Udání na hmotku a ospod

Anonymní
9.3.22 13:59

Udání

Hlásí hmotka a ospod návštěvy dopředu?

Příspěvek upraven 10.03.22 v 09:59

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76805
9.3.22 14:05
@Anonymní píše:
Jedná známá má 4 děti (s několika tatínky),je na děti sama.
Pobírá hmotnou nouzi, domů si nastěhovala kamaráda samozřejmě na černo, který ji platí nájem atd. Od mého kamaráda si půjčila 16.000, které na hmotku samozřejmě taky nepřiznala.. bohužel se, ale o děti špatně stará.. hulí trávu celý den, první co ráno udělá je, že si jde zahulit trávu.. domů si tahá samé fetaky od kterých si kupuje trávu a i ji před dětmi v pohodě hulí z kýblu. Doma má šílený bordel a špínu, dětem moc nevari a děti nemají kolikrát co jíst, sama mi naposled když jsme se viděli řekla, že chtěla o víkendu od bývalého půjčit peníze, protože neměla dětem o víkendu co jíst.. děti jsou zanedbané a špinavé..po dětech celý den jen řve a i jim sprostě nadává.. bydlí ve 4 patře a jde to slyšet až ven.. párkrát ji udala sousedka na sociálku, ale nic se nestalo.. takže jsem ji udala na ospod i na hmotku já před týdnem.. když ji udala sousedka tak si uklidila aby právě neměla problemy.. hlásí hmotka a ospod návštěvy dopředu? Zajímalo by mě, jak to dopadlo, jak to zjistit?

pokud je to všechno pravda, jak myslíš, že to dopadne?
pokud někdo na kontrolu přijde a zjistí, že děcka nejsou týraná, občas dostanou najíst, tak co? tak nic - milující matka má přednost před ústavní výchovou (a také je to o dost levnější), až děcka půjdou do povinných předškoláků a pak do školy, dostanou zadarmo obědy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
9.3.22 14:25

Sociálku povětšinou míra úklidu zajímá až jako poslední - respektive, jen bordel není důvod pro nějaké divočiny.
Napsala jsi do udání užívání drog i před dětmi? Socka může požadovat testy na drogy, může nastavit dohled, může ji chodit pravidelně kontrolovat. Záleží, v jakém jsou děti stavu - co se týká výživy i výchovy, jeslti chodí do školy, tak i případný výsledky ve škole (socka si vyžaduje zprávu i ze školy).
Pak už záleží na jednání jednotlivých pracovnic. Obecně má pravdu Stinga - pokud to jen trochu jde, děti se nechávají v rodině, je to pro ně často lepší než vykořenění někde v „děcáku“, ale při opakovaných problémech se rodiny hlídají.

Pokud chceš vědět víc, můžeš si na sociálku dojít osobně - osobně se soc. pracovnicí promluvit, to bude mít nejspíš větší váhu, než nějaký anonymní dopis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4058
9.3.22 14:26
@Anonymní píše:
Pobírá hmotnou nouzi, domů si nastěhovala kamaráda samozřejmě na černo, který ji platí nájem atd. Od mého kamaráda si půjčila 16.000, které na hmotku samozřejmě taky nepřiznala.. bohužel se, ale o děti špatně stará.. hulí trávu celý den, první co ráno udělá je, že si jde zahulit trávu.. domů si tahá samé fetaky od kterých si kupuje trávu a i ji před dětmi v pohodě hulí z kýblu. Doma má šílený bordel a špínu, dětem moc nevari a děti nemají kolikrát co jíst, sama mi naposled když jsme se viděli řekla, že chtěla o víkendu od bývalého půjčit peníze, protože neměla dětem o víkendu co jíst.. děti jsou zanedbané a špinavé..po dětech celý den jen řve a i jim sprostě nadává.. bydlí ve 4 patře a jde to slyšet až ven.. párkrát ji udala sousedka na sociálku, ale nic se nestalo.. takže jsem ji udala na ospod i na hmotku já před týdnem.. když ji udala sousedka tak si uklidila aby právě neměla problemy.. hlásí hmotka a ospod návštěvy dopředu? Zajímalo by mě, jak to dopadlo, jak to zjistit?

Spis si na ten ospod zavolej a zeptej se jich primo.
Samozrejme ze to postrada smysl, kdyz to ty pipine rikaj dopredu. Smrad tam je citit asi tak i tak, ale kvuli tomu ji deti neodeberou. Fakt by bylo nejlepsi udelat prepadovku :think:.
Jak ja tyhle smazky a spiny nesnasim :roll:,jen to pomysleni, ze jsou v tom deti, chudaci :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4058
9.3.22 14:27
@Anonymní píše:

A nevis, co ty tatinkove? To asi taky zadny ajnstajnove nebudou, co.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.22 14:40

@marcellia tatínek nejstaršího dítěte si na sebe nechal napsat i ostatní 2 děti, ikdyz nejsou jeho..zažádal si před Vánocemi aby mu ty 3 děti daly do péče, bohužel proběhl soud a děti mu do péče nedaly.. ostatní„tatínci“ se nezajímaji..
Takže myslíte, že když zavolám na ospod a hmotku, že mi sdělí jak to dopadlo?

• Citovat
  • Upravit
31287
9.3.22 14:49
@Anonymní píše:
@marcellia tatínek nejstaršího dítěte si na sebe nechal napsat i ostatní 2 děti, ikdyz nejsou jeho..zažádal si před Vánocemi aby mu ty 3 děti daly do péče, bohužel proběhl soud a děti mu do péče nedaly.. ostatní„tatínci“ se nezajímaji..

Do telefonu ti určitě nesdělí nic. Když přijdeš osobně, tak něco asi jo, ale úplně si nemaluj, že by ti řekli vše. Kauzy ohledně nezletilých dětí jsou chráněné velmi přísně. Ty jakožto oznamovatel budeš mít nějaká práva ohledně možnosti informování, ale ani tak tě nejspíš nenechají třeba nahlídnout do spisu, a pokud tak jen do části.
Nicméně, osobní návštěvou nic nezkazíš - minimálně dáš vědět pracovnicím, že nejsi nějaká anonymní „blbka“, co si možná vymýšlí a chce jen škodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4058
10.3.22 07:00
@Anonymní píše:

To si myslim, ze nejspis ne, ale ja myslela zeptat se na to, jestli tam pojedou bez predchoziho oznameni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4058
10.3.22 07:01

…aby nemela prave tu moznost, se na navstevu pripravit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80119
10.3.22 07:27

A co to čtvrtý dítě? 1+2=3, ty píšeš o čtyřech. A nechápu, o jakou hmotku jde, co to je za úřad? No pochybuju, že by se i po udání něco změnilo. Možná tam semtam dojde kontrola a to bude všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33522
10.3.22 07:52

@inkakřivák hmotka = dávky v hmotne nouzi.
Mám za to, že to vyplácí úřad práce, ale nejsem si jistá. Je jich několik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33522
10.3.22 07:55
@Anonymní píše:

Nic takového ti sdělit nesmí, ani osobně. Protože tebe se to netýká. Leda bys výjimečně narazila na nějakou drbnu, která se nebojí riskovat.
Můžou ti říct obecné informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80119
10.3.22 07:59

@adresa Právě že vím, že hmotka jsou dávky, ale úřad? A když budu v nouzi a někdo mi půjčí, tak to musím přiznat? Já netuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.22 08:00
@Anonymní píše:

Z vlastní zkušenosti nahlášení něčeho obdobného vím, že bohužel se hlásí předem :roll:.. a ještě když se to tomu dotyčnému „nehodí“, tak si domluví, že přijdou v jiný den :roll:

• Citovat
  • Upravit
33522
10.3.22 08:06
@inkakřivák píše:
@adresa Právě že vím, že hmotka jsou dávky, ale úřad? A když budu v nouzi a někdo mi půjčí, tak to musím přiznat? Já netuším.

To „udala jsem ji na odspod i na hmotku“ chápu tak, že na ospod napsala kvůli špatně peci o děti a na úřad práce ohledně zneužívání dávek v hmotne nouzi.

Jestli se na žádosti o dávky má uvádět půjčka nevím, pochybuji, že to někdo dělá protože půjčka by se měla správně vrátit a proč si kvůli půjčce snížit dávky.

Mě spíš zaujala ta informovanost uplne o vsem, dokonce i o tom, co „známá“ uvedla neuvedla do žádosti o dávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat