Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Xsvel píše:
Vysavám 1× týdne, vytírám 1× za měsíc, koupelnu myju taky tak 1× týdne, proste až když je moc špinavý umyvadlonádobí z linky dávám do myčky 1× za cca 2 dny, někdy i za delší dobu
prach utřu tak 1× za měsíc. Dezinfekci ani čisticí prostředky nepoužívám v koupelně žádné, jen nano hadr a do zachodu něco jako Domestos, ale ekologicky. Na podlahu pouze mýdlový čistič.
No a tašku z dovolené, kde jsme měli věci do kempu, muž uklizel včera. Z dovolené jsme se vrátili na konci září. Takže tak
Z mého pohledu jsi přehnaně čistotná, ale já jsem z tvého pohledu zase prasepravdou je, že žádné nemoci ani alergie nemám.
Ještě info, jsme 2 lidi a 3 kočky.
Příspěvek upraven 25.10.17 v 13:58
taky jsem prase
…ale je pravda, že co jsem se vrátila z nemocnice a po skoro roce jsem bez bolestí břicha, kdy jsem fakt uklízet nemohla, ale docela chtěla, tak mě to i začalo bavit to uklízení ![]()
Hořejšek luxuji klidně jen dvakrát do měsíce, koupelna záchod jednou týdně, prach vůbec, jednou za měsíc to vezme asi paní na úklid. Denně teda zametu kuchyni, ob den tak vytřu. Denně utři linku, jídel ní stůl.
@Mar__tanka1983 píše:
děkuji děkuji děkuji, už sem se bála, že sem jediné prase na emiminu![]()
Zrovna teď to doma vypadá dost dramaticky
…v sobotu jsme byli celý den na výletě a večer na školním srazu, neděli sem byla nepoužitelná - nevyspaná. V pondělí v práci až do tmy, v úterý jsem zařizovala nákup nábytku a než sme se i s večeří dokodrcali domů, tak bylo osm…
Dnes jdu po práci cvičit, pak vyzvednout mládě ke kamarádce, co ho hlídá, a domů to vidím tak na čtvrt na devět. To je prostě tak akorát na rychlovečeři a posbírat posházené oblečení, pokud budu mít síly, v půl desátý začnu mýt nádobí…
Ono prostě není kdy!!!
![]()
No… Jsme doma 2 dospělí a dvouměsíční mimčo. Jo a křeček
jinak myčku nemáme takže mám smůlu ale můj chlap je jako druhé dítě
svléká se jak had, všude něco. Když není doma je čisto ale jak přijde je všude nepořádek. (Alespoň podle mě). Na stole v obýváku nádobí od oběda, papírky od sušenek, všechno rozházené. Ani za nic ho nemůžu naučit aby si po sobě uklízel a to už jsme spolu 5 let. ![]()
@Xsvel Hele a můžu se zeptat, jak u vás vypadá ta podlaha, když vytíráš jednou za měsíc? Já vytírám dvakrát třikrát týdně a když na to jdu, tak je na zemi prach, vlasy, drobky, bordel. Kdybych vytřela jednou týdně nebo dokonce měsíčně, tak se doslova brodíme ve špíně. Začínám mít podezření, že se u každého z nějakého mně neznámého důvodu práší v úplně jiné intenzitě. ![]()
@Danulinka16 @Mar__tanka1983 mě to nebaví a hlavně na to taky nemám čas. Resp. to málo času, co mi zbývá, využívám jinak. Většinou se domu dostanu ve všední dny mezi 18 a 19:30 a to už se mi nic nechce. Zvládnu vynést kočkám záchod a to je vše
No a víkendy travim většinou pochodovanim v horách, takže taky nic
no jo, každý máme jiné priority. Já se cítím dobře, když mohu něco zažít, jiný se cítí dobře, když má doma čisto.
Já teda nechápu ty podlahy. Já vysávám minimálně dvakrát týdně a to nebýváme doma. A mám plný vysavač pokaždé. vysypávám celý zásobník prachu a vlasů. Neumím si představit jednou za měsíc. Obzvlášť když doma sušíme prádlo, to vysávám i častěji. ![]()
Ale zase méně vytírám.
@Mar__tanka1983 No a jak teda u vás vypadá ta podlaha?
Furt to nechápu. Nedávno jsem byla u kámošky - tvrdila, že týden nevytírala a docela to šlo. Já kdybych vytřela jednou za týden, tak by se tam válel šílenej bordel. ![]()
@Adrasteia píše:
@Xsvel Hele a můžu se zeptat, jak u vás vypadá ta podlaha, když vytíráš jednou za měsíc? Já vytírám dvakrát třikrát týdně a když na to jdu, tak je na zemi prach, vlasy, drobky, bordel. Kdybych vytřela jednou týdně nebo dokonce měsíčně, tak se doslova brodíme ve špíně. Začínám mít podezření, že se u každého z nějakého mně neznámého důvodu práší v úplně jiné intenzitě.
To je zajímavá myšlenka. Taky mi přijde že kdybych nevytírala pravidelně tak nás to tady zaplaví. Hlavně teda ty moje vlasy ![]()
@kontramatka píše:
Já teda nechápu ty podlahy. Já vysávám minimálně dvakrát týdně a to nebýváme doma. A mám plný vysavač pokaždé. vysypávám celý zásobník prachu a vlasů. Neumím si představit jednou za měsíc. Obzvlášť když doma sušíme prádlo, to vysávám i častěji.
Ale zase méně vytírám.
No přesně, taky to řeším a nechápu. Je fakt možné, že u někoho se práší víc?
Luxuju denne, ale jen proto, ze mam v byte psa, ktery pousti miliony chlupů denne a dve deti co zasadne drobi vsude jen ne nad stolem. Vytiram podle potreby, a to velmi malo, mozna jednou mesicne. Prach utiram tak nejak prubezne. Koupelna jednou tydne. Zachod a vanu casteji, jak je potreba… okna tak 3× do roku…
@Adrasteia drobky, chlupy, vlasy vysaje vysavač jednou týdně. Je pravda, že u nás ve 4. patře se moc nepráší, ale kočky mi to vynahrazujou ![]()
@Adrasteia píše:
No přesně, taky to řeším a nechápu. Je fakt možné, že u někoho se práší víc?
Asi když jsou koberce, tak toho prachu je míň, protože koberce to absorbují. Kdežto po podlaze se to jen kutoulí po stranách.
Koupelku meju jednou týdně, většinou třeba když se koupe malý, on je rád, že má společnost a já to tam zrovna smejčím. Prach taky jednou za týden. Musím říct, jak děti povyrostly, tak je bordelu míň. Ale práší se teda hrozně.
@Kristyna157663 Jo, vlasy jsou kapitola sama pro sebe, obzvlášť v koupelně, kde jsem si (já deb.il
) vybrala světlou dlažbu. Tam vytřu a večer už je to nekoukatelný. A co pavučiny? U nás pořádají pavouci nějaký sjezdy či co, vymetu pavučiny a za tři dny jsou tam zase…