Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky
chtěla jsem jen zeptat jak často doma uklízíte? Mě přítel " nadává" že to moc přehráním. Že to je pořád sama čistota a dezinfekce a pak z toho mám ty své nemoce. Uklízím každý den ( nádobí, prach a vysávání a takové to okolo aby nebyly rozházené věci) no a koupelnu a vytírání dělám jednou za dva dny. Děkuji za reakce ![]()
Miluji tě
![]()
Dám ti klíče od svého bytu, počkej tam na mě a zatím se realizuj. Moc se těším na setkání
![]()
Zálež kolik vás doma je, jestli jen vy dva, nebo děti, zvířata..jako na mě je to hodně co píšeš..
nádobí - jede myčka, takže bez práce - jinak samozřejmě kdyby nebyla tak denně to jo..ale prach se za jeden den neusadí - zbytečnost. Vysávání, vytírání, prach - jednou - dvakrát
týdně, případně dle potřeby ( když s někde něco vyleje, vysypa atd..)..rozházené věci atd..to uklízím každý den vždy na večer, protože přes den s dětma zbytečnost, to by bylo věčně rozházené..
podle mě opravdu přemíra čista a desinfekce znamená že pak je člověk více nemocen - když jde jinam kde není taková čistota..( práce, škola, příbuzní atd.)
No tebe bych si najala hned, umyvam podlahu a zametam ob den, mimo kuchyně zametam každý den, uklidím nadobi, prach nechavam na vikend
Ahoj, uklízím stejně jako ty.. ![]()
Denně luxuju, obden vytírám, denně myju záchod a jednou až dvakrát týdně koupelnu, prach jednou týdně a takové to každodenní uklízení…ustlat poslete, vyprat uklidit myčku a tak ![]()
Vysávám denně. Ostatní jako koupelna, záchod, prach tak jednou týdně, nádobí myčka, prádlo naštěstí sušička takže nežehlím. Ale stejně to není vidět. Hračky skládám od rána do večera a zrovna dneska jsem si říkala, kdy ten mladší přestane být jako tornádo a začne si s hračkama hrát (a pak si je nejlépe uklidí nebo mi aspoň pomůže) a ne je furt házet z místa na místo. ![]()
Na můj vkus uklízíš dost, ale před dětma jsem to taky tak měla, lepší než mít všude bordel.
Vysavám 1× týdne, vytírám 1× za měsíc, koupelnu myju taky tak 1× týdne, proste až když je moc špinavý umyvadlo
nádobí z linky dávám do myčky 1× za cca 2 dny, někdy i za delší dobu
prach utřu tak 1× za měsíc. Dezinfekci ani čisticí prostředky nepoužívám v koupelně žádné, jen nano hadr a do zachodu něco jako Domestos, ale ekologicky. Na podlahu pouze mýdlový čistič.
No a tašku z dovolené, kde jsme měli věci do kempu, muž uklizel včera. Z dovolené jsme se vrátili na konci září. Takže tak ![]()
Z mého pohledu jsi přehnaně čistotná, ale já jsem z tvého pohledu zase prase
pravdou je, že žádné nemoci ani alergie nemám.
Ještě info, jsme 2 lidi a 3 kočky.
Příspěvek upraven 25.10.17 v 13:58
Pokud jste pouze vy dva, tak mi přijde, že přeháníš. Pokud máte děti / zvířátka, tak bych řekla, že ok.
@Kristyna157663 píše:
Ahoj holkychtěla jsem jen zeptat jak často doma uklízíte? Mě přítel " nadává" že to moc přehráním. Že to je pořád sama čistota a dezinfekce a pak z toho mám ty své nemoce. Uklízím každý den (nádobí, prach a vysávání a takové to okolo aby nebyly rozházené věci) no a koupelnu a vytírání dělám jednou za dva dny. Děkuji za reakce
To dělám také každý den, prach jak mám náladu. Úklid koupelny nesnáším, ale jednou týdně jí umeju - s nechutí.
Ja uklizim prubezne. Jednou v tydnu setru prach, nadobi teda myje mycka, peru a zehlim taky jednou tydne. Luxuji 2 -3krat v tydnu. Koupelnu taky jednou za tejden. Kazdej den delam jen takovy to fackovani aby tu nebyl vylozene bordel. A ted teda odplenkovavame takze vytiram kazdy den savem. A uz mi z toho hrabe. ![]()
@Xsvel píše:
Vysavám 1× týdne, vytírám 1× za měsíc, koupelnu myju taky tak 1× týdne, proste až když je moc špinavý umyvadlonádobí z linky dávám do myčky 1× za cca 2 dny, někdy i za delší dobu
prach utřu tak 1× za měsíc. Dezinfekci ani čisticí prostředky nepoužívám v koupelně žádné, jen nano hadr a do zachodu něco jako Domestos, ale ekologicky. Na podlahu pouze mýdlový čistič.
No a tašku z dovolené, kde jsme měli věci do kempu, muž uklizel včera. Z dovolené jsme se vrátili na konci září. Takže tak
Z mého pohledu jsi přehnaně čistotná, ale já jsem z tvého pohledu zase prasepravdou je, že žádné nemoci ani alergie nemám.
Ještě info, jsme 2 lidi a 3 kočky.
Příspěvek upraven 25.10.17 v 13:58
děkuji děkuji děkuji, už sem se bála, že sem jediné prase na emiminu
![]()
No my máme psa a uklízíme s manželem 1 den každý víkend (obvykle nám to zabere skoro celý den). Děláme opravdu všechno - vysávání, vytírání, dezinfekci toalet a koupelen, prach, když má někdy sílu, umyju okna nebo linku.
upřímně s tím psem bychom to klidně mohli mít 2× týdně, ale časově to úplně není možné.
Jinak co 2 dny zametám, když vidím něco rozlitého vytřu to atd.
Ale co jsem teď těhotná, přiznávám se, že to trochu zanedbávám - prostě na to nemám sílu.
Do budoucna uvažuji 1× týdně paní na úklid - vytírání, prach a koupelna. Zbytek si zvládnu v pohodě sama, ale to bude záležet na tom, jak to bude vypadat na mateřské.
No uklízím až když se na ten bordel nemůžu koukat ![]()
Mladší se krmí sama, takže třikrát denně zametám. Zkoušíme teď odplenkovat, takže i několikrát denně vytírám, ale hlavně lokálně. Nádobí myje myčka, prach děti, když je donutím.
Ono i záleží čím uklízíš. Jestli na všechno mytí používáš Savo nebo něco na ten způsob, tak to není zdravé. Jestli jen vodou a mýdlem/octem, tak to není nic hrozného
Uklízím jak kdy, většinou se snažím, ale trochu to pokulhává…
Takže mojí metou je jednou týdně vytřít, vysát, smýt záchod a umyvadlo, utřít prach a vyprat tři pračky, a denně smýt nádobí.
Zvládám to jak se dá
většinou nezvládám
![]()
Je toho prostě moc, no…jestli si mám vybrat, zda mýt vanu nebo jet na výlet nebo jestli šudlat podlahu nebo vyrazit s kámoškama do víru velkoměsta, tak raději vybírám užívání života… ![]()