Zapomenuty listek na peníze na konci měsíce

116
8.3.22 09:59

Zapomenuty listek na peníze na konci měsíce

Ahoj holky, nemam s tím vůbec zkušenosti. Jsem na nemocenske. 28.2. jsem volala na gyndu (vzdy mam k poslednimu v mesici volat) aby mi vypsali listek na peníze. Sestrika rekla ze uz to posílala. Peníze mi chodi vždy 2. K měsíci a teď nic. Tak jsem v pátek na gyndu volala a byla tam jiná sestřička a zjistila že mi ten listek na penize neposlali 🤦 takže to poslala v ten pátek. Nevíte kdy přibližně mi přijdou penize? Už jsem téměř na nule a nevim co delat🤷

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
8.3.22 10:07

Ahojky, ja jsem uplne ve stejne situaci. Na fu gyndu jsem volala az vcera, takze listek poslany vcera…
Kazdopadne nemocenska nechodi pravidelne.. Ja jsem mela prvni mesic taky hned 2 a dalsi az po 10… :think: Je to pry normalni, oni maji cas tusim 30 dnu…

• Citovat
  • Upravit
37144
8.3.22 10:09

Mají na to 30 dní od dodání těch podkladů. Záleží na úřadě no, manželovi to teď přišlo týden po poslání toho lístku na peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
8.3.22 10:09

No ja jsem na nemocenske od listopadu a zatim vzdy k druhému to prislo 😀 tak nevim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
8.3.22 10:20
@Raduusg píše:
No ja jsem na nemocenske od listopadu a zatim vzdy k druhému to prislo 😀 tak nevim..

Jak píše @Kriss Tina od podání dokumentu na to má sociálka 30 dní.. to už je teď fakt buď anebo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7978
8.3.22 10:20

@Raduusg když jsme měli školení ze sociálky, tak nám bylo řečeno, že lístek na peníze lze poslat kdykoliv v měsíci (nemusí to být k poslednímu dni) a že sociálka má asi 3 výplatní termíny, takže si myslím, že Ti to vyplatí v tom nejbližším možném. Kolikátého to je netuším, předpokládám, že to bude někdy v první polovině měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7978
8.3.22 10:21
@Veru1987 píše:
Jak píše @Kriss Tina od podání dokumentu na to má sociálka 30 dní.. to už je teď fakt buď anebo…

no to podle mě u lístku na peníze neplatí. Když se pošle ke konci měsíce, tak se to vyplatí hned na začátku následujícího měsíce. Takže pokud se pošle později, tak předpokládám, že to vyplatí hned v tom následujícím výplatním termínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
8.3.22 10:22
@Lucka1111 píše:
no to podle mě u lístku na peníze neplatí. Když se pošle ke konci měsíce, tak se to vyplatí hned na začátku následujícího měsíce. Takže pokud se pošle později, tak předpokládám, že to vyplatí hned v tom následujícím výplatním termínu.

jooo ale když nepošlou tak urgovat to nejde… prostě 30 dní na to mají, to zpracovat. I když předpoklad že pošlou co nejdříve tam určitě je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7978
8.3.22 10:28
@Veru1987 píše:
jooo ale když nepošlou tak urgovat to nejde… prostě 30 dní na to mají, to zpracovat. I když předpoklad že pošlou co nejdříve tam určitě je.

takže v tom případě mají 30 dní na každý lístek na peníze? Když se pošle 31. den v měsíci, tak na to mají taky těch 30 dní? To je divné ne? Ten lístek na peníze je úplně jedno který den v měsíci se pošle, jen podle toho kdy se pošle, tak podle toho se to vyplatí v určitém termínu. Klidně jako lékař mohu všechny lístky na peníze posílat v polovině měsíce. A vyplatí to v nejbližším termínu. Ne až za 30 dní. Jediná situace kdy se to musí poslat k poslednímu dni v měsíci je u osob v exekuci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
8.3.22 10:31
@Lucka1111 píše:

Ze zákona na to mají 30 dní, že se to většinou stihne mnohem dřív je věc jiná. Každý ten lístek posílá jindy, každý úřad má třeba jiný počet lidí k vyřizování, tak to někomu pošlou dřív a někomu později. Nemusí to být pravidlo, že to pošlou hned v tom nejbližším. Taky tam hraje roli asi i lidsky faktor, já teda byla na neschopence před 3 lety naposled, ale stačilo aby měla ta úřednice co mě vyřizovala dovolenou a hned to mělo zpoždění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36148
8.3.22 10:38

No asi tě bude muset zasponzorovat otec dítěte, když nemáš žádnou rezervu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.22 10:46
@Raduusg píše:
Ahoj holky, nemam s tím vůbec zkušenosti. Jsem na nemocenske. 28.2. jsem volala na gyndu (vzdy mam k poslednimu v mesici volat) aby mi vypsali listek na peníze. Sestrika rekla ze uz to posílala. Peníze mi chodi vždy 2. K měsíci a teď nic. Tak jsem v pátek na gyndu volala a byla tam jiná sestřička a zjistila že mi ten listek na penize neposlali 🤦 takže to poslala v ten pátek. Nevíte kdy přibližně mi přijdou penize? Už jsem téměř na nule a nevim co delat🤷

Není náhodou nemocenská respektive PN elektronická? Jsem také na PN a žádný lístek nemám. Jsem tedy v izolaci.

• Citovat
  • Upravit
4134
8.3.22 10:54
@Anonymní píše:
Není náhodou nemocenská respektive PN elektronická? Jsem také na PN a žádný lístek nemám. Jsem tedy v izolaci.

Není to doslova „lístek“, ale při delší nemoci musí doktor poslat "potvrzení o trvání dočasné pracovní neschopnosti. Jinak dotyčný nedostane vyplacené peníze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101920
8.3.22 11:05
@Lucka1111 píše:

Plati to stale, to ze stihaji a posilaji vetsinou obrazem, nic nemeni na faktu, ze na to maji 30 dnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101920
8.3.22 11:07
@Lucka1111 píše:
takže v tom případě mají 30 dní na každý lístek na peníze? Když se pošle 31. den v měsíci, tak na to mají taky těch 30 dní? To je divné ne? Ten lístek na peníze je úplně jedno který den v měsíci se pošle, jen podle toho kdy se pošle, tak podle toho se to vyplatí v určitém termínu. Klidně jako lékař mohu všechny lístky na peníze posílat v polovině měsíce. A vyplatí to v nejbližším termínu. Ne až za 30 dní. Jediná situace kdy se to musí poslat k poslednímu dni v měsíci je u osob v exekuci.

Ano, maji 30 dni na kazdy lístek a je uplne jedno kdy byl vystaven, prostě od vystaveni ci dodani posledniho podkladu od zamestnavatele bezi ta 30 denni lhuta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat