dorgrie. Já čistim pravidelně odpad ve sprchovym koutě a je tam vždycky hromada vlasů, že se nestacim divit kde se to tam bere. V kuchyni mám ve dřezu sitko, ale taky se mi často ucpava když se tam dostane nějaký zbytek.
Mě pán od čištění doporučil místo sajrajtů proplachovat vroucí vodou se saponátem typu Jar. Jinak platí, že pokud do odpadu lejete oleje z vaření, tak se vám bude ucpavat, protože se to neodplaví vše a začne se na to lepit další odpad. Takže sítka na větší bordel, oleje mimo odpad a když bude mastné nádobí tak po umývání prolít vroucí vodou se saponátem.
A co se ucpává? Odpady z umyvadla, wc?
V rodném bytě tyto problémy byly u vany. Možná staré trubky (v šachtě jsem se trubek pomalu bála chytnout, měla jsem pocit, že to nikde nedrží), možná nánosy z koupele, z pračky (hadice vedla do vany).
Ucpávání wc - většinou ve spodních patrech - hlavně vlhčené ubrousky - to mi říkal známý, že to opakovaně řešili…
Asi bych si pozvala instalatéra, aby zjistil problém a dalo se mu předejít. Nám se odpad ucpal v novém bytě velice rychle po přestěhování a instalatér pan Musil, nám oznámil, že je potřeba odpady vyměnit, aby k tomu nedocházelo.