Úklid a praní bez jedů

• Otevřená skupina

Záleží nám na tom, jakými věcmi se obklopujeme a zda jsou zdravotně nezávadné a na tom, aby děti už od mala nebyly zbytečně vystaveny nebezpečným látkám. Podělme se o naše zkušenosti a tipy.

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

1767
11.1.13 12:07

Úklid a praní bez jedů

Napište nám, prosím, vaše tipy, jak ošetřovat domácnost bez fujtajblů.

Nápověda:
Nádobí, myčka, prací prostředky a aviváže, čištění povrchů, jak provonět byt… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2165
11.1.13 22:24

Na uklid doporucuji Orange Sanitol od Hadka. Ma hrozne prijemnou pomerancovou vuni a kdyz s tim vytru podlahu, tak to tady pak nadherne voni! :palec: A je viceucolovej, pouziva se i na koberce, okna, zrcadla apod. na cisteni zachodu a v kuchyni. Plus prej odstranuje i skvrny od cokolady, propisek a rtenek - nemam vyzkouseno.

Na prani pouzivam nastrouhane mydlo Organic http://www.organicprodukty.cz/prani (vhodne i pro deti) a misto avivaze davam jablecnej ocet. Zatim mi to vypralo uplne vsechno. Na skvrny mam citronove mydlo ImseVimse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
11.1.13 22:43

Taky používám Orange Sanitol. Na praní zatím Ecover a sliz z ořechů, ale ty ořechy jsou prý placebo :nevim: Chystám se zkusit mýdlový sliz. Místo aviváže taky dávám ocet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
11.1.13 22:55

@aiko24 Placebo? :mrgreen:
To jako že si namluvím, že špína zmizela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2165
11.1.13 22:55

Ecover obcas pouzivam taky, ale spis pro nas. Pro malou jen ty mydlovy hobliny. Orechy jsem zkousela, ale spokojena jsem s nima nebyla.

A Orange Sanitol je super, co. :) Me s nim bavi i uklizet :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
11.1.13 22:59

Taky mám Ecover hlavně pro nás, pro syna ty ořechy - on má všechno stejně jen oslintané a ne moc špinavé, takže i když to třeba moc nepere, tak to stačí :nevim: Teda na plenky je nepoužívám, to se bojím, že by nevypraly. Mám teda už hotový gel z ořechů z dm, ne přímo ořechy.

Joooo taky mě začalo uklízení bavit až díky Orange Sanitolu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
11.1.13 23:00
@ireeenka píše:
@aiko24 Placebo? :mrgreen:
To jako že si namluvím, že špína zmizela?

Prý se v nějakém d-testu ukázalo, že to pere stejně účinně jako voda :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2165
11.1.13 23:02
@aiko24 píše:
Taky mám Ecover hlavně pro nás, pro syna ty ořechy - on má všechno stejně jen oslintané a ne moc špinavé, takže i když to třeba moc nepere, tak to stačí :nevim: Teda na plenky je nepoužívám, to se bojím, že by nevypraly. Mám teda už hotový gel z ořechů z dm, ne přímo ořechy.Joooo taky mě začalo uklízení bavit až díky Orange Sanitolu :D

zkus ty mydlovy hobliny jak jsem na ne davala odkaz. Je to v podstate sliz, akorat ja to nerozpoustim, hodim ty hobliny rovnou do bubnu, ono se to tam pak rozpusti samo. Peru tim i ty pliny a uplne bez problemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
11.1.13 23:08

Aha, takže neděláš sliz a jen dáš do pračky mýdlové bubliny? Můžeš prosím dát ten odkaz sem, já už mám v těch diskuzích zmatek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
11.1.13 23:11

@aiko24
Tak to je brutální s těma ořechama, já je měla jednou a smrdí mi a ještě to bylo konzervované :roll: Tak to už je nechci :mrgreen:
Mimochodem, to mi připomnělo, že jsem dneska zapomněla dát tabletu do myčky a nádobí bylo umyté normálně jako vždycky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2165
11.1.13 23:15

@aiko24 presne tak, slize nedelam, jen hodim do bubnu par hoblin. Radsi to hazu rovnou do bubnu, aby se to neusazovalo nekde v trubkach. Odkaz zde http://www.organicprodukty.cz/prani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
11.1.13 23:32
@Manifee píše:
@aiko24 presne tak, slize nedelam, jen hodim do bubnu par hoblin. Radsi to hazu rovnou do bubnu, aby se to neusazovalo nekde v trubkach. Odkaz zde http://www.organicprodukty.cz/prani

Aha, já jsem slepá :D děkuju! Kolik tam tak těch hoblin dáš na jedno praní plenek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81520
12.1.13 00:31

V myčce peru v perkarbonátu s lžičkou Jaru. S pranim furt tápu. Teď jsem měla rok hokuspokusů s ekoprostředky, nic z toho pořádně nepralo. Tak jsem se před Vánoci vrátila k Persilu a chlap mi dneska oznámil, že mu tak měsíc naskakuje vyrážka a svědí ho oblečení. Tak budu tápat dál :roll:
Povrchy jedu převážně švédskou utěrkou, zbytek k. citronová, ocet, perkarbonát, jar. A sem tam vemu záchod nějakým dryjákem ala Domestos nebo Savo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
12.1.13 09:46

V únorovém dtestu má prý být test alternativních pracích prostředků, tak jsem zvědavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2165
12.1.13 09:47

@aiko24 zalezi kolik tam davam pradla, nebo jak moc je to spinavy. Tak bud dve nebo tri odmerky po 25ml.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny