Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Sonča 12 my jsme 6člená rodina, taky jsme byli v bytě…všichni si na nás stěžovali, ale přitom sami dělali kravál…dole stará babka řvala do 3do rána, chlastala tam nebo co a budila nás i děti, nahoře zase schválně dupali, stěhovali nábytek a nakonec jim tam i řvalo mimino, na druhé straně zase štěkali psiska atd..takže jedinné řešení prodat byt, koupit dům a máme klid…ne oni, ale my…děti jsou od rána venku, štastné, spokojené a my s manželem taky. Kupte si špunty do uší, jinak nevím co poradit.
Pokud je to vase, nebo pronajem na dobu neurcitou, nacpala bych do toho prachy a odhlucnila strop. Zas takovou raketu nas to nestalo. Jinak se odstehovat a doufat, ze jini sousedi v jinym byte, budou lepsi
@Sonča 12 Já takové sousedy měla. Uřvaný, sprostý cigany na sociálce s dítětem a ještě se psem, kterej tam štěkal nebo jim tam sral, když ho nevencili. Sama jsem děti neměla, ale mám dva ovčáky a vůbec jsem pak neřešila, zdali na ně reagují a štěkají nebo moc dupou. Prostě drželi hubu, protože my to taky tolerovali, že tam nejsme sami a kdyby si někdo chtěl ztěžovat, prostě by měl smůlu pac v noci neobtězovali a že je přes den štvali sousedí a jejich pes, to nebyl můj problém
Což bylo jako tvůj případ. Pouze v noci s tím něco uděláš přes policii. My se tedy odstěhovali do domku, byt pro nás nebyl a je klid. Bydlíme a rekonstruujem zároveň a je to nejlepší.
Bohužel řešení není, pouze odstěhování a pro silné povahy pak schválnosti
@Jogrr malej je rok
@Micaella22 není to naše a smlouva se prodlužuje každý rok a jelikož stavíme domek, tak se nám do toho bytu vyrážet peníze nechtěj když víme že tu nezůstaneme, jinak by to byla dobrá rada děkuju
@dog.s nj jenomže to je ono, dokud jsme byli sami tak jsme to taky ignorovali ale teď nám jde hlavně o malou
@Sonča 12 a jiným sousedům to nevadí? Pokud tak řve, tak to musí rušit celý barák, ne? Přes den bych chodila spát s malou ven a v noci na babu volala policii
Byli u ní už všichni z bytovky i pán kterej je fakt kliďas a nic ho jentak nevytočí ale s ní to ani nehne, právě jsem si malou naučila na postýlku tak mi v kočárku neusne, musí sledovat kde se co šustne aby jí náhodou něco neuniklo
tu policii berem už jako krajní řešení když nebude jiná možnost, protože pak mám obavy že bude dělat naschváli, přes den spí malá jen po obědě, to není takovej problém, horší to je na večer kolem tý 19 hodiny to začnou a minule dokonce končili až v 1 ráno, nepomohlo ani to že tam přítel zvonil prostě neotevřeli a ječeli si dál, přitom jim muselo být jasný že to ostatní ruší když jsme tam zvonili, nechápu že jí nevadí že všichni víme co se u ní doma děje, tím myslím samý negativa
@Sonča 12 píše:
Byli u ní už všichni z bytovky i pán kterej je fakt kliďas a nic ho jentak nevytočí ale s ní to ani nehne, právě jsem si malou naučila na postýlku tak mi v kočárku neusne, musí sledovat kde se co šustne aby jí náhodou něco neuniklotu policii berem už jako krajní řešení když nebude jiná možnost, protože pak mám obavy že bude dělat naschváli, přes den spí malá jen po obědě, to není takovej problém, horší to je na večer kolem tý 19 hodiny to začnou a minule dokonce končili až v 1 ráno, nepomohlo ani to že tam přítel zvonil prostě neotevřeli a ječeli si dál, přitom jim muselo být jasný že to ostatní ruší když jsme tam zvonili, nechápu že jí nevadí že všichni víme co se u ní doma děje, tím myslím samý negativa
Volala bych policii a požádala, aby nezmiňovali konkrétně, kdo je volal. Oni to nemusí troubit, stačí, že řeknou, že jdou na oznámení sousedů
@Sonča 12 píše:
Byli u ní už všichni z bytovky i pán kterej je fakt kliďas a nic ho jentak nevytočí ale s ní to ani nehne, právě jsem si malou naučila na postýlku tak mi v kočárku neusne, musí sledovat kde se co šustne aby jí náhodou něco neuniklotu policii berem už jako krajní řešení když nebude jiná možnost, protože pak mám obavy že bude dělat naschváli, přes den spí malá jen po obědě, to není takovej problém, horší to je na večer kolem tý 19 hodiny to začnou a minule dokonce končili až v 1 ráno, nepomohlo ani to že tam přítel zvonil prostě neotevřeli a ječeli si dál, přitom jim muselo být jasný že to ostatní ruší když jsme tam zvonili, nechápu že jí nevadí že všichni víme co se u ní doma děje, tím myslím samý negativa
Nechápu tuhle bezohlednost a neohleduplnost. Proč jsou lidi tak neempatičtí a neohleduplní k druhým, se kterými žijí v jednom domě? Když už jim je jedno, že si dělají ostudu a celý barák ví o nich všechno, jak jim může být jedno, že jejich chování a neustálé ječení ruší druhé…?
Taky bych mohla o víkendu třeba luxovat v šest hodin ráno, ale vím, že bych probudila minimálně dvoje sousedy, tak počkám na lidštějsí hodinu. Dokonce když vím, že soused za zdí spí po noční, snažím se nepoužívat ani mixér apod., nebo aspoň jdu do jiné místnosti. Ano, není to povinnost, je to ohleduplnost. Chápu, že někdo mluví hlasitě, ale ječet od rána do noci a absolutně ignorovat stížnosti od sousedů…?
Mám sousední byty ze všech stran. Neřeším běžný hluk od nich, dupání, křik dětí, manželské hádky, vrtání, občas hlasitou hudbu nebo nahlas puštěnou televizi apod., ale každodenní celodenní ječení domluv ignorující osoby by se mi taky nelíbilo.
Zakladatelko, nevím, kdo je vlastníkem domu a bytů, ale zkoušeli jste to řešit s majitelem „vašeho“ bytu? Nebo na schůzi bytových vlastníků? Nebo se zeptat na obecním/městském úřadě, jak to řešit? Dočetla jsem se, že lze podat stížnost na hrubé porušení zásad občanského soužití. Poté by celou věc měla řešit přestupková komise. Nevím, zda je to řešení, ale pokud nezabírají jakékoliv pokusy o domluvu…
Kupte si špunty do uší, stojí pár korun a váš problém vyřeší. Nemáte zač.
@milami děkuju za pochopení, majitel bytovek je obec, nechtěla jsem to řešit tímhle způsobem ale asi jiná možnost není, ještě za ní zítra zajdu, zkusím jí to znova vysvětlit, řeknu jí že jinak to budu řešit tou s stížností a uvidím co mi řekne @embroker777 to vážně nemáme protože nevim jak bych mohla dát ročnímu dítěti špunty do uší ![]()
Sousedi pod námi si zapli už několikrát plyn. Nejspiš pokus o sebevraždu jelikoz jsou hodně nemocni a pan je dokonce na vozíku bez noh ( potvrdila to i jejich dcera ). Naposledy se to vyhrotilo že souseda odvezla rychlá. Řešili jsme to s policií, socialkou atd. Závěr- no žádný, nikdo s tím nic neudělá prý máme čekat.
jo a v noci taky dělají kravál až se budíme. Nikdo nic nevyřeší. ![]()
@dog.s to není žádná moderna, přála bych ti jí slyšet to není normální jak ona řve, malá má docela tvrdý spaní, není to o tom že by měli vypadnou nebo že by nemohli ani pípnout ale když každý ráno od 6 pomalu do těch 11 večer s malým a přestávkama neustále posloucháš jak řvou, navíc i sprostě tak by ti to taky vadilo, nejsem jediná kdo za nima byl, byli tam už všichni sousedi a to nemaj ani děti, prostě je to taky štve
Na domku se začalo pracovat ale bohužel to není věc co bude za týden hotová, tak minimálně dva roky pod ní budem muset ještě bydlet, perlička ještě je že ona si ještě předtím stěžovala že malá brečí, ona moc nebrečí ale když jí rostou zoubky tak to chudinku bolí