Rodičovský příspěvek a neschopnost
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Pokud nenastoupíte zároveň na RD, což asi ne, když budete dál marodit, tak ano.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucad77 píše:
Pokud nenastoupíte zároveň na RD, což asi ne, když budete dál marodit, tak ano.
No, je otazka s cim marodi…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše:
RP a nemocenská se nijak neovlivňují.
No, tohle taky neni vzdy pravda, treba nemocenska v souvislosti s porodem a sestinedelim se s rodicakem ovlivnuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
No, je otazka s cim marodi…
Já myslela, že na RD se nemůže marodit s ničím. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucad77 píše:
Já myslela, že na RD se nemůže marodit s ničím.
To nemuze, ale taky se ji muze stat, ze ji po šestinedělí tu neschopenku ukonci a nazdar. I kdyby ona na RD nastupovet nechtela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
To nemuze, ale taky se ji muze stat, ze ji po šestinedělí tu neschopenku ukonci a nazdar. I kdyby ona na RD nastupovet nechtela.
Já myslím, že mít neschopenku déle než do konce šestinedělí ani nelze, pokud teda není vystavená na nějakou jinou diagnózu než rizikové těhotenství.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucad77 Tak přesně k tomu smeroval muj komentar s cim marodi, ono i se spoustou jinych diagnoz ji mohou ukoncit s tim, ze o dite se starat zvlada.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
S nohou měla jsem 6 x přetrhane vázy a bolí mě to často.
Takže jste zároveň těhotná a máte v tom dubnu porodit a myslíte, že vás na té neschopence nechají dál, jestli to správně chápu? To nevím, jak to je. Jestli nemá rodičovská dovolená před pracovní neschopností nějakou „přednost“ nebo tak něco.
Protože to se státu asi moc nerentuje vyplácet jedné osobě nemocenskou i rodičák. Něco jiného by bylo, kdybyste i po porodu, respektive šestinedělí, dál pracovala a dostala třeba angínu a potřebovala DPN na 14 dní, ale tohle je trochu jiná situace. Ale fakt nevím. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, od dubna začnu pobírat rodičovský příspěvek a jsem na neschopence a ještě nějakou chvíli budu, mohu tedy pobírat rodičovských příspěvek i když jsem na neschopence?